Listor

2012-03-31 - 23:17:44 Om mig


Jag älskar att skriva listor! Verkligen älskar. Det känns så skönt för mig att få sortera allt och se det framför mig så klart och tydligt. Jag kan skriva listor om allt, mat, shopping, städning, packning, vad man ska göra på något speciellt ställe/tillfälle. Jag mår verkligen bra när jag får skriva ner mina tankar och organisera tillvaron. Just nu hålller jag på med hel del listor och jag verkligen njuter!




bilden hittade jag här

Sömnen bestämmer

2012-03-31 - 22:35:26


I natt har jag sovit riktigt dåligt. La mig faktiskt lite tidigare än jag brukar men det hjälpte inte alls för under hela natten vaknade jag flera gånger och sov mycket dålig. För att inte det skulle vara nog så vaknade Nena på vad jag trodde var mitt i natten och vägrade somna om. Efter en riktigt lång stund tittade jag på klockan och blev ju ganska chockad när den bara var 06.20! Och då vaknade såklart Semlan med.
Den dåliga sömnen visade sig under dagen. På morgonen hade jag otroligt svårt att hålla ögonen öppna och fick kämpa och kämpa tills kl 12 då Nena sov middag och jag med. Efter det kändes det mycket bättre men jag kämpade fortfarande med mitt humör som var helt katastrof. Tålamodet var inte på topp idag och en massa saker som jag planerat förblev ogjort. Det bästa på dagen var nog när min man tog ut Semlan på eftermiddagen och hittade på lite kul. Nena kunde ju tyvärr inte följa med på grund av sina vattkoppor men vi hade det roligt hemma, busade en massa och så fick jag även städat en del.
Så nu sitter jag här med trötta ögonen och hoppas att jag ska lyckas släpa mig till sängen i tid ikväll. Hoppas starkt på att imorgon ska bli bättre!



Detaljer i färgat glas

2012-03-31 - 21:39:52 Inredning & detaljer


Drömmer om dessa till mitt hem, de skulle passa in så bra och jag har länge hållt ett öga på de. Jag funderar på vad de skulle passa bäst... sovrum eller vardagsrum? Kanske ett framtida badrum, vårt är ju så litet. Jag skulle då gärna matcha de med den här och den här.



Barnens första blommor

2012-03-29 - 20:13:42


Var ute en stund på eftermiddagen med barnen och lekte. Det var kallare än det såg ut eftersom det blåste ganska rejält så vi var inte ute jättelänge, men vi hann titta på små fina blommor, som vi hittade under ett träd. Semlan plockade nästan allihop och ville ge till sin pappa!



Powerhoop

2012-03-29 - 09:08:42 Mode, skönhet & hälsa


Min älskade rockring har gått sönder och nu är jag på jakt efter en ny. Googlade lite och hittade in till Powerhoop, som verkar super! Eftersom jag ser rockringen som ett sätt att träna så varför inte köpa mig en riktigt träningsrockring. Den här har dessutom fördelen att går att ta isär! Hur bra som helst och precis vad jag vill ha! Det har inte varit lätt att förvara min andra och det är ju därför den har gått sönder, eftersom barnen lätt fått tag på den.
Det blir nog en powerhoop som får flytta hem till mig!




bild lånad härifrån

Amningskudde

2012-03-29 - 08:00:46 Tips


Jag hade ingen amningskudde till min första, fast jag egentligen hade behövt en. Just då kan man väl säga att jag var ganska oerfaren gällande baby produkter och tyckte inte att en amningskudde var något nödvändigt. Så fel jag kunde ha...
Jag tog mitt förnuft till fånga och köpte en när jag väntade mitt andra barn. Jag hade hittat den här från My Brest Friend och tyckte att den verkade mycket bättre än andra amningskuddar. Jag hade tidigare testat en modell som bara halkat undan och inte alls satt bra. Och efter första barnet blev min hållning sämre. Jag hade tidigare alltid försökt tänka på att sitta och gå rak i ryggen, men vid amningen fick jag ju liksom huka mig nästan och övrig tid var jag så trött att även om jag tänkte på det, inte orkade att hålla min rygg rak.
Den här amningskudden underlättade verkligen vid amnngsstunderna och gav mig rätt stöd och en bra hållning, dessutom satt den på plats och var väldigt bekväm att amma i. Ibland brukade jag till och med ha den runt mig när jag bara tog det lugnt i soffan och så kunde den bli ett lite kul bord för min laptop.
bild lånad härifrån

Ärtpåsar

2012-03-28 - 22:32:57 Barn - pyssel


Idag har jag äntligen fixat våra ärtpåsar. Har planerat det ett tag nu men det har inte blivit av på grund av mitt dåliga självförtroende angående att sy. Hade jag en symaskin hade det känts lättare, men det kanske jag säger nu för att jag faktiskt inte har en...

