Sol blir man glad av

2012-04-27 - 11:50:32


Idag har flygit fram och jag såg att det snart är dags att göra oss klara. Idag ska vi träffa en massa vänner som det var riktigt länge sedan jag såg. Det ska bli riktigt kul och jag tror vi kommer vara många vuxna och många barn! Fika, prata och ha det roligt. Nu måste jag springa och laga mat så vi hinner äta innan vi ska gå! Solen har verkligen gjort mig på bra humör! Hoppas alla ni andra också får en underbar fredag!


Drömmen om det enkla

2012-04-26 - 14:34:40 Inredning & detaljer


Jag har länge drömt om att ha det enkelt hemma, inte mycket saker men att det som ändå finns kan vara lite extra om jag skulle hitta det. Nu när jag håller på att rensa ut känns det som att min dröm är riktigt nära! Jag har länge haft det här i bakhuvudet men saken är att jag från början haft mycket saker och det svåraste har ju varit att göra mig av med allt. "Den är fin och den med och den vill jag spara..." Alltid har jag haft någon ursäkt och eftersom man köper saker som är vackra och tycker om så ser i alla fall jag bara det när jag ska rensa. Däremot har jag på senaste tiden kunna släppa taget om alla materiella saker och det känns verkligen som en lättnad!
Här är en riktigt inspirerande bild för mig. Less is more! Jag hade dock gjort om lite med till exempel ett fint överkast, kuddar och kanske en sänghimmel. Det ska fortfarande vara personligt tycker jag.



bildkälla

Kan det vara sant?

2012-04-26 - 12:05:00


Båda barnen har somnat! Yes! Kan det bli bättre när man somnat sent, vaknat tidigt och går runt i en bubbla? =)



bildkälla

Lite vardag

2012-04-26 - 07:28:24


Igår hade vi fullt upp! Kändes bättre igår och hade även världens mysigaste barn att gosa med! Semlan var glad när hon vaknade! Inte för att hon inte brukar vara det, men ofta får man höra att hon vill ha sin pappa istället eller att jag ska byta tröja, men hon var glad och mysig och åt bra vid frukosten. På eftemiddagen gick vi ut och plaskade i vattenpölar! Underbart! Och på kvällen fixade jag med tre (!) stora svarta sopsäckar fulla med saker som skulle ut till containern som står här utanför nu. Snart är en hel liten bokhylla tom och kan snällt läggas ut på blocket. Skönt!

Nu har vi varit vakna i över 1 ½ timme och bara suttit och gjort inget speciellt, men nu börjar min mage skrika efter frukost! Min man håller på med zbrush och jag har blivit lite inspirerad av det och gjort min egen variant i frukostform =)


När inte allt blir som man tänkt

2012-04-24 - 19:30:48


Städningen gick ganska bra idag och det har för övrigt varit helt ok, men igår + idag gjorde att det blev lite för mycket för mig, så har tyvärr inte känt mig på topp.

Vad gör man när saker inte blir som man tänkt sig?


Städdag

2012-04-24 - 09:17:00


Idag behövs det städas och plockas och allt vad det heter! Här ska bli riktigt rent!



Efter sjukdom kommer lek

2012-04-23 - 08:44:30


Barnen har varit sjuka länge med sina vattkoppor men nu är de äntligen helt borta! Eftersom det var länge sen de riktigt lekte med barn så körde vi på stort och åkte tillsammans med Plumeria och hennes dotter till ett lekland. Vi var där riktigt länge och barnen lekte så mycket och var helt slut när vi skulle åka hem. När jag senare frågade Semlan om det var roligt så fick jag till svar "Jag vill åka barn pattet igen!". Det tar jag som ett bra betyg!


På jakt efter en ny

2012-04-23 - 08:20:36 Mode, skönhet & hälsa


Två utav mina favorit väskor är på väg att gå sönder. Jag är nu på jakt efter en ny! Blev tipsad om Deichmann och när jag kikade in så gillade jag nästan allt jag såg! Dessa två är dock mina favoriter! Det är ju inte så fruktansvärt dyrt heller, perfekt!


