Vit chokladkaka
Recept
100 g vit choklad
100 g smält smör
2 dl socker
150 g kesella lätt
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker (jag tog drygt ½ tsk äkta vaniljpulver)
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Smält chokladen i vattenbad. Rör socker och kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet, pressa ur saften och rör ner det i smeten. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljpulver, salt och rör om. Häll smeten i en springform eller pajform, in i ugnen ca 25 min, 200 grader.
Sv: ja men gör de:)
Åååå vilket härligt recept.. blir nog att pröva detta:P
Glad påsk<3
Det såg iaf väldigt gott ut! :D Men jag kan sätta mig in i tanken att andra chokladkakor är godare, eftersom mörk choklad har en mer fyllig smak på något sätt.
Ohh så gottit =D, ja det är tur sådana ggr att man inte sminkar sig, samt så skönt det måste vara att inte göra det också =D
Åh tack så mycket, det värmer!
Åh vad gott!! :D vill prova!
så mumisgt, inte ofta man äter vit choklad men det är väldigt gott :)
Glad påsk!
Så gott, måste testa med vit choklad någon gång :)
vad gott!
yum vad gott!
jahaaa det är ljuschoklad, dete drf den inte ser mörk ut. XD hahhaha när jag läste chokladkaka kollade jag på bilder flera gånger och undrade vart den var, sedan fattade jag attd et är den ljusa kakan som är själva chokladkakan, haha. x)
dete "november" så att du vet, bytt blogg ... igen. XD