För ett tag sen hjälpte min mormor mig med att sy dessa söta små ärtpåsar som jag och Semlan fyllde med ärtor idag och sydde sedan ihop de för hand. Det var faktiskt riktigt roligt och mitt självförtroende ökade verkligen! Nu känner jag att jag vill och KAN sy en massa saker! Underbar känsla. Semlan fick även hon prova på att sy och kände sig väldigt stolt över att hon också kunde. Det var riktigt kul att göra detta tillsammans med henne, även om det blev riktigt mycket ärtspill på golvet. När jag sytt ihop den första påsen så fick hon kasta med den, en jätterolig övning som hon gillade. Hon fick kasta den i en låda och först kom den för kort, sedan för långt, sedan på sidan och till sist mitt i lådan! Stolt mamma kan jag ju säga!
När Nena sedan vaknat så ville Semlan så gärna visa henne att hon tog en påse och skrattade och kastade. I samma sekund hör man mig skrika "neeeej......!", det var ju en som inte var ihopsydd än och alla ärtor åkte ut på golvet. Vi tittade på varandra och så skrattade jag "oj blev det fel påse?". Barnen hade i alla fall jättekul och damsugaren åkte ju fram direkt.



Stekt kyckling med potatisgratäng

2012-03-28 - 21:28:14 Ätbart - mat


Idag blev middagen inspirerad av Jamie Oliver och jag stekte kycling kryddad med senapspulver och gjorde potatisgratäng med rödlök och rosmarin. Riktigt gott blev det!


Recept

potatis
vitlök
rödlök
grädde
mjölk
parmesanost
kycklingfilé
senapspulver
rosmarin
grillkrydda
salt
peppar

Hacka rödlök och potatis, pressa vitlöken och blanda allt i en gryta med mestadels grädde och lite mjölk så att det knappt täcker potatisen. Salta och  peppra och häll i rosmarin efter smak. Låt koka ca 5 min, lägg sedan allt i en ungssäker form, riv parmesan ost över och in i ugnen ca 20 min, 225 grader.
Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar, grillkrydda och senapspulver, stek på vardera sida tills de fått färg utanpå och den är vit innuti. Servera gärna med sallad.



Mammas våfflor

2012-03-28 - 18:50:00 Ätbart - mat


Medan Nena låg och sov middag så satt jag och Semlan i soffan och var lite halvt osociala, jag satt vid datorn och hon vid iPad. Jag kikade runt på lite bloggar och hamnde här, då drogs Semlans blick ifrån att måla och fastade vid en riktigt läskande bild på en våffla och självklart så måste vi bara göra våfflor idag!


Recept

2 ägg
6-7 dl mjölk
5 dl mjöl
50 g smält smör
1 krm salt

Vispa äggen och häll sedan ner hälften utav mjölken och allt mjöl, vispa så alla klumparna försvinner. Häll i resten utav mjölken, samt det smälta smöret och salt. Låt stå ca 10 min. Grädda våffelsmeten i ett våffeljärn och ät med valfritt pålägg. Vi tog ekologisk hallonsylt och grädde. Våffelsmeten är den som min mamma brukar göra.



Lektält

2012-03-28 - 08:42:34 Barn - roligt


Nu har tältet åkt fram. Semlan hittade påsen när vi städade och ville absolut ha det! De har jättekul däri och hämtar dit alla leksaker. Tittut är också populärt.

Ett tips är dock att inte alltid ha det framme, utan ta bort det då och då, för annars kan de tröttna lätt. De verkar dessutom ha mer roligt där tillsammans eller när någon kompis kommer över, än när vi bara hade Semlan.




Bort med vintern!

2012-03-27 - 09:03:28 Mina pyssel & projekt


Nu åker alla vinter saker ner i källaren, overaller, vantar, mössor och skor. Det blev en hel stor svart sopsäck som nu får flytta ut tills nästa höst/vinter. Känns så skönt att få mer plats i garderoberna också. Har nu städat det mesta i våra fyra garderober i hallen. Har dessutom gått igenom två av fyra stora lådor med barnkläder och hittat en massa som ska säljas! Älskar att rensa ut!
Har precis ätit färdigt frukost med mina små gosungar och nu ska jag fortsätta städa!



Röda prickar

2012-03-26 - 23:52:39


Min lilla älskling har röda prickar på hela kroppen. Det ser inte bättre ut än att hon har fått vattkoppor! Stackars liten, det verkar jobbigt även om det inte tycks klia. Nätterna är värst, hon vaknar ju fortfarande en del men nu när hon ska somna om så tar det jättelång tid och det är mycket jobbigt. Jag hoppas det ska gå över snart! Går även och väntar på att Semlan ska få det, men inget har dykt upp än.
Info om vattkoppor finns här.




Sol och vind lampa

2012-03-25 - 09:14:46 Tips


Vi dras mot ljusare tider! Med den här vackra färgklicken förbrukar man ingen el, utan den omvandlar solljus och vind till energi! Du hittar den här!



Sommartid

2012-03-25 - 08:04:57


Glöm inte att det är sommartid idag och klockan har ställts fram en timme!
Jag glömde som vanligt men blev påmind på den här bloggen.



Väggdekor

2012-03-24 - 22:05:16 Inredning & detaljer


Jag har länge letat och till och med tänkt göra egen väggdekor utav washi tape, men nu har jag hittat en hemsida som liksom rotat i mitt huvud och hittat alla de där speciella sakerna jag drömt om! Vingyla Hem heter den och jag hittade den här där det även finns en rabattkod på 10%.



