Hjärt och lungräddning för barn

2012-02-29 - 23:27:02



Idag var jag på en kurs om hjärt och lungräddning för barn som anordnats av Civilförsvaret. Mycket lärorik och intressant! Det är något varje förälder bör gå. Vi fick själva göra olika övningar på en docka och man måste faktiskt vara mycket starkare än vad jag trodde, så det var bra att man fick prova så att man vet hur man ska göra. Det var många mammor och många barn där och trots att mina egna knappt ville släppa taget om mig så gjorde jag mitt bästa för att vara koncentrerad och delta i övningarna. Mycket lärorikt!



Laga mat

2012-02-29 - 20:27:08 Barn - roligt


Min lilla Nena håller på att bli så stor! Hon kan nu stå med när jag ska laga mat och titta och röra lite =) Det är ju verkligen något som barn älskar! Laga mat, titta och framförallt hjälpa till!



Träning

2012-02-28 - 08:58:11 Mode, skönhet & hälsa


Jag har aldrig varit den som tränat eller hållt på med någon sport. Det har liksom inte varit något större intresse. Däremot gillar jag olika träningsmaskiner som jag mer än gärna skulle köpa hem. Men vart finns det plats? Min träning just nu är något som jag tycker är roligt, det kanske inte är mycket med det är något och det är kul!
Rockring!



bild lånad ifrån weheartit.com

Måla...

2012-02-27 - 21:55:00 Mina pyssel & projekt


Det här gör jag ikväll... Målar! Mitt senaste och troligen roligaste projekt. Jag har köpt en sekretär som nu ska målas om och göras riktigt fin! Det är även det som jag ska ha knopparna till.
Det känns spännande faktiskt! Jag har många gånger sett andra som gör om möbler och önskat att jag kunde göra något liknande, men har väl tänkt att jag inte kan, det är inget som jag klarar av. Så det här känns som ett stort steg för mig och jag är riktigt glad att jag gör det här! Det är verkligen en helt annan känsla att göra något själv än att köpa allt färdigt. Nu får jag ju dessutom min personliga touch på den. Så de kommande kvällarna kommer jag spendera med en pensel i handen!
Barnen tyckte också att den var riktigt intressant och har utforskat den idag.



 

Kom vår!

2012-02-27 - 12:17:40


Jag trodde säkert att våren hade kommit, solen har varit framme i flera dagar och man har kunnat lukta våren. Så i morsen blev det ett stort steg tillbaka, jag kikar ut genom fönstret och ser... SNÖ!
Men jag envisas, det ska vara vår! Så här kommer mina vår bilder! Det är faktiskt första gången jag tar kort på blommor med systemkameran, känns jätteroligt!
*tittar på bilderna och ignorerar att det fortfarande snöar ute*




Hos mormor och morfar

2012-02-27 - 11:51:18 Inredning & detaljer


Igår var vi hemma hos min mormor och morfar. Barnen hade jättekul och det var roligt att träffas! Fick lov att ta lite bilder och dem har en hel del speciella saker. Här är några utav de vackra ting man kan hitta där.



Min favorit kjol

2012-02-26 - 21:17:20 Mode, skönhet & hälsa


Som jag skrivit tidigare så älskar jag tyll! Det är kanske därför jag älskar den här kjolen så mycket. Älskar allt puffigt och sånt som likande prinsessklänningar. Den lila färgen gjorde den här kjolen oemotståndlig för mig. Inköpt på Yesstyle.



Greengate plåtburkar

2012-02-26 - 20:58:25


Har precis förlorat en Tradera auktion... Jag har länge letat efter den perfekta plåtburken och har nu hittat precis vad ja vill ha, problemet är bara att dem inte säljs längre! Någon som vet vart man kan få tag på dessa?




bild lånad från Tradera

Ris, grönsaker och kyckling

2012-02-26 - 20:33:58 Ätbart - mat


Det här är en enkel och relativt snabb maträtt som jag tycker är jättegod!


Recept

2 kycklingfiléer
2 påsar kina mix
salt
peppar
yoghurt
gurka

Skär kycklingen i små bitar, salta och peppra och stek tills den fått färg. Häll i kina mix och stek i ca 7 minuter (står på påsen). Man måste använda en stor stekpanna, detta var första gången jag gjorde med två påsar och det fick knappt plats i den som jag använde.
Häll yoghurt i en skål och riv gurkan över med den grova delen på rivjärnet. Salta och peppra efter smak. Färdigt att servera!






