Mina första riktiga cupcakes!

2012-06-29 - 23:37:50 Ätbart - kakor och sött


Jag är så glad, för idag har jag gjort mina första riktiga cupcakes! Jag har ju tidigare använt mig utav en färdig mix, lite utav lathet och lite utav rädsla för att det ska gå fel, men idag gjorde jag (och min snälla syster som också var här) cupcakes från grunden. Och de blev såå goda och riktigt lyckade! Måste säga att jag känner mig ganska stolt och har gått runt hela kvällen med en "jag kan"-känsla. Min gulliga syster hade hämtat riktigt söta cupcakes formar som vi använde och för att matcha så gjorde vi frostingen blå. Jag gillar inte riktigt philadelphia ost så jag ville testa något annat, chokladfluff hade vi för lite tid för att hinna med så jag hittade ett recept som bland annat innehöll marshmallowfluff. Perfekt nu när jag precis köpt min första burk! Det blev så gott att jag tror att jag kommer hålla mig till den här ett tag och bara ändra smak och färg och exprimentera på det sättet.
 
Receptet hittade jag på bloggen Heavenlycupcake och jag rekommenderar verkligen att ni kikar in där! Själva receptet hittar ni här. Jag gjorde precis som det stod förutom att jag använde äkta vaniljpulver och la till blå färg och pepparmintsarom på marshmallowfrostingen.
 

Gatukritor

2012-06-28 - 21:59:40 Barn - roligt


 
 
 
 
När vi var ute i eftermiddags i det absolut underbara vädret så fanns det några gatukritor som de andra barnen haft med sig. Min barn lånade de en stund och hade verkligen superkul! Måste helt enkelt köpa såna nu! Det var liksom ett annat sätt att upptäcka världen på och båda två riktigt njöt av att få testa att måla på marken. Finns bland annat att köpa här.
 

Min fondvägg

2012-06-27 - 10:18:00 Mitt hem


I vardagsrummet finns min favoritvägg. Jag har själv valt den och den gör verkligen hela rummet. Den skiftar lite i olika ljus, från kall till varm och lyser solen på den så verkligen skiner den och blänker i olika nyanser! Det mesta i ens inredning går ju att ta med om man flyttar men den här väggen är den jag skulle sakna mest! Vi har dessutom en exakt likadan fast den är vit och matt, i hallen, det gör att hemmet känns sammanhängande tycker jag.
 

Leka ute

2012-06-26 - 22:10:30


Idag har vi bara tagit det lugnt, sådana dagar behövs ibland. På eftermiddagen gick vi ut och lekte. Äntligen fint väder igen! Efter att ha regnat rejält nu i flera dagar så kändes det så otroligt skönt att det var soligt, blå himmel och varmt!
Idag fick barnens sulkys och dockor följa med ut och vi lekte länge i sanden, klättrade i ett litet berg och gungade. Det var riktigt kul, men nog lite väl mycket för Nena som inte sovit på dagen idag, så min lilla älskling somnade i gungan och jag bar henne hela långa vägen hem utan att hon vaknade.
 

Tvåspråkighet

2012-06-26 - 11:29:47


Min barn lär sig två språk, något som jag är mycket tacksam för! Jag ser bara fördelar. Vi försöker att hålla det andra språket vid liv och lära de på alla möjliga sätt. En sak som hjälper en hel del med att bygga upp ordförrådet är att det finns så många apps till iPad där barnen klickar runt och lär sig massor. Det finns ju även en hel del att låna på biblioteket. Böcker tycker jag är mycket bra men det finns ju även klipp eller kortfilmer man kan hitta på internet.
Svenskan är dock det språk som de kan bäst och pratar mest, men det är ju inte så konstigt med tanke på att de spenderar den största tiden tillsammans med mig och att svenskan finns överallt i samhället. Men på senare tiden har de börjat prata mer och mer utav det andra språket och Semlan pratar det till och med ibland med Nena och det är så gulligt! Vi köpte även ett pussel med alfabetet och det har gjort att Semlan har lärt sig det snabbt.
 
Någon mer som har flerspråkiga barn eller kanske själv är flerspråkig?
 