Somna sent & vakna tidigt

2012-03-24 - 08:59:02


Tror aldrig att barnen har varit ute så sent som igår, vi åkte hem vid 21 på kvällen. Hade faktiskt planerat att åka hem vid 19 men båda mina älsklingar somnade på ditvägen och sedan hade de verkligen jätteroligt när vi var där! Det var super mysigt att träffa vännerna och det bjöds på en riktigt god tårta!
Eftersom barnen somnade ca 21.30 så trodde och hoppades jag att dem skulle sova länge på morgonen. Men självklart när man tror det så blir det tvärt om! Här vaknade Nena tidigare än hon brukar och var klarvaken vid kl 6! Semlan var inte långt efter och vaknade vid 7... Jätteroligt =)


Fika med vänner

2012-03-23 - 15:02:00


Idag har vi damsugit och barnen har ramlat ovanligt mycket, trillat, snubblat, bråkat, you name it... Inte så jättekul men skönt att få lite rent och nu samsas dem fint i alla fall. Hoppas även på att få sortera lite saker som ska ner till källaren ikväll, men ska kanske inte hoppas för mycket, har inte fått något gjort den senaste veckan.
Det blir tyvärr ingen bakning idag för vår del, trots att jag hade planerat att göra vit chokladpaj, men det får bli en annan dag, för nu på eftermiddagen bär det av till Plumeria där det ska fikas mycket och ha roligt!



Barn snacks

2012-03-23 - 13:08:01 Ätbart - smått och gott


Härlig fredag med sol och barnröster! Idag är ju vår dag då barnen får äta något gott. Semlan mumar gärna på choklad medan Nenas favorit är majs puffar med ost och örter smak ifrån Semper Småfolk. Jag var tvungen att smaka och tycker faktiskt att dem var godare än vanliga ostbågar som jag tycker är lite för starka i smaken.
Åh Semper, kan ni inte göra större påsar?


Lekland

2012-03-23 - 12:43:59 Barn - roligt


Vad kan vara roligare för barn än att åka till ett lekland!
Semlan pratar ofta om att åka dit och så ser hon så glad ut och säger med bestämd röst "Idag.. vill.. jag.. åka.. till.. barn.. pattet.. IDAG!"


Här är bilder på Semlan och Nena senaste gången vi var där. Bilderna är tagna av Plumeria, jag inte ta några egna tyvärr.




Smält ost smörgås

2012-03-22 - 07:17:30 Ätbart - frukost


Jag är en person som inte gillar ost. Galet, jag vet, det är många som tycker jag är väldigt konstig, inklusive min ost älskande man! Men jag kan äta ost och tycka att det är gott, tex på mat som pizza eller gratäng, gillar även fetaost i sallad, ibland mjukost likt philadelphia och en enda ost som man hyvlar, port salut. Mitt problem är väl att jag inte gillar smaken eller konsistensen av för mycket ost och smält ost går alltid ner lättare.
Det finns en smörgås med ost som jag verkligen gillar, jag lägger ett tunt lager port salut på rostat bröd och lägger det i brödgrillen. Underbart!


Stressa mindre

2012-03-21 - 21:25:21 Om mig


Idag blev en bra dag trots att den började med yoghurt splash i halva köket. Allt lyckades vända och vi lagade lasagne tillsammans och hade jättemysigt, sedan gick vi ut och lekte i det fina soliga men lite blåsiga vädret. Den senaste tiden har jag känt mig ganska stressad.. Av vad kan man undra, min lilla gissning ligger på alla saker som jag borde göra men aldrig har tid med. Det är stressande att känna press och att jag varje dag tänker att "nu ska jag ta itu med detta" men sedan aldrig hinner. Många saker ha fått stå och vänta på att jag ska fixa dem, till exempel min sekretär som fortfarande inte är färdig, blev lite problem med de knoppar jag ville ha. Sen en lång tid tillbaka har jag dessutom velat rensa ut och få bort en massa onödiga saker vi har som knappt används och som gärna vill hitta någon annan stans att vara. Jag planerar och planerar, i mitt huvud, på papper eller liknande har jag inte heller hunnit få ner det.
Men så idag kände jag en stor lättnad! Vet inte hur det började nu, men jag att jag på förmiddagen tänkte på hur allt går bättre nu och att jag har mer tålamod, till exempel med barnen och istället för att stressa för småsaker eller svara de på ett negativt sätt så försöker jag vända det hela och inte göra så stor grej utav saker och ting. Det har verkligen funkat känner jag nu, för som sagt så mår jag mycket bättre och känner mig gladare och idag är jag glad att säga att jag inte kände mig stressad! Det var en så underbar känsla att jag knappt vet hur jag ska förklara den. Jag kände att allt får ta sin tid och blev samtidigt motiverad att ta tag i de saker som jag så länge velat få ordning på. Jag har dessutom haft extra kul med barnen, busat och lekt och så lät dem mig ta en lugn stund att bara sitta ner när vi var ute och dem lekte så fint tillsammans!
En glad mamma är en bra mamma.