Lite rörigt i huvudet

2012-04-21 - 22:11:03


Har inte bloggat så mycket på senaste och det är för att jag har haft väldigt mycket att göra. Håller ju på att rensa som jag skrivit om del och då har jag hittat otroligt mycket saker som ska säljas. det har tagit mycket tid med annonser, betalningar, paket och sådant så min hjärna har helt enkelt gjort utrymme för något annat att tänka på. Jag har verkligen haft noll idéer till bloggen, men nu börjar saker försvinna härifrån och jag får mer utrymme (mindre att plocka undan och städa) och mer tid till annat. Har tusen idéer på saker jag vill göra men det har rört ihop sig lite och behöver skrivas ner i form av en lista! =)


Ensam hemma

2012-04-21 - 12:24:28


Vad gör man när man är ensam hemma egentligen? Tusen saker snurrar runt i huvudet! Jag är ju van att alltid ha så mycket spring och aldirg en lugn stund, men nu är barnen ute med sin pappa och har kul! Så, vad gör man är frågan. Städa? Plocka? Fixa mat? Ta det lugnt? Lägga ut annonser? Allt vill jag göra, men det går ju inte, så istället fastnade jag här... Måste nog börja med något innan de kommer hem igen hihi =)


Canon powershot s100

2012-04-19 - 19:19:29 Foto / Kamera


Idag anlände vår senaste Canon, närmare bestämt digital powershot s100. Vi är helt otroligt super super nöjda med den! Förutom att kameran är underbar så var priset också världens bästa! Vi fick hem den ny, i förpackning, med liten väska och 16G minneskort för mindre än halva standard priset som finns i butik. Säger bara en sak; Tradera!



Här kan ni hitta lite info om kameran.

Slow down

2012-04-18 - 23:10:41


Jag stressar alldeles för mycket, för saker som jag egentligen inte behöver stressa över. Jag hatar att stressa så ibland kan jag bli mer stressad över det faktum att jag stressar, vilket inte brukar ge någon bra effekt så klart. Jag gillar att ta det lugn och inte ha för bråttom med saker och ting. Har till exempel alltid sagt att jag ska göra mitt bästa för att inte stressa barnen, ingen mår bra utav sånt. Visst har man tider att passa ibland och då får man skynda sig lite men jag är ju hemma med dem nu och vi kan ta allt i vår egen takt.

Just nu stressar jag delvis upp mig över städningen här hemma, som ofta brukar vara ett hett ämne. Det är svårt att städa när man har två småttingar som river ut allt så fort jag plockat ihop det. Min lösning har blivit att sälja saker, ju mindre man har desto mindre kan åka fram! Vi har dessutom alldeles för mycket saker så det känns skönt att få det gjort. Nu känner jag att jag måste få bort allt nu! Men varför stressa, varför får det inte ta sin tid? Jag har dessutom redan ordnat upp en hel del så en viss förändring syns och det känns bra. Jag gillar dock att avsluta saker snabbt och tar det för lång tid så är jag rädd att det inte blir gjort.

Ett bra råd jag fick utav en vän var: "Gör det verkligen något om det är en massa saker framme när det bara är du och barnen hemma?"
Det fick mig faktiskt att tänka till, gör det något egentligen? Nu gillar jag när det är rent men det är svårt ibland att hinna med, nu känner jag mig i alla fall inte lika nojjig med sånt här. I'm working on it!



Från Åhlens

2012-04-18 - 08:09:53


Här är de saker som fick följa med ifrån Åhlens. Jag hade kunnat köpa halva affären! Så mycket fint det fanns. Jag köpte i alla fall två picknick filtar som är så otrligt smarta, de är inte halkiga och har ett behagligt typ på ovansidan, inte som fleecefilt där allt fastnar, dessutom på undersidan så är det plastigt och så går den att rulla ihop till den storlek man ser på bilden. Min mamma har en så jag blev så glad när jag hittade i butiken för den har jag verkligen velat ha! Slickepotten jag skrev om ett annat inlägg var inte riktigt lika fin i butik tyckte jag men jag hittade istället denna prickiga och är riktigt nöjd!