I <3 ICA Maxi

2012-06-26 - 09:00:30


Igår var vi till ICA Maxi och handlade, jag hittade verkligen en massa saker och de har liksom det som inte andra har. Jag verkligen älskar att åka dit! Även människorna vid just den här är så otroligt trevliga. När vi betalade satt en liten flicka i sin vagn och åt glass, mina barn stirrade ut henne (glassen) och jag bara hoppades att mitt glassmonster inte skulle försöka ta sig en smakbit, men så hade tydligen mamman märkt mina barns stora ögon och erbjöd snällt att ge barnen var sin glass. Jättegulligt!
Den här gången kom vi i alla fall hem med an massa baktillbehör och en saftsil som satt precis innanför ingången och ropade på mig! Här ska det göras mycket sött!
 
 
 

Ett tårtfat

2012-06-26 - 08:57:00 Inredning & detaljer


Jag är på jakt efter ett tårtfat / kakfat. Har ni något, var har ni köpt det? Vill inte köpa ett alltför dyrt men gärna något lite speciellt och med en neutral färg som passar till det mesta, ifall man till exempel byter tallrikar eller så. Det finns ju så otroligt många och otroligt vackra och helst hade jag köpt allihop, det svåraste är ju att välja bara en!
 
 
Bilden hittade jag på google men kan tyvärr inte hitta den igen, minns bara att den var mycket dyr, men så otroligt vacker!

Creation från Lindt

2012-06-25 - 11:45:07 Ätbart - smått och gott


Min man hämtade hem en ny choklad, Creation från Lindt med smak av mint. Jag brukar alltid älska deras choklad och när den här hade smakgaranti så blev förväntningarna höga. Jag tyckte faktiskt att den var riktigt god men en sån sensation som man förväntat sig var det nog inte riktigt, men definitivt värd att köpa! Mörk choklad runt om och den tjockt krämiga minten i mitten, mums!
 

Raspberry från Ib Laursen

2012-06-25 - 08:39:31 Inredning & detaljer


Jag bara älskar, älskar den här färgen! Drömmer just nu om att köpa dessa och hoppas att om man drömmer tillräckligt så blir det sant <3


Att sitta i kö

2012-06-24 - 21:59:22


Att sitta i bilkö är bland det jobbigaste tycker jag, speciellt när man inte räknat med det. Vi åkte från stugan idag och vägen som brukar ta oss mindre än en timme, tog ca tre timmar. Först satt vi fast i bilkö väldigt länge, sån där kö där man kör på ettan och sen stannar titt som tätt. När vi sedan kommit förbi det och äntligen kunde gasa lite så fick vi plötsligt sakta ner igen för att sedan stanna helt och stå där i ösregn med både trötta och hungriga passagerare i bilden. I en timme stod vi stilla på grund av en olycka och när alla brandbilar och ambulanser åkt ifrån platsen satte vi gasen i botten. Nu är vi glada att vara hemma och har bara tagit det lugn hela kvällen.
 
 

Kladdkaka med jordgubbar och grädde

2012-06-23 - 20:36:39 Ätbart - kakor och sött


 
 
 
 
Vi avslutade vår aktiva dag (där vi jagat busiga barn nästan hela tiden!) med en kladdkaka toppad med grädde och världens godaste jordgubbar! Bara doften var så underbar att man var tvungen att smaka. Nu är det snart dags att sova och ladda upp inför imorgon. Hoppas på sol!
 

Till hamnen

2012-06-23 - 20:18:00 Barn - roligt


 Idag bestämde vi oss för att ta en tur till hamnen och titta på båtar, något väldigt spännande för barnen! Vädret var grått och små regnigt nästan hela dagen och vi ville gärna hitta på nåogit roligt med barnen, så i brist på andra idéer så tog vi en tur för att titta på båtar. Det visade sig vara riktigt populärt och båda barnen hade superku! Tänk att något så enkelt kan vara så spännande för de små. Det var kul för oss vuxna också, bland annat fick jag och min man ta en massa kort på både båtar och annat.
 

Den nya röda

2012-06-23 - 13:48:55 Barn - saker


Barnen har fått en röd skottkärra från deras morfar. Helt klart nya favoriten nu när vi är i stugan igen!
 