Klassisk lasagne

2012-03-21 - 18:52:45 Ätbart - mat


Idag gjorde och barnen lasagne. Ja, vi gjorde den faktiskt tillsammans! Nena hjälpte mig röra i köttfärsen och Semlan hjälpte mig lägga i pastaplattorna när vi la allt i formen. Det känns så roligt att de båda två kan vara med och laga mat!


Recept

1 kg köttfärs
1 paket passerade tomater
4 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpuré
1 ekologisk vegetarisk buljongtärning
oregano
timjan
salt
peppar
1 l mjölk
1 dl mjöl
pastaplattor
parmesanost
 
Stek köttfärs och vitlöken, jag pressade inte mina utan tryckte på dem med en kniv så dem delades lite men fortfarande var hela. Salta och peppra och när köttfärsen fått färg lägg i tomatpuré och sedan passerade tomater, buljongtärningen, oregano och timjan. Låt koka en stund.
Blanda 1 dl mjöl med 1 dl mjölk och häll sedan på resten utav mjölken under omrörning och koka upp.
Varva köttfärs, pasta plattor och bechamelsås, avsluta med såsen och riv sedan över parmesanost, in i ungen i 20 minuter, 225 grader. Servera med sallad!



Majs och rödlökssallad

2012-03-20 - 23:45:45 Ätbart - mat


Gjorde den här salladen häromdagen och gillade verkligen kombinationen.


Recept
 
tomater
majs
rödlök
gurka
olivolja
salt
 
Hacka grönsakerna och blanda allt, häll på olivolja och salt efter smak. Njut!



Bananblomma

2012-03-20 - 20:08:27 Ätbart - smått och gott


Det vanligaste mellanmålet hos oss är banan. Semlan klättrar gärna upp i kylen själv och väljer oftast banan, hennes och Nenas favorit frukt. Vanligtvis så äter dem bananpengar eller håller i bananskalet och äter som vuxna brukar, men idag blev det bananblommor till mellanmål!
Vad är ert favorit mellanmål?


Mys med bebis

2012-03-19 - 21:32:18


Idag var jag och barnen hos en utav mina vänner. Hon har också två flickor med nästan exakt samma åldersskillnad och födda samma tid på året som mina flickor, bara ett år senare. Hon har alltså just nu en underbart mysig liten bebis som jag fick hålla och gosa med! Älskar bebisar! Känner faktiskt riktigt många som ska få barn detta året, två har redan fått och fem är gravida! Alltså mycket mjuk hud, små munnar, vackra ögon och ihopkrupna kroppar!




Hos föräldrarna

2012-03-18 - 20:26:27


Idag har vi varit hos mina föräldrar, även min mormor och morfar var där. Det var roligt att träffa allihop och barnen hade riktigt kul och verkligen sprang runt som galningar och skrek av glädje! Favorit leksaken där, förutom mormor och morfar såklart, är gunghästen. Semlan lyckades även gräva fram en massa knäckformar som min mamma så snällt lät henne leka med.

Min föräldrar är på väg att flytta. De har sålt sin underbara lägenhet och ska nu flytta till en ny som de är på väg att börja renovera. Vi var där idag och kikade lite snabbt och jag måste säga att den måste vara riktigt välplanerad eftersom det är 4 rum på bara 79 km2 och den verkade jätterymlig! Älskar planlösningen! Det ska bli riktigt spännande att se hur den kommer att se ut när de är färdiga! Men jag kommer sakna den gamla lägenheten med alla vackra detaljer och överdrivet stora rum!




Snark.....!

2012-03-17 - 22:26:31


Lyssnar just nu på svensk språkhistoria.... Han som talar får det inte direkt att verka intressant... Tror jag somnar snart! Skönt att min man strax kommer hem med pommes frites! Stay awake!!



bild lånad härifrån

Pannkakor

2012-03-17 - 12:39:30 Ätbart - mat


Pannkakor är både min favorit och barnens. Vi gillar att äta våra med äppelmos eller hallonsylt. Blev riktigt inpirerad av det här inlägget, att göra egen sylt men har tyvärr inte kommit igång än. Tills dess äter vi min mormors hemmagjorda äppelmos eller ekologisk hallonsylt och äppelmos. Försöker verkligen att inte ha konstiga tillsatser i maten vi äter och speciellt när det gäller sylt så blir barnen jätteröda om munnen när de smakat "vanlig" sylt.
Detta pannkaks receptet brukar alltid min mamma göra.

2 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
1 krm salt
lite flytande smör

Vispa äggen och häll i 4 dl mjöl och 4 dl mjölk och vispa. Häll sedan i resten utav mjölken och salt och lite flytande smör och vispa smeten slät. Låt stå en stund och stek sedan i stekpanna.




Laga mat med stil

2012-03-17 - 09:21:19 Tips


Hittade denna underbara stekpanna! Det gör det roligare att laga mat!
Finns att köpa här.

Hallon och maräng paj

2012-03-16 - 23:27:22 Ätbart - kakor och sött


Detta är en utav de godaste pajer jag någonsin ätit!