Kladdkaka med hallon i

2012-04-17 - 22:34:43 Ätbart - kakor och sött


Det blev en kaka, jag kunde bara inte hålla mig! Jag gjorde en vanlig kladdkaka fast jag la på lite frysta hallon innan den skulle in i ugnen. Riktigt gott blev det! Jag har bakat mycket på senaste och det känns som att det är något jag gör när jag är lite stressad så där. Det gör mig lugn att hålla på med något och baka är verkligen något som får mig att må bättre och slappna av. Det skadar ju inte att man dessutom får något gott att mumsa på.



Vill baka!

2012-04-17 - 18:14:12 Inspiration


Jag är sjukt hungrig...! Ska strax gå och ta något att äta men jag är också riktigt sugen på att baka! Vill baka allt möjligt och är verkligen sötsakssugen!
Baka eller inte baka?


bilder lånade från weheartit.com

Äta med Tupperware

2012-04-17 - 10:34:02 Barn - saker


Blivit lite galen och fått bebissaker på tankarna idag.
En sak som jag uppskattade mycket var en present vi fick utav min pappa till Semlan när hon var liten. Dessa underbara saker att ha vid måltiderna från Tupperware.



Skeden och gaffel har varit helt underbara! Det står att de är ergonomiska och barnen har verkligen älskar de! Nena använder de till varje måltid, men tyvärr har skeden kommit bort. Funderar faktiskt på att köpa en ny då de är riktigt bra!

De små skålarna med lock har också använts flitigt här. Eftersom jag gjorde egen barnmat när barnen var mindre så var dessa perfekt storlek att ta med sig maten i om man skulle bort. Rymde precis en lagom portion.

Den stora tallriken med sugpropp har blivit bra att ha nu när de blivit lite äldre och används nu mest utav Semlan. Hon använder även vanliga tallrikar men eftersom den här har kanter är den bra till lite såsigare och kladdigare mat.

Muggen tyckte jag först var riktigt bra eftersom pipen på den är mjuk och de hårda med droppskydd förstod inte min älskling hur man drack ifrån. Men det dröjde inte länge förrän hon började bita på den och den gick så klart sönder. Till skillnad från till exempel Nüks muggar så kan man inte köpa till extra drickpipar, vilket var ett minus.

Sock ons

2012-04-17 - 08:33:04 Barn - saker


En rolig sak som jag fick när Nena föddes är dessa smarta sock ons. Perfekta så att bebisens strumpor inte åker av! Finns att köpa bland annat här och här.



bild lånad härifrån

Sött till nyfödd

2012-04-17 - 08:12:55 Barn - saker


Igår fick en utav mina vänner sin lilla bebis  stort grattis!
Blev så sugen på allt som har med bebisar att göra så jag kikade runt lite och hittade dessa underbart söta newbie kläderna från Kappahl. Kläderna är gjorda av 100% ekologisk bomull och är extra snälla mot den känsliga nyfödda huden och mot miljön.



Mini saker till köket

2012-04-16 - 15:16:45 Tips


Kom precis hem från stan, vart på Åhlens och kunde knappt slita mig ifrån alla underbara saker som fanns där. Kände mig som ett barn i en godisaffär! Några favoriter förutom de normalstora sakerna, som färgglada stekpannor och termosmuggar, var alla mini saker som fanns! Hur gulliga som helst! Ville köpa allihop! Gärna till barnens framtida kök, men det är ju alldeles för lyxigt.
Bilder på vad jag köpt kommer upp lite senare, nu har jag massor att göra!