 

En skål

2012-06-23 - 10:56:00 Inredning & detaljer


Den här har jag ögonen på nu, en sån underbar skål, perfekt med detaljer och färgkombinationer! Ni hittar den här.


Lyckad lekdag

2012-06-22 - 21:51:48


Eftersom min dotter har börjat att kasta saker mot andra barn, speciellt sin bästa vän, så var jag väldigt nervös inför vår stora lekdag. Vi skulle träffa fyra nya barn och bästa vännen. Förra gången gick visserligen jättebra och de lekte så fint men då hade vi mammor stenkoll på de och vi var dessutom mest utomhus och inne hade jag tagit bort alla hårda leksaker. Man ska ju inte göra det svårt för sig själv. Nu har hon inte kastat saker så länge eller så många gånger, men det är självklart något man vill sätta stop för på en gång. Bästa vännen kommenterade att hon inte kastade sand och det har min dotter stolt upprepat i flera dagar och det verkar ha gått in, för den här lekdagen var riktigt lång och med många människor och flera platser, ändå gick det jättebra! Ni anar inte hur lättad jag är efter att ha varit riktigt nervös och förväntat mig det värsta. De lekte så bra och vi mammor hade riktigt roligt vi med. Älskar sånt spontant när man träffas många och bara umgås. Vill absolut göra om det och önskade så att jag bodde närmare så att vi kunde ses oftare. Tyvärr bor alla vännerna i en annan stadsdel och det är ganska jobbigt att man inte kan ses och att inte barnen kan leka så ofta, det blir liksom ett helt projekt varje gång man ska träffas och det händer tyvärr inte bara spontant. Men vi kommer absolut göra om detta, så kul! Inte minst för barnen som var ute till efter läggdags och ändå inte ville åka hem <3


Jag gillar att diska

2012-06-20 - 19:47:33 Om mig


Sitter helt segt i soffan och känner att jag är näst intill fastklistrad. Självklart lyckades jag somna ikväll när jag skulle lägga Nena och nu känns huvudet som att jag stoppat in det i en ballong. Men jag måste ju röra på mig, disken väntar. Jag gillar ju faktiskt att diska. Jag brukade älska att diska, minns till och med att jag en gång frågat min mamma varför vi har diskmaskin när man kan diska för hand. Ja... det svaret kan man ju säga att jag har fått nu. Jag gillar fortfarande att diska, det är något speciellt med det, rogivande och avkopplande tycker jag, men det får inte vara under stress eller för att jag måste, då är det aldrig lika roligt. Till exempel har jag alltid gillat mer att diska hos andra än hos mig själv. Jag gillar ju även städning och tvättning, det kanske är något med den där känslan att allt blir rent. Känslan när disken är färdig och köket ser nästan fläckfritt ut är ju obeskrivlig! Jag blir i alla fall lite mer motiverad just nu att diska eftersom jag möts av enbart rosa i diskhon!
Jag gillar att diska, för det mesta!


Med hallon och grädde

2012-06-20 - 07:17:07 Ätbart - kakor och sött


Jag har varit väldigt dålig på att blogga även om jag haft en hel del idéer. Jag har helt enkelt fortfarande en massa att göra. Vi har haft gäster och själva varit på besök hos bland annat min mormor och morfar. Dessutom har jag städat en massa och nu känns det så där extra rent... och tomt! Jag har ju sålt en massa saker och det börjar märkas, längtar tills allt är borta som inte ska vara här. Vardagsrummet kommer bli helt annorlunda känns det som. Har ju möblerat om för ett tag sen så färgerna o vardagsrummet kommer bli ljusare. Har bland annat planer på att måla om vårt soffbord.
Annars har vi försökt att få till lite sommar här trots att vädret har varit sådär, det verkar i alla fint idag. Dessa muffins mumsade vi på en kväll. Jag använde mig utav Leilas grundrecept, eftersom jag gillade de muffins med hallon och choklad jag gjort tidigare, men nu la i kakao istället. Det var gott men lite för kompakta för min smak. Fast med färska hallon och grädde blir ju vad som helst gott!