Recept

Pajskal

4 dl vetemjöl
1 äggula
1-2 tsk socker
125 g smör

Fyllning

4 äggvitor
1½ dl socker
frysta hallon

Blanda alla ingredienser och låt stå i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut degen i pajformen och in i kylen ytterligare 15 minuter. Ta sedan ut den och nagga den och in i ugnen ca 15 minuter, 200 grader. Låt den sedan svalna och lägg i frysta hallon (bör vara lite tinade). Vispa sedan äggvitorna tills de blir så hårda att man kan vända skålen upp och ned utan att det ramlar ur. Vänd ner sockret försiktigt. Bred ut marängen över pajen och in i ungnen ca 10 min, 200 grader. Njut och servera gärna med vaniljglass!



Vårskor

2012-03-16 - 19:44:19 Barn - saker


Dessa vårskor skor har vi köpt till barnen idag! Jag är riktigt nöjd och barnen med. De röda stövlarna med hjärtan är till Nena, de såg så små ut då hon bara har storlek 20. Semlan fick de rosa stövlarna med vita snören, det finns även små hjärtan inuti. Och de rosa skorna längst ner älskar hon så mycket att hon ville ha på sig dem hem från affären =) bra köp från DinSko!
Dessa KAVAT skorna kommer Nena få ha nu på våren, vi köpte dem faktiskt i höst, tyvärr hann hon knappt använda dem, men jag blev glatt överraskad med att dem fortfarande passar henne bra!




Orientaliskt på IKEA

2012-03-16 - 07:30:20 Inredning & detaljer


Jag gillar som sagt orientalisk inredning, men det är inte alltid det lättaste att hitta. En enkel lösning är ju att ha "vanliga" möbler med orientaliska detaljer till som ger rätt känsla. Här är några fina som jag spanat in på IKEA.



Pasta med tomatsås

2012-03-15 - 19:50:09 Ätbart - mat


Det här åt vi idag. Hade egentligen planerat något annat men såg i sista sekund att en viktig ingrediens fattades, så det fick bli improvisation, en riktigt god sådan!

Recept

ca 250 g valfri pasta
1 gullök
½ morot
ca 400 g krossade tomater med örter
1 tsk basilika pesto
salt
peppar

Koka upp vatten och lägg i pastan. Hacka löken och riv moroten, stek tillsammans och häll sedan i krossade tomater, pesto, salt och peppar efter smak. När pastan är färdig, blanda den med tomatsåsen. Jag serverade tillsammans med ungsbakad lax med ett täcke av basilika pesto och sallad.




Första teckningen

2012-03-15 - 18:50:27 Barn - roligt


För någon dag sedan så målade Nena sin allra första teckning! Hon var verkligen jätteglad när hon fick måla och äveen om pennarona spenderade mer än hälften av tiden i hennes mun så kom det mycket färg på pappret! Känns riktigt skönt faktiskt, för nu har hon också något att sysselsätta sig med medan Semlan målar eller pysslar.




Maxi klänningar

2012-03-15 - 09:20:58 Mode, skönhet & hälsa


Här det senaste jag drömmer om från Yesstyle. Jag bara älskar deras klänningar!


 


Vårens fräscha rätter

2012-03-14 - 22:31:19 Inspiration


Nu när våren kommer så finns det så mycket inspiration. Min inspiration till matlagningen hittar jag i Jamie Oliver's bok. Älskar hans sätt att se på mat och hur han får allt att verka riktigt enkelt och smakfullt så det vattnas i munnen.




Mycket att göra

2012-03-14 - 22:15:36


Idag har jag haft fullt upp! Och allt har varit roligt =) Först på morgonen vaknade jag av att det var så ljust och soligt, kände direkt att det skulle bli en bra dag! Innan frukost hängde jag tvätt, och ja, jag tycker det är riktigt kul! Själva frukosten var lugn och mysig och direkt efter så gick jag och barnen ut och lekte, åh va underbart väder vi har nu! När vi lekt så länge att min lilla Nena somnat i gungan var det dags att gå in och laga mat. Mina älsklingar åt jättemycket och det gör mig alltid så glad, de är riktigt matglada båda två! Efter det vilade vi och jag och Nena somnade medan Semlan traskade runt i vardagsrummet och hittade på en ny lek. Hon har en liten bebis (en skallra) som heter precis som hon själv och hon bär runt på henne så försiktigt och lindar sakta in och ur henne i en klänning som är en filt i leken tror jag. Och varje gång hon pratar så använder hon sin ljusaste röst och pratar jättelångsamt och det låter hur gulligt som helst!

När min man sedan kom hem så åt vi lite igen och åkte sedan iväg, Semlans nya bebis skulle självklart med och fick ligga inlindad i sin klänning i en alldeles egen sulky. Vi åkte för att köpa lite blöjor, barnen åkte kundvagn (det bästa som finns enligt dem), de lekte i ett tåg, och så gick vi på en visning. Det var riktigt spännande, men tyvärr nådde det inte upp till våra förväntningar, men vi hoppas på något bättre i framtiden.

Har dessutom varit skumt sugen på sushi hela dagen... undrar om vi kan köpa lite snart!



Vackert vårväder

2012-03-13 - 21:03:06


Idag var ju en helt underbar dag, ganska varmt, solen sken och trots att det var lite molnigt så var allt så ljust och man mådde riktigt bra av att vara ute. Barnen lekte och lekte. Nenas favorit är gungan som hon kan sitta i hur länge som helst, tillslut tror man att hon tröttnat och sätter henne i sanden, men hon går snabbt tillbaka till sin gunga =) Semlan leker mest i sanden och hittade idag en liten kompis att busa med! De hade så kul och skrattet riktigt smittade av sig på alla runt omkring!