Till stan

2012-04-16 - 08:31:02


Idag bär det av in till stan en sväng. Vi ska bland annat hämta ut min mans pass och köpa en ny slickepott eftersom min gamla gått sönder. Den gamla var full med söta röda hjärtan och jag fick den i present av min mamma och min syster. Jag har letat som en galning efter en ny och nu tror jag att jag hittat en ny favorit!


Trevligt besök

2012-04-15 - 23:14:27


Hade mysigt besök idag utav min mamma, mormor och morfar. De kom på fika och vi hade jättetrevligt och barnen busade en hel del och proppade sig fulla med kakor och fika. Fick även en hel saker, min mamma hade med sig en gryta, stekpanna och två leksaker som har bott hos henne ett tag i väntan på att Nena skulle bli lite större. Min mormor och morfar hade med sig underbara blommor! 



En god smörgås

2012-04-15 - 09:23:37 Ätbart - frukost


Min man har hämtat bröd och jag åt en riktigt god smörgås med smör, sallad, rostbiff och gruka. Jag älskar smörgåsar som ser så fräscha ut med mycket grönt i. När jag var yngre så hade jag i stort sett ett ända pålägg på mina smörgåsar... Smör! Tråkigt, visst, men jag gillade inte pålägg, ost, kyckling etc. Däremot kunde variera med gurka på ibland, så nu är jag faktiskt glad att jag kunnat prova mycket mer sedan jag blev äldre.
Men nu är mitt bröd och min rostbiff slut! Vill köpa mera!


Baka med rosa

2012-04-15 - 08:46:21 Tips


Älskar, verkligen älskar den här söta rosa pajformen från Lagerhause! Hade gärna köpt den, men jag har ju redan en vit och en röd med prickar på...


Funderingar inför framtiden

2012-04-15 - 08:22:19


Ställde mig sent på kvällen igår och bakade chokladmuffins. Får såna ryck ibland och bara måste baka fast jag egentligen skulle gjort mig i ordning att sova. Det är också ofta på kvällen när jag blir lite små flummig och tänker på en massa saker som egentligen är ganska onödiga att reflektera över. En fundering jag länge haft är att jag måste troligen göra dubbel sats med muffins och andra kakor i framtiden. Detta för att just nu är det i stort sett bara jag som slickar ur skålen och vi är inte så många i familjen. I framtiden så kommer troligen barnen också att vilja slicka ur skålen och om vi dessutom får fler barn än vad vi har nu så kommer vi också bli fler som ska äta. Därför låter dubbel smet som en bra lösning tycker jag.


Barnkök

2012-04-14 - 10:26:41 Barn - saker


Har stora planer till slutet av sommaren att köpa ett leksakskök i present till barnen. Har länge spanat på olika modeller och egentligen verlat köpa ett nu, men tycker det är bäst att vänta tills Nena blir lite större så att det blir bådas kök. Det finns ju olika storlekar och prisklasser. Har ni någon favorit?

1,2,3,4,5,6

Mini tårtor?

2012-04-14 - 07:40:49 Ätbart - kakor och sött


Igår bakade vi cupcakes. Helt misslyckade tyckte jag först men det blev ok tillslut. Jag har tidigare testat Kungsörnens choklad cupcakes, och dem rekommenderar jag verkligen, supergoda och perfekt om man som mig inte är grym på cupcakes och dessutom har väldigt lite tid till sånt. Nu testatade vi de andra med jordgubbssmak. Misstänkte redan från början att jag inte riktigt skulle gilla frostingen och det stämde... Slängde den på en gång! Själva smeten använde jag och den blev så stor och fin i ugnen men när den kom ut så sjönk dem ihop jättekonstigt och såg nästan gamla ut... Så såg INTE choklad cupcakesen ut! Jag gjorde sedan egen frosting eller egentligen en smörkräm, efter det här receptet. Jag vet inte vad jag gjorde för fel men rätt blev det inte! Den blev inte vit utan gul när smöret kom i och så blev den lös... Jag blandade i en klick philadelphia men blev inte bättre för det. La i alla fall på en stor klick på varje cupcake och så dekorerade vi. Jag var faktiskt ganska ledsen över hur det blev, efterslom det var första gången jag gjorde något själv på en cupcake. Jag har dragit mig för att göra egna lite för att jag tänkte att det är svårt... nu blev det bevisat, det är svårt! Ska leta upp något bättre recept som är lite enklare, någon som har förslag?
Hursomhelst så tyckte jag inte om dem speciellt mycket till utseendet och smaken tyckte jag var så där. Jag gillar choklad smak mer antar jag, men min man älskade dem!