Vattenfärger

2012-02-26 - 20:00:48 Barn - pyssel


Vi har ju äntligen köpt vattenfärger och dem blev riktigt populära här hemma! Det är allt Semlan vill göra nu, men hon gillar mest att måla på färgerna eller ta bara vatten på papperet haha men kul har hon! Här är hon när hon har som roligast!



Släpp in våren!

2012-02-25 - 09:02:42 Inredning & detaljer


 

Nu finns det riktiga vårkänslor i luften! Låt våren komma in köket, kanske med dessa härliga detaljer i underbara färger. Man kan verkligen förnya ett rum bara genom att ändra detaljer! Dessa fina kommer från Åhléns.



 

 


Chokladcupcakes

2012-02-25 - 08:30:12 Ätbart - kakor och sött


Igår hade vi fullt upp, städade som en galning medan jag pratade i telefon med min vän och fick riktigt mycket gjort! Och så bakde jag och barnen igen, chokladcupcakes! Riktigt gott och Semlan fick vara med och dekorera. Har nog aldrig sett någon smälla i sig två cupcakes på så kort tid! När hon var nästan färdig med sin andra så gick hon ner på golvet för att hoppa. "Är du färdig" frågade jag och fick till svar "NEEEEEEJ!" och så sprang hon tillbaka och åt mer för att sedan hoppa igen. Snacka om socker kick!! För att avlsuta dagen bra så föreslog min mans vän precis då en liten playdate med Semlan och hans son, perfekt när hon hade så mycket energi. Och kul för mig och Nena som fick busa lite extra tillsammans.
Cupcakes gjorde jag igen med Kungsörnens cupcake mix. Den är verkligen guld värd för mig som älskar att baka men som tyvärr knappt har tid längre, man får vara snabb när två små är med! Så tills jag hinner göra mina helt egna, så är dessa jättebra!



En färgklick i hemmet

2012-02-24 - 09:22:01 Inredning & detaljer


Jag älskar som sagt färg och inreder gärna med någon stark färg i varje rum. Hittade dessa som skulle kunna bli fina färgklickar i någons hem.
Min favorit är byrån! Helt kär i den!
Vilken är din favorit?




Vårkruka

2012-02-23 - 14:16:41 Inredning & detaljer


Det är många som skriver om våren idag. Solen skiner och det liksom luktar vår i luften, nu känns det på riktigt, den är snart här!
Här är en kruka från Mio som jag tycker passar bra till våren att lite härliga blommor i!

Amningströjor

2012-02-23 - 11:34:14 Mode, skönhet & hälsa


Jag har levt i amningströjor ett bra tag nu, ca 2 år faktiskt. För mig är amningen viktig och jag är så glad att jag har kunnat amma båda mina barn. Jag gillar att amma diskret och eftersom mina barn har ammat länge så har amningströjor varit en nödvändighet för mig. Jag hade nog inte klarat mig utan dessa amningströjor från BOOB som jag absolut älskar!


"Det sitter i omlotten.
Alla amningsplagg har en smart omlottöppning över bysten som gör det enkelt, bevämt och snudd på osynligt att amma. Den öppnas enkelt med ena handen och lämnar den andra fri för barnet"
mammatröja boob_designmammatröja boob_design

Vill sova...

2012-02-23 - 07:49:32


I natt var ingen höjdare... Råkade somna igår kväll när jag skulle lägga Nena, vaknade en timme seanre och det gjorde hon med! Hon var vaken hela kvällen med oss och somade efter tio tror jag. Jag behöver verkligen en stund på kvällen och eftersom jag sovit  lite innan så var jag inte så trött. Jag råkade sitta till efter tolv! Somnade nog vid halv ett, bad move när man har småbarn! Det är ju självklart att just den natten ska allt gå fel. Semlan vaknade vid klockan fyra, gick till henne och tänkte att hon skulle somna om, men nej, hon ropade igen vid klockan sex och sedan ringde min mans väckarklocka vid halv sju. Hon somnade inte om! Så nu sitter vi här, jag vill sova och barnen leker. De försöker i alla fall leka tillsammans på ett fredligt sätt =)




Tumblr_lnw9g1k6ox1qmvn4wo1_400_large



Ljust orientaliskt

2012-02-22 - 23:01:46 Inredning & detaljer


Orientalisk inredning är min favorit, men det finns många sätt att kombinera detaljer och färger och hitta sin egen stil. Här några ljusa favoriter från Gingar.