Tonfisk och gurka

2012-06-20 - 06:58:19 Ätbart - frukost


Idag vaknade vi sjukt tidigt, tidigare än någon utav oss ville... förutom baarnen då kanske, som var de som väckte oss. Helt otroligt hur mycket energi barn kan ha på morgonen och att det första de vill göra är att springa runt och hoppa. Ja, man kan i alla fall inte vara för irriterad när man ser deras glada ansikten, trots att vi steg  upp före fem.

Har på senaste tiden testat att ha tonfisk på smörgås, tillsammans med gurka som tycker är gott till i stort sett allt! Rostat bröd, smör, tonfisk blandat med salt och citron, gurka med yoghurt till. Mums!


Barn som kastar saker

2012-06-16 - 07:58:13


Min dotter har kommit in i en period där hon kastar saker mot andra. Jag skriver period, för att det mesta kommer i perioder som sedan går över, men sätter man inte stop för det och visar att det inte är ok så kan det troligen fortsätta. Jag har till exempel fått gå hem med henne när vi varit borta på grund av att hon kastat saker. Det svåraste tycker jag är att lista ut varför hon gör det, hon gör det framför oss, när vi inte är där, när hon leker, när hon inte leker. Jag vill gissa på att hon vill få kontakt och vi försöker visa henne hur man gör och då funkar det utmärkt... tills nästa gång. Hon är liksom inte arg när hon gör det utan verkar glad. Det som också är otroligt frustrerande är att hon verkar inte förstå att det gör ont och det känns inte som att man når fram riktigt när man pratar med henne direkt efter händelsen. Däremot så pratar vi mycket om det dagarna efter och då verkar hon förstå bättre. Jag försöker förklara det på hennes nivå och använda ord som att det andra barnet kan gå sönder etc. och det verkar funka bättre. Hon är för övrigt väldigt lugn och mysig och älskar att kramas och allt sånt.

Är det någon som har barn som gjort liknande? Hur hanterade ni det, vad blev resultatet, hur länge varade den här bråkiga perioden? Jag behöver alla tips och råd jag kan få!


Ute och handlar

2012-06-13 - 18:56:35


Vi har tagit en trip till IKEA, men tanken att köpa endast tre stycken glas. De glas vi ville ha hade de fått in nya fina färger på, o så vackra, men självklart var just den färg vi skulle ha slut! Och skulle troligen kommer in dagen efter... typiskt. Men vi hittade en massa annat fint hihi!



Sedan tog vi en tur in till stan och jag kikade snabbt in på Acceorize och hittade en stor och bra väska! Det är första gången är jag inne i den affärer och jag älskar den! Alla produkter verkade så genomtänkta med vackra detaljer och dessutom hade de barnkläder! Det var verkligen farligt där inne! Hittade dessa underbara och bara önskade att jag kunde köpa de!



Annars har jag mycket att göra, många på besök, mycket tid ute, städa, plocka och fixa med att sälja fler saker. Har fått världens flyt på säljandet och det känns härligt!

Fruktfat

2012-06-11 - 10:11:25 Ätbart - smått och gott


Jag har haft en del oväntade gäster förra veckan. Det har varit supertrevligt och något jag alltid uppskattar! Det blir lätt att man vill baka något eller bjuda på något sött men egentligen är det inte svårare än att lägga upp en massa frukt på ett fint fat. Mycket nyttigare och ser väldigt fräscht ut. Perfekt nu till sommaren när det är varmare och man kanske inte vill äta något tungt. En annan fördel är om man har barn, de blir inte helt hyper av frukt som de blir av socker!


Sockervadds-lampor

2012-06-10 - 07:55:38 Inredning & detaljer


Ja, det är precis vad jag skulle vilja kalla dessa supersöta lampor. De ser ju verkligen ut som sockervadd och bara måste ätas upp! Jag hade gära köpt en eller flera! Gobitarna hittar ni här.

Cake pops

2012-06-09 - 07:36:00 Ätbart - kakor och sött


Igår bakade vi cake pops! Det var mitt första försök och det var riktigt roligt men lite pilligt. Jag använde mig utav det enkla receptet där man bara mixar ballerina kladdkaka med lite philadelphia. Jag använde en stavmixer eftersom jag inte har något större och bättre och det gick riktigt bra faktiskt!