Duschdraperi

2012-03-13 - 12:04:32 Inredning & detaljer


Vårt duschdraperi behövs bytas och jag kikade in på Joltex och hittade många fina. Dessa två blev mina favoriter.

Enkelt och snabbt pajskal

2012-03-13 - 08:38:02 Ätbart - mat


Det här pajskalet är superlätt och det går snabbt eftersom det inte behöver förgräddas. Perfekt till matpajer med valfritt innehåll.

Recept

4 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
1 dl vatten
½ dl yoghurt
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

Blanda alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform. Häll sedan på varfri fyllning och in i ugnen ca 20-25 min, 200 grader.


Paj skal

4 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
1 dl vatten
½ dl yoghurt
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

Blanda alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut den i en pajform, häll sedan på fyllningen. Dela körsbärstomaterna på mitten och placera ut dem på fyllningen, riv sedan parmesan ost över och in i ugnen ca 25 min, 200 grader.


Choklad är som medicin

2012-03-12 - 22:43:40


Jag har haft fullt upp de senaste dagarna och inte riktigt hunnit slappna av, så jag känner mig inte alls på topp. Ikväll var det nästan den sista droppen när Nena, trots en fullspäckad dag, inte ville sova i tid. Jag kände då att jag behövde något som skulle få mig att må bättre... Choklad!
Vilket vi såklart inte hade (erkänner att jag åt upp den igår), så medan min man försökte och lyckades med att lägga Nena så ställde jag mig i lätt panik och gjorde en kladdkaka.
Sitter och mumsar på den nu... och mår lite bättre!


Fem saker ni inte visste...

2012-03-11 - 22:38:47 Om mig


Jag blev utmanad av underbara --> {Snowwhite} <-- att skriva fem saker ni inte visste om mig. Sedan ska man föra vidare utmaningen till fem andra och länka till den man blev utmanad utav!



1) Jag älskar att diska! Har en gång frågat min mamma varför vi hade diskmaskin när man kan diska för hand. Men tycker inte att det är lika roligt när man gör det under stress, utan det ska få ta sin tid och vara en lugn och avslappnad stund.

2) Jag ser ingen poäng med att gå till läkare. Kan inte komma på en ända gång då jag fått hjälp som har gjort mig bättre.

3) När jag var yngre hade jag fotografiskt minne, men nu har jag ofta noll koll, förlägger saker och glömmer bort en massa. Har ibland stannat upp mitt i en mening och utan att minnas vad jag pratade om. Försöker skylla på att jag har tusen saker i huvudet.

4) Jag kan inte förstå mig på elektroniska saker som till exempel datorer och mobiler. Hur mycket jag än får det förklarat så kan jag liksom inte greppa hur det faktiskt är möjligt att något sådant kan fungera som det gör.

5) Jag har svårt att sova och har nästan alltid haft det. Jag tycker inte om att vara ensam och sover mycket bättre när någon sover i samma rum. Ett tag brukade jag till och med sova med lampan tänd för att det kändes lättare.



Springcykel

2012-03-11 - 21:11:06 Barn - saker


Springcyklar verkar väldigt populärt nu och barnen älskar dem! Det finns många designer och olika priser. De går även under lite olika namn, som träningscykel och balanscykel. Här är några modeller.


1, 2, 3, 45, 6

Inred med LEGO

2012-03-11 - 12:23:24 Inredning & detaljer


Praktiskt förvaring i form av gigantiska LEGO bitar kan bli rolig inredning till barnrummet eller kanske fin detalj i något annat rum.
Finns att köpa bland annat här och här.

Chokladmuffins

2012-03-09 - 23:31:20 Ätbart - kakor och sött


Veckans bak blev chokladmuffins. Lite sega och riktigt goda. Receptet är taget ifrån Sju sorters kakor.

Recept

100 g smält smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker (här tog jag ca ½-1 tsk äkta vaniljpulver istället)
1 krm salt (glömde det i mina..)
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker, häll i alla torra ingredienser och blanda, häll sedan i smöret. Lägg smeten i muffinsformar och in i ugnen ca 10 min, 200 grader. Njut!


Museum - Akvariet

2012-03-09 - 23:09:25 Barn - roligt


Idag åkte jag och Plumeria med barnen till museum och tittade på fiskar. Det var roligt men vi hade minst sagt fullt upp med två små damer som triggar varandra till en massa bus och spring. Fick tyvärr åka hem tidigare på grund av att barnen inte lyssnade och verkligen testade gränserna, men förhoppningsvis så går det bättre nästa gång. Men vi väljer nog en annan aktivitet nästa gång =)



Prickiga kuddar

2012-03-09 - 09:37:04 Inredning & detaljer


Fick hem en H&M katalog häromdagen och jag skulle ju inte ha något, men ville ändå kika... Inte så smart gjort! Självklart hittade jag något jag ville ha! Dessa underbara kuddar passar perfekt nu när jag har kommit in i en period då jag älskar prickigt!