Positivt påverkad

2012-02-22 - 21:22:13


Idag har vi inte gjort något speciellt utan varit hemma, fikat lite med jordgubbar och bärjuice och haft det mysigt när det varit så ruggit väder ute. Och så har jag pratat med min vän, det är alltid lika roligt och vi pratar igenom en massa saker. Något som känns riktigt bra, är att när jag pratar med henne så blir jag super effektiv och började idag städa en massa! Det var härligt att få gjort en del och det känns som att mitt mål att rensa ut och fixa till hemma kommer allt närmare.





Gult ris

2012-02-22 - 21:04:48 Ätbart - mat


Gult ris är något som kan piffa till utseendet på middagen lite extra utan att behöva göra så mycket. Det är alltså väldigt enkelt, man gör ris, precis som vanligt men lägger till gurkmeja, et voilà!



Hör av dig

2012-02-21 - 21:40:15 Tips


Ikväll skickade jag ut en massa sms till vänner som det var länge sedan jag pratade med. Det är svårt för mig att hinna med allt ibland och ofta när jag påminns om någon så är jag helt upptagen med något annat och när jag väl är färdig så har mitt minne svikit mig. Så nu när jag faktiskt inte gjorde något speciellt och samtidigt kom ihåg att jag måste bli bättre på att höra av mig så tog jag tag i det! Det känns så mycket bättre nu.
Det är verkligen viktigt att ta sig tid oftare att höra av sig, även om man bara frågar hur någon mår. Fick veta att en av mina vänner inte mår så bra och behöver mycket stöd just nu. Tänk så mycket bättre att jag kontaktade henne än att det skulle gå ännu längre tid utan att jag kunde hjälpa henne.
Jag vet själv att när jag inte mår så bra så är jag som sämst på att höra av mig men det är även då jag uppskattar det mest att någon annan hör av sig till mig.
Så ett råd, främst till mig själv, hör av dig. Det tar inte lång tid, skriv några ord och båda två mår mycket bättre! Någon bryr sig om dig.



Grandma's

2012-02-21 - 21:26:55 Inspiration


Var in till Grandma's underbara lilla butik och letade efter något fint. Det var verkligen som att släppa ett barn lös i en godisbutik och jag gick runt som en galning och tittade på allt.  Personalen var supertrevlig! Tyvärr kan jag inte säga detsamma om kunderna... Jag kan bara inte förstå hur vissa medelålders människor inte kan kontrollera sig själva utan kan med att vara både oförskämda och otrevliga. Inte ens barn beteer sig på detta viset. Ja ja, det var i alla fall roligt att gå dit, även om det inte blev som jag tänkt mig.

Min man fick lov att ta några bilder i butiken, medan jag jagade Semlan som fick trots utbrott ;)



Snabb utflykt till havet

2012-02-21 - 12:54:24


Igår åkte vi till havet! Det var riktigt kul men riktigt kallt och det blåste så där isande. Hela vägen dit genom skogen var det is på vägen så vi halkade oss fram tills vi såg havet. Eftersom det var så kallt så stannade vi inte så länge, utan vi fikade snabbt, barnen fick gå runt en stund och jag och min man turades om att ta lite bilder. Det var jättekul att komma iväg och göra någonting! Semlan ville knappt gå därifrån fastän det var iskallt och hon pratade hela eftermiddagen om havet och att hon ville tillbaka dit!



Mini pizza

2012-02-19 - 21:45:31 Tips


En sån här skulle man ju ha! Speciellt om man har stor familj och alla vill göra sin egen. Åh va gulligt! Blir galen i allt på denna hemsidan och kan inte sluta titta!