Recept

1 paket ballerina kladdkaka
25-50 g philadelphia
ca 150-200 g choklad
strössel / dekoration
klubbpinnar / grillpinnar / tandpetare

Mixa ballerina kladdkaka tills det blir en len smet, blanda sedan ner philadelphian (jag brukar använda mixern till det med). Rulla till små bollar och lägg in i frysen (eller kylen) tills de blivit hårda. Smält chokladen i vattenbad eller micro (effekt 350, värm 30 sek i taget) och när den är helt rinnande så blanda i några droppar olja utan smak (tex rapsolja). Stick sedan in pinnen en bra bit i cake popen så den inte ramlar av och doppa sedan hela bollen i chokladen, hjälp till med en sked för att den ska bli helt täckt om det behövs. Skaka / knacka av överflödig choklad och ställ i ett glas med socker eller cakepopställ. Strö på valfritt strössel på en gång då alla är färdiga. Låt de stelna i kylen en stund. Om man vill spritsa på dekoration så ställer man in de i kylen först och dekorerar de efter de stelnat. Det blir ca 12-18 stycken beroende på hur stora man gör de.


Färska hallon

2012-06-09 - 07:22:59 Ätbart - smått och gott


Min man har hämtat hem en massa färska hallon! Varje gång jag öppnar kylen så doftar det så otroligt underbart och jag står där ända tills kylen blinkar. Hallon är verkligen en utav mina favoriter, det passar så bra till allt möjligt, speciellt allt med choklad tycker jag!


Mycket att göra

2012-06-06 - 21:46:09


Jag har ju varit ganska dålig på att blogga de senaste dagarna, men jag har helt enkelt haft väldigt mycket att göra och dessutom varit riktigt trött, kan knappt hålla ögonen öppna just nu. Vi har varit ute mycket, städat mycket, rensat och försökt sälja saker mycket och shoppat, en del =) Här kommer en bild på några saker jag handlade, de kommer jag att få användning utav snart hoppas jag!
Nu måste jag bara gå och sova, imon har vi också mycket planerat, ska bland annat till öppna förskolan.


Vår rea Pompdelux

2012-06-04 - 09:36:30 Barn - saker


Nu är det vår rea på Pompdelux! 50% på alla kläder! Skynda att fynda för de tar slut snabbt, några utav mina favoriter har redan hunnit ta slut. Dessa shoppade jag och ser så fram emot att få hem de!


Fint till iPhone

2012-06-03 - 21:33:18 Tips


Nu har jag ingen egen iPhone tyvärr men jag verkligen älskar alla fina tillbehör som finns till de! Här så några söta som jag hittade på Zalando.


Något för mig?

2012-06-03 - 19:42:27 Tips


Jag älskar levande växter men känner mig orättvis mot de eftersom jag ofta glömmer bort att vattna. Kan den här krukan göra att jag vågar köpa hem växter igen? Den heter självbevattningskruka och gör att det blir jämn fuktighet i jorden för att växten ska trivas. Låter riktigt smart tycker jag. IKEA har fått in många nya fiffiga saker och en annan favorit jag hittat tidigare är den här.


Sockerdricka

2012-06-02 - 22:03:22 Ätbart - drycker


Blev sjukt sugen på sockerdricka just nu. Sitter och googlar en massa och så kom den upp. Något jag drack en hel del som barn, eftersom min mormor och morfar alltid hade en massa drickor i glasflaskor hemma. Champis, jaffa, sockerdricka, pommac... Har ni någon speciell dryck ni ofta drack när ni var yngre?


Jordgubbar och vattenmelon

2012-06-02 - 21:45:04 Ätbart - smått och gott


Idag hälsade vi på hos mina föräldrar igen. Vi fick som vanligt mycket gott att mumsa på och idag smaskade vi i oss jordgubbar och vattenmelon, riktigt gott! Första vattenmelonen för i år, men många fler väntar!