Lax med spenat

2012-03-08 - 15:52:26 Ätbart - mat


Hela familjen är galna i denna mat, nyttig och enkel.

Recept

4 st frysta lax bitar
1 paket fryst hackad spenat
ca 6 viktlöksklyftor
½-1 dl solroskärnor
1 citron
salt
peppar
valfri pasta

Stek solroskärnorna tills de fått färg. Skär laxen i bitar och lägg i den i stekpannan tillsammans med pressad vitlök. Salta, peppra och stek tills laxen fått färg. Lägg då i spenaten, lägg på lock och låt den bli mjuk och varm, rör runt då och då. När maten är färdig, pressa en citron över och servera med varfri pasta.


Enkla handavtryck

2012-03-08 - 15:45:27 Barn - pyssel


Min dotter älskar att göra handavtryck och fingerfärg är ju jättebra till det, men något ännu lättare och mindre kladdigt är vanlig vattenfärg!
Idag kom barnens favorit moster (ja dem har ju bara en) och Semlan och hon målade varandras händer och gjorde jättemånga handavtryck!
 
 
Något annat som var kul var allt rosa skum som kom när det var dags att tvätta av sig!
 


Honung

2012-03-08 - 09:48:53


Igår hade jag besök av en vän och hennes dotter på 8 månader, en underbar liten flicka som är så otroligt charmig och go! Nena och Semlan var helt fascinerade av ha en bebis här hemma. Semlan hämtade alla sorteers leksaker till henne och Nena klappade såå fint och försiktigt.
Min vän hade också med sig en liten present - honung! Den var hur god som helst och smakade helt otroligt, har aldrig smakat sådan honung förut. Väldigt söt och speciell.



Gammalt och fint

2012-03-07 - 11:27:00 Inredning & detaljer


Det finns många möbler som är i stilen att de ser mycket gamla ut. Jag själv kan älska sån här inredning men i en lagom dos. Jag gillar att blanda och hitta mitt eget. Mina favoriter här nedan är krokarna och den underbara gröna. Inspirationen kommer från Gingar.



Tuppen gal

2012-03-07 - 10:34:37


För en stund sedan hörde jag Nena gnälla riktigt ordenkligt och gick för att kolla vad barnen gjorde. Kom in i vardagsrummet och ser Nena sitta på golvet med ett stort pussel över sina ben och på pusslet sitter ingen annan än Semlan! "Jag sitter på Nena" säger Semlan så glatt och ler. Jag blir lite chokad över hennes reaktion och tar bort henne samtidigt som jag utbrister "Är du galen? Hon får ju ont!" Semlan tittar lite surt på mig och säger "Säg inte galen. Tuppen gal!"
Kämpade för att hålla mig för skratt medan Nena traskade iväg som om inget hänt...


Sallad med kräftstjärtar

2012-03-06 - 19:26:10 Ätbart - mat


Jag älskar sallader och just den här är en favorit. Den är dessutom lite mer matig.

Recept

valfri sallad
gurka
tomat
majs
oliver
kräftstjärtar
citron
olivolja
salt
peppar

Hacka grönsakerna, blanda i oliver, feta ost, kräftstjärtar och häll på citronsaft, en halv citron brukar räcka för mig, olivolja, salt och peppar efter smak. Klart!



Ung mamma

2012-03-06 - 07:52:06 Om mig


När jag var gravid med min första så fick jag en del kommentarer om att jag var väldigt ung. Det var något som jag inte alls höll med om, jag var då 21 år och när min dotter föddes skulle jag bli 22 efter en månad. För mig så är en ung mamma någon som är 18 år eller yngre. om man nu bara ska prata siffror. Däremot tycker jag inte heller att det är gammalt att få barn vid till exempel 25 års ålder. Sedan vet jag otroligt mogna unga som fått barn och riktigt omogna äldre. Vad tycker ni, när är man en ung mamma?




Rosa morgon

2012-03-06 - 07:26:15


Hur kan man inte bli glad när man vaknar upp och ser det här!



Mässan

2012-03-05 - 22:17:54 Barn - saker


Min dag på Baby & Barn Mässan var riktigt rolig! Det bästa med dagen var de underbara personer som jag gick med! Och jag är så glad att de verkar ha hittat riktigt bra saker där! Underbar dag verkligen! Även jag hittade en hel del intressanta saker att kika på och har till och med tittat och testat andra vagnar än min egen! Det här är ett stort steg för mig som alltid envisas med att min är bäst ;) Men det finns nu andra vagnar som jag liksom fallit för, en speciell är min favorit, Joolz Day! Den verkar perfekt på alla sätt och vis och jag drömmer om att en dag få äga denna otroliga vagn. Däremot är jag ganska skärrad över att vagnpriserna är så fruktansvärt höga! Vi hade aldrig ens kunnat tänka tanken att köpa en så dyr vagn till vårt första barn.
En annan sak som intresserade mig var ju såklart att se en ny Kronan duovagn. Jag som älskar min, ser ändå att den kan bli bättre på några sätt och mycket tycker jag att dem verkar ha tänkt på i den nya modellen, till exempel så är den nya sittdelen betydligt snyggare än den gamla! Men jag inser att om jag ska köpa en ny vagn så blir det troligen inte en ny Kronan... Tyvärr.
Och så tillsist, precis innan vi skulle gå, så hittade jag något att köpa! Jag är så nöjd och priset var riktigt bra. Det blev en sån här klädhängare från Kids Concept.