Spontan söndag

2012-02-19 - 18:46:39


Idag var en riktigt härlig dag! Jag och Nena vaknade tidigt och hade lite kul och tog det lugnt tills min man och Semlan vaknade vid nästan 10. Improviserade frukost och det blev en blandning av frukost och fika, åt först lite riktigt och sedan avslutade vi med choklad croissanter direkt från ugnen och semlor med en twist. Min man testade att vispa mandelmassan med grädden och det blev faktiskt gott även om vi kanske håller oss till vanliga i framtiden. Direkt efter frukost åkte vi iväg på en oplanerad visning. Det var kul att titta och det var fint även om det kanske inte var den rätta för oss. Sedan planerade min man och hans vänner att de och barnen skulle ses och ha lite kul. Det blev mycket kul och mycket barn!
Jag och Nena var hemma och jag måste säga att jag glömt hur effektiv man kan vara med bara ett barn! Vilket man aldrig tycker när man bara har ett barn ;) Jag hann skriva två blogg inlägg, klicka runt på datorn, äta mat i lugn och ro, bada Nena, städa i badrumsskåpet, ta det lugnt och sedan ville sötisen sova och jag satte på en tvätt och tömde diskmaskinen. Sen kom min man och Semlan hem.

Har känt mig grymt effektiv idag och hoppas det håller i sig hela kvällen!




Pyssellåda

2012-02-19 - 16:19:13 Barn - pyssel


Här blir det en hel del pyssel av olika slag, favoriten är att måla med fingerfärg och glitterlim. Vi har köpt en låda som Semlan ska få ha allt sitt pyssel i. Hon har själv fått dekorera lådan med klistermärken (som hon gärna byter plats på) och hon är så stolt över den!
Innan vi hade den så funderade jag lite på hur vi skulle göra, vart vi skulle förvara alla teckningar och pysselsaker, och så fick jag detta tipset. Det känns perfekt för oss för hon har alla sina saker där och får titta igenom dem när hon vill.
Hur förvarar ni era barns teckningar och pyssel?


Klocka

2012-02-19 - 15:43:41 Inredning & detaljer


Det här den största klockan jag sett inomhus! Det gick inte riktigt att få fram hur stor den faktiskt är men man kan ju säga att den passar inte i vilket hem eller vilket rum som helst! Alla blickar dras mot den.




Lax tacos

2012-02-19 - 09:35:00 Ätbart - mat


När jag var yngre brukade vi ofta äta tacos, men alltid med köttfärs och alltid samma grönsaker. Visst, det var jättegott, men när min man sedan föreslog att göra det med fisk så kände jag att det var den förändringen jag behövde. Nu äter vi sällan med köttfärs för vår absoluta favorit har blivit denna lax taco!


Recept

Lax (ca 1 fryst bit per person)
oliv olja
1 lime
gurka
avocado
tomater
majs
ev sallad
yoghurt
guacamole dip mix
salt
peppar
chilikrydda
nachos
taco bröd
Organic taco sause

Tina upp laxen i svalt vatten. Hacka gurka, tomat, avocado och eventuellt sallad. Blanda allt i en skål tillsammans med majs, salt, peppar, chilikrydda, oliv olja och saften från en halv lime. Jag är tyvärr lite lat av mig på detta och använder hittils färdig köpt guacamole dip mix och blandar det med avokado och yoghurt. Stek sedan laxen och krydda på båda sidor med salt, peppar och chilikrydda. Det finns även en färdig taco krydda speciellt för fisk som är god, men den är svår att hitta och det går ju lika bra att krydda själv! När fisken är färdig, häll på saften från den andra lime halvan och eventuellt lite oliv olja.
Lägg upp allt i skålar, ta fram taco såsen, bröd, nachos och njut!



Klassisk gunghäst

2012-02-18 - 19:34:24 Barn - saker


Det finns många roliga gungor nu som alternativ till just en gunghäst, till exempel IKEAs gungälg. Men jag tycker det är något speciellt med just en häst. Är det bara jag eller är det svårt att hitta nuförtiden? Jag har då inte lyckats, förutom vissa jättedyra i speciella barnaffärer.
Här är en gunghäst som jag gungade på när jag var liten, och min mamma när hon var liten. Den har blivit ganska sliten med åren men den är riktigt fin och fortfarande riktigt bra att leka med!

Min senaste kärlek

2012-02-18 - 12:05:12 Mode, skönhet & hälsa


Detta underbara smycke finns nu i butik hos Rosaprickar.se. Jag fullkomligt älskar halsbandet! Vill ha!
Oriental - Halsband / set

Bakrutiner

2012-02-17 - 20:53:47


Förr brukade jag baka en hel del och jag tycker verkligen att det är jätteroligt! Men sedan jag fick mina barn så har det inte alls blivit ofta och vid de få tillfällena så blev det liknande saker eftersom jag inte hann eller orkade med mer. Därför känns det otroligt skönt att nu ha hittat en bakrutin! Barnen har ju blivit lite äldre nu och speciellt Semlan uppskattar verkligen att baka. Nu vill vi testa alla recept! Så vi har infört en bakdag, fredag, det är även den dagen hon får äta annat sött, så det passade bra. Vi planerar varje vecka vad vi ska baka och försöker att testa nya saker, även om Semlan ofta får sin vilja igenom när hon vill baka sin favorit, chokladbollar. Känns härligt att vara aktiv och få saker gjort, saker som dessutom smakar riktigt gott!