Sugrör av papper

2012-06-02 - 21:32:29 Tips


Att använda sugrör av papper verkar vara väldigt populärt nu och jag förstår verkligen varför. De ser mycket mer tilltalande ut än de vanliga av plast! På KlaraForm hittade jag ett ganska stort utbud av sugrör av papper med både prickar och ränder. Ta en titt!


Bild från KlaraForm

Muffins med hallon och chokladbitar

2012-06-02 - 08:29:00 Ätbart - kakor och sött


Igår bakade vi som vanligt. Den här gången ville jag använda hallon och barnen bestämde att det skulle bli muffins. Letade efter något bra recept och hittade ett grundrecept ifrån Leila Lindholm. Jag använde det och la sedan i lite hallon och hackade chokladbitar. Receptet hittar ni här. Ljuvligt!


Varför städar man...

2012-06-01 - 20:09:27


Ibland undrar man varför man ens bryr sig om att städa när barnen är vakna... I eftermiddags hade jag lite att torka undan i köket och självklart ville barnen då vara där och pilla på allt. Jag föreslog glatt att de kunde ju gå till vardagsrummet och kasta lite boll med varandra. Det verkade som ett bra förslag för båda barnen skyndade dit. Perfekt! Men såklart så fanns det en miljon saker på golvet, så jag plockade snabbt ihop legot medan barnen faktiskt hjälpte till(!) och flyttade sedan på trehjulingen som också stod mitt i rummet, ja inte på sidan, mitt i! "Nu kan ni kasta boll utan en massa saker ivägen!" sa jag medan jag gick för att hämta bollarna. Vände mig om och ser Nena hälla ut allt lego på golvet igen, samtidigt som Semlan kommer incyklandes på trehjulingen. Jaha....


Kyckling med spenat

2012-06-01 - 18:19:00 Ätbart - mat


Jag är galen i spenat, verkligen älskar det och gillar att använda det i mat ofta. Idag åt vi den här enkla och snabba maträtten med massa god spenat!

Recept

kycklingfilé
rödlök
spenat (jag använde fryst hackad)
grädde
salt
peppar
citronskal
vitlök

Stek rödlöken tills den är lite mjuk. Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med rödlöken. "Mosa" en vitlöksklyfta med till exempel en kniv och lägg i stekpannan samtidigt som kycklingen. När kycklingen fått färg lägger man i spenaten och sedan grädde tills man får den konstistens man själv vill ha. Salta och peppra och när allt är klart så river man citronskal över. Supergott med pasta till!


Doften av nytvättat

2012-06-01 - 15:59:00


Tvätta är något jag gör nästan dagligen här hemma, om jag missat någon dag så blir tvättkorgen snabbt full! Jag tycker att tvätta är bland de roligaste sakerna att göra i hemmet. Det är inte så komplicerat, tar inte lång tid att lägga i maskinen, sedan sköter det ju sig självt och att hänga upp tycker jag är avkopplande. Sedan älskar jag lukten av nytvättat, det hjälper ju om man har något sköljmedel som doftar gott också. Allt känns så rent och fräscht och jag blir glad av att se ren tvätt hänga, även om vi för närvarande har vår torkställning i köket. Just nu använder jag ett sköjmedel med doft utav strawberry & lily kiss, men min absoluta favorit var Damascus rose & cedar wood, men som alla underbara saker så var den självklart limited edition!


Scones

2012-06-01 - 11:40:30 Ätbart - frukost


I morse satt jag i vardagsrummet och magen gnällde. Funderade över frukost och kom på att vårt bröd faktiskt är slut. I samma ögonblick blev jag otroligt sugen på scones, någon som jag tidigare aldrig gjort själv, utan endast smakat en gång hos en vän. Jag försvann i alla fall snabbt ut i köket och slängde ihop några klassiska scones.

Recept

7-8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör
3 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i smöret tills det blir grynigt, häll sedan i mjölken och rör i ihop till en deg. Gör fyra  stora klumpar på en smord plåt, eller på en plåt med bakplåtspapper, skär ett kryss i mitten och in i ugnen ca 10 minuter, 250 grader.

Jag tycker te passar otroligt bra till scones men pålägg är jag lite dålig på... Vad gillar ni att ha på era scones?