Jag skulle äta min misslyckade cupcake och tog ur den ur formen och vips så blev jag så glad, de såg ju nu ut som mini tårtor! Lite lyckat blev det ju då till slut.



Fredag

2012-04-13 - 16:08:13


Fredag idag, vi är hemma igen, men det har tyvärr inte varit min dag riktigt, men jag vill fokusera på det positiva. Trots att jag var riktigt trött imorse så var det ganska bra för barnen lekte så snällt med varandra i vardagsrummet medan jag kunde få lite tid på mig att vakna. Frukosten var mysigt och de fick lite gott efteråt i sina favorit muggar! Maten var god och vi hann baka. Nu sitter vi och försöker att inte somna i soffan. Vi är riktigt trötta allihop. Och där somnade Semlan... får se om hon går att väcka. Hon är lite kul och ända sättet man kan väcka henne är med något ätbart!


Borta bra men hemma bäst

2012-04-11 - 22:24:37


Idag har vi haft riktigt mysigt i stugan, varit ute i området en stund och så vart ute i trädgården och lekt. Det har varit skönt att komma iväg lite men jag börjar konstigt nog redan längta hem. Det är ju alltid något speciellt med att vara just hemma. En annan som längtar hem är Semlan. Hon ville knappt sova min stackars lilla sötnos och grät genom kvällen och ville åka hem. Vi får se hur det blir imorgon, men hoppas självklart att hon mår bättre! Annars hade barnen riktigt roligt när de lekte med alla saker och var ute och haft kul!




Komma bort

2012-04-11 - 08:14:00


Idag åker vi iväg på en liten spontan semester. Vi ska åka till mina föräldrars sommarstuga som ligger en bit härifrån och kommer tillbaka på fredag. En minisemester alltså. Ska bli riktigt skönt att få komma bort från allt ett litet tag, ta en paus. Det är så mycket som händer just nu och mycket som jag håller på med hemma. När jag är färdig med en sak så vet jag att nästa väntar, så att komma iväg kan behövas, där kan man inte göra annat än att ta det lugnt och slappna av lite. Tror verkligen att det kan behövas. Dessutom kan man säkert ta en massa fina bilder där!

bild lånad härifrån

Två stora säckar

2012-04-10 - 20:14:56 Mina pyssel & projekt


Tänk vad mycket man samlar på sig genom åren.. säger jag som är 24... Ja, det verkar ju så, i alla fall om man tittar i vårt hem. En massa saker har vi som jag knappt vet vart dem kommer ifrån. En massa presenter och så fullt med saker jag själv köpt (under de åren jag var riktigt shopoholic). Så nu bestämde jag mig för att gå igenom allt och det visade ju sig att vi har otroligt mycket som vi aldrig, verkligen aldrig använder. Det blev två stora svart sopsäckar propp fulla med saker som behövde slängas. Vissa saker har jag sparat "bara för att". En bricka som jag köpt från Indiska, som jag verkligen älskar för att den är så fin, men den har en stor ful fläck på sig som inte går bort, alltså är den inte så fin längre. Jag använder dessutom inte brickor, så den fick åka ner i en utav säckarna. Sedan hittade jag en riktigt gammal Gucci parfym som jag är övertygad om doftar som godis, den låg konstigt nog i min garderob, mitt bland alla kläder! Hur länge har den varit där?
Jag bör verkligen ha bättre koll på mina saker och se till att jag går igenom de oftare för att inte ha kvar en massa saker som bara ligger.