KAVAT snowrunner

2012-03-04 - 08:53:00 Barn - saker


Köpte dessa stövlarna till Nena inför vintern och nu när den nästan är slut så är dem fortfarande knappt använda. Eftersom de har varit lite klumpiga så har hon inte gått så bra med dem och när vi har varit ute så har hon oftast haft tjocka raggsockor bara. Men de gånger vi varit ute riktigt länge och det varit kallt och snö så har hon haft dem på sig och gått med dem en, två gånger nu. Jag tyckte ett tag att det var ett dumt köp eftersom de inte användes så som jag tänkt, men så i förra veckan ville Nena absolut ha på sig sina stövlar inomhus. Hon lärde sig då gå med dem och nu älskar hon dem och vill ha dem hela tiden! Det är ju fortfarande ganska kallt ute även om det kan vara varmt i solen, så nu tror jag i alla fall att dem kommer till användning =) Riktigt bra skor ändå!


Baby & Barn Mässan!

2012-03-04 - 07:32:00


Idag bär det av med några vänner till Baby & Barn Mässan! Det ska bli så roligt och jag ser verkligen fram emot det, speciellt eftersom jag inte kunde gå förra året. Under tiden ska min man och Semlan hitta på något kul tillsammans och Nena hänger med mig och får förhoppningsvis en massa skoj hon med.
Jag ser nog faktiskt mest fram emot att se Kronans nya duovagn!



Krämig pasta med kyckling och grönsaker

2012-03-03 - 13:22:00 Ätbart - mat


Snabbt, gott och krämigt!

Recept

strimlat kött
wok grönsker classic mix
färsk pasta
grädde
ekologisk vegetarisk buljong
salt
peppar

Koka upp vatten till pastan med salt i. Stek köttet med salt och peppar tills det fått fin färg, lägg i wok mixen och stek i ca 5 minuter. Häll på grädde och lägg i buljongen, salta och peppra om det behövs. Lägg färsk pastan i vattnet, koka och servera. Riv gärna parmesan ost över när allt är färdigt.



Blommor

2012-03-03 - 12:17:57 Inspiration


Lägger upp lite bilder på blommor och känner hur jag älskar våren. Solen skiner in genom fönstret och allt känns bra. Vår inspirerar.



Härligt vitt

2012-03-03 - 08:07:44 Inredning & detaljer


Jag har alltid tyckt om vit inredning, men däremot inte känt att det varit riktigt jag, men på senaste tiden har jag fått upp ögonen för det vita mer och mer. Jag gillar att möblera om och ändra på inredningen. Här är några vita skönheter jag hittade på Gingar.



Lyxig kladdkaka

2012-03-02 - 22:00:27 Ätbart - kakor och sött


Kladdkaka är min favorit och så enkel att göra, men känns ganska vardaglig för mig. Det här är ett sätt att piffa till den och göra den lite mer lyxig. På kladdkakan strör man florsocker med en liten sil, kan vara i något fint mönster, och servera med grädde och hallon till. Hallonen jag använder är frysta och jag kokar dem snabbt innan jag lägger upp de i en skål.





Underbar dag

2012-03-02 - 19:30:54


Idag blev lika underbar som jag föreställt mig. Pumeria och hennes dotter var här idag och det är alltid lika roligt att ses! Jag tror att vi vuxna hade precis lika kul som barnen! Först åt vi frukost, som jag tyvärr inte fick någon bild på för att det blev lite mycket så där på morgonen för Nena, så jag fick bära henne, sedan fick barnen något gott att äta och eftersom det var så otroligt vackert väder så var vi ute resten utav tiden. Perfekt start på våren!

Här är några bilder från lekplatsen. Semlan har rosa mössa och blå jacka, Nena är min lilla klump som satt på sidan och åt en massa sand (det gjorde förresten Semlan också) och Plumerias sötnos är hon med den fina prickiga kappan.



Koftor

2012-03-02 - 07:59:27 Mode, skönhet & hälsa


Det är inte ofta jag beställer till mig själv men det är lika roligt och känns lika spännande varje gång! Den här gånger blir det några efterlängtade koftor från H&M.



Uppe med tuppen

2012-03-02 - 07:46:33


Senaste veckorna har vi alltid vaknat med tuppen. Innan solen ens gått upp kutar barnen omkring och leker. Ofta blir det frukost lagom till att solen går upp och vi ser en underbar soluppgång genom vårt köksfönster. Inga moln på himlen och det känns som att idag ska bli riktigt bra! Det är ju fredag, så Semlan ser fram emot något gott, sedan kommer även min bästa vän och Semlans bästa vän, kan dagen bli bättre? =)


Pompdelux vår/sommar 2012

2012-03-01 - 08:28:50 Barn - saker


 

Pompdelux har öppnat portarna till sin webshop där man hittar deras underbara vår/sommar kollektion.
Dessa plagg står på min önskelista!