Frukost tillsammans

2012-04-10 - 20:03:31 Ätbart - frukost


Idag åt vi frukost tillsammans allihop i vår lilla familj. Det är de stunderna som jag uppskattar mest. Jag älskar att vi brukar göra saker tillsammans och det är något som verkligen tar mitt humör upp till himlen, även om det bara är en sån liten sak som att äta frukost! 


Ljus i mörkret

2012-04-10 - 09:01:54 Foto / Kamera


Jag och min man lekte lite med ljus och shutter speed och det här blev resultatet. Det var alltså helt släkt i rummet och så lyste vi på kristallkronan med en ficklampa. Shutter speed var på 20 sekunder.



Ett äpple eller...?

2012-04-09 - 11:47:39


Nena frågar om allt i böckerna hon bläddrar i, hon pekar och säger "mh" så sär gulligt frågande. En gång pekade hon på en bild och min man som skulle svara, tittade inte så noga och sa att det var ett äpple. Nena sa ett bestämt "mh!" medan hon pekade på samma bild igen. "Äpple" fick hon till svar. Man hörde riktigt hur arg och besviken hon blev och fortsatte peka, gnälla och hoppa upp och ner så där otåligt. Jag tittade igen på bilden och ser att var ju en ballong! Vi bekräftade det och sa "ballong" varpå hon blev lugn och vände blad...



Dimma

2012-04-09 - 08:41:07


Idag när jag vaknade så låg det ett tjockt täcke utav dimma över stan. Det regnade också en hel del och allt ser verkligen grått ut. Idag blir det nog till att stanna hemma och måla dagen med alla sorters färger på papper istället.


Jordgubbar med socker

2012-04-08 - 21:36:00 Ätbart - smått och gott


Är så sjukt sugen på jordgubbar! Längtar verkligen tills det finns fler i affären. Min favorit är att äta jordgubbarna med bara socker på. Mums!


Barngarderoben

2012-04-08 - 07:57:55 Mitt hem


Nu är den nya barngarderoben färdig, monterad och full med kläder. Jag är verkligen supernöjd! Perfekt med det lilla utrymmet ovanför för mer förvaring och det jag gillar mest är att den är fortfarande inte för hög utan jag når utan problem till översta hyllan utan att behöva hämta en stol! Alla kläder gick precis in och det blev jättebra, jag hade kunnat behöva en korg till, men det går bra så här med! Det känns som att det förut var ett babyrum men nu är det ett barnrum! En nöjd mamma och två glada barn.




Allt och inget

2012-04-07 - 20:29:56


Idag var en mycket blandad dag. det känns som att allt hände idag! Städade och fixade i ordning barnens nya garderob och även lite i byrån i vardagsrummet, tvättade, plockade och massa mer. Samtidigt var dagen seg och kl 3 var vi alla så trötta att vi hoppades att kvällen skulle komma snart.
Min stackars Semlan har ju sina vattkoppor nu och det har visat sig vara mycket mycket värre än för lilla oberörda Nena. Hon kliar och gråter och klagar och sover inte! Lite knäckande faktiskt för jag la mig dessutom jättesent igår och vaknade supertidigt!
Det har i alla fall varit underbart väder idag med mycket sol!



Vit chokladkaka

2012-04-06 - 21:43:21 Ätbart - kakor och sött


Idag bakade vi vit chokladkaka. Den var god men jag föredrar nog andra chokladkakor. Något för den som gillar vit choklad och kesella! Det här var min första riktiga kaka utan ägg, men man blev väldigt mätt och jag kunde inte ta mer än en bit. Receptet kommer ifrån boken Kladdkakor av Maria Öhrn.

Recept

100 g vit choklad
100 g smält smör
2 dl socker
150 g kesella lätt
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker (jag tog drygt ½ tsk äkta vaniljpulver)
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smält chokladen i vattenbad. Rör socker och kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet, pressa ur saften och rör ner det i smeten. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljpulver, salt och rör om. Häll smeten i en springform eller pajform, in i ugnen ca 25 min, 200 grader.



Utsikt

2012-04-06 - 08:26:45


Nu är vår balkong äntligen fixad. Så underbart att kunna sitta där ute och njuta. Utsikten är helt ljuvlig och man kan se över nästan hela stan! Ett stort plus för mig är dessutom att det är noll insyn till vår balkong eftersom vårt hus är det högsta och vår balkong ligger högst upp!



Tradera

2012-04-06 - 08:02:43 Mina pyssel & projekt


Det är mycket på gång just nu. Förutom att barnen har vattkoppor så håller vi dessutom på att möblera om lite här hemma och framför allt rensa ut. Har hittat en massa saker som inte används och som behöver ett nytt hem. En massa åker upp på Tradera och snart en del på blocket också. Åh va härligt att bli av med lite (mycket) saker! Just nu har jag hela 29 annonser på Tradera och många fler blir det! Känns skönt att äntligen bli motiverad att ta tag i det.
Den här söta lilla tekannan är en utav sakerna som hoppas på ett nytt hem.


Ny barngarderob

2012-04-05 - 18:20:14 Inredning & detaljer


Idag har det inhandlats en ny garderob till barnrummet, det blev en ur serien STUVA från IKEA. Vi har alltså flyttat om lite, tagit bort en lite trasig byrå från vardagsrummet och ställt in den som var i barnrummet där istället. Jag älskar att ändra om och flytta runt möbler, hur kul som helst! Allt känns så fräscht och man får ju ett helt nytt rum! Nya bilder på barnrummet kommer.
STUVA Förvaring med dörrar IKEA Förvaring anpassad till barnets längd; gör det enklare för barnet att nå och att hålla reda på sina saker.

Välja kläder själv

2012-04-04 - 21:07:01


Visst är det underbart att kunna bestämma själv! Ingen annan som mer eller mindre tvingar dig till saker. Spelar ingen roll vad det är, att själv kunna bestämma och kontrollera situationen är en härlig känsla, inte minst för barn! De som annars har någon som gör valen åt de uppskattar verkligen när man låter de välja och bestämma, även om det bara handlar om något litet, till exempel att bestämma vilka kläder man ska ha på sig. Så här kan det se ut när Semlan väljer kläder när hon ska ut och leka i sanden.



Gamla saker

2012-04-03 - 11:30:00


Jag har städat ur två stora lådor som var proppfulla med saker, saker jag inte använt de senaste 3 åren jag bott i denna lägenhet. Det var helt enkelt dags att gå igenom dem. Jag lyckades till och med göra det när barnen var vakna och de fick "hjälpa till" och var riktigt nöjda och sysselsatta. Lådorna är nu tomma! Det blev två högar, en som ska säljas och en som ska slängas. Tänkt va mycket man samlar på sig som man aldrig använder och inte behöver. Och gamla minnen, jag hittade brev som en vän skrivit till mig, tyvärr har vi ingen kontakt längre så det kändes bara ledsamt att läsa dem. Hittade även riktigt gamla skisser jag gjort på kläder under en period jag ville bli designer, dem var ju inte så bra direkt, vet inte varför jag valt att spara dem alla dessa år... Jag är en person som inte gillar att spara och samla på mig saker, jag kan spara en tid men jag älskar att rensa ut och ser ingen poäng med att ha kvar saker som man faktiskt aldrig använder eller inte har någon nytta utav, som till exempel gamla teckningar jag kladdat ner någonstans när jag hade tråkigt, varför spara de i en låda resten av livet och bara titta på de när jag rensar...



Plantera

2012-04-03 - 08:00:22 Mina pyssel & projekt


Vi har köpt krukor och frön, här ska planteras! Jag brukar i stort sätt aldrig göra sånt här men min man kom med förslaget och jag är inte den som säger nej. Riktigt kul för barnen dessutom! Nu får vi vänta och se om det bli någonting.