PompdeLux fynd

2012-02-17 - 10:06:30 Barn - saker


Jag brukar titta in på Tradera lite då och då och man kan verkligen hitta fynd där. Här är mina senast skatter, två pantsuits från PompdeLux.




I <3 tyll

2012-02-16 - 21:37:56 Barn - saker


Jag riktigt älskar tyll! Har själv en lila kjol i tyll tyg som är min favorit!
Barnen har också flera plagg i tyll som de tycker om. Den här söta lilla tyll kjolen köpte faktiskt min syster till Nena och jag tycker den är helt ljuvlig!



Kyckling i tomatsås med honung och citron

2012-02-16 - 21:23:16 Ätbart - mat


Det här åt vi idag, kyckling i tomatsås med honung och citron. Riktigt gott!

Recept
2 kycklingfiléer
1 purjolök
1 paket passerade tomater
1 paket krossade tomater
1½ msk honung
saften av 1 citron
1-1½ ekologisk kycklingbuljong tärning
salt
peppar
paprikapulver

Skär purjolöken och stek den i en gryta så att den så att den blir mjuk. Skär kycklingen i små bitar och stek tillsammans med purjolöken, salta och peppra. När den stekt en stund, häll på krossade och passerade tomater och buljongen och paprikapulver efter smak. Låt koka en stund, häll i honung. Koka lite till och när maten är färdig, så häll på citronsaften och blanda. Klart!



iPad

2012-02-16 - 18:52:57 Barn - roligt


För inte så länge sedan köpte vi en iPad. Den används dagligen, men mest är det nog Semlan som lite har tagit över... Det finns en massa bra apps som vi har laddat ner där hon kan pussla, leka med klistermärken, köra bil, bygga, lära sig ord, bokstäver, räkna och mycket mer. På väldigt kort tid lärde hon sig hur man navigerar och nu går hon utan problem in på den app hon vill, justerar installeringar och spelar. Det är helt otroligt hur mycket användning hon har för den och hur mycket hon lär sig! Många barn ser ju på tv när föräldrarna vill ha en paus, men vi som inte har en tv och inte vill skapa ett sådant beroende tycker att iPad är underbar. Hon kan sitta ett bra tag och lär sig mycket samtidigt. Tröttnar hon på en sak, så går hon bara vidare till en annan app.
Vi har laddat ner en pekbok, som jag nästan tyckte hon var för stor för, men nu har även Nena lärt sig den! Imponerande hur snabbt barn lär sig och hur de härmar! Hon drar med fingret för att se nästa bild och klickar uppe i ett hörn för att komma till menyn, och där man kan se djur finns en liten pratbubbla i det andra hörnet som hon klickar på för att lyssna på hur djuren låter. Allt detta med sitt långfinger ;)


Inspirerande badrum

2012-02-15 - 13:19:13 Inredning & detaljer


Badrum måste vara fräscha. Det är kanske inte det lättaste att bli nöjd om man inte kan kontrollera allting däri, som kakel, badkar eller handfat, men små detaljer kan göra stor skillnad.
Det här är ett badrum som jag verkligen gillar. Bilderna är tagna från mina föräldrar badrum som de själva har renoverat.

Bra spel om miljön

2012-02-15 - 09:55:26 Barn - saker


Blev tipsad från den här bloggen om denna underbara hemsida som heter GroPlay och har miljöspel för barn! Hur gulligt som helst!


EN BÄTTRE VÄRLD - skog & mark

Söta KAVAT

2012-02-15 - 09:39:11 Barn - saker


Drömmer om dessa skorna jag precis hittat till Nena. Köpte ett par till hösten som hon bara använde några gånger i vagnen och sedan blev det vinterskor, så får se om hon kan ha Semlans gamla eller om jag kanske får igenom mitt galna förslag att köpa dessa nya söta!

Vara ute i snön

2012-02-14 - 22:56:04 Barn - roligt


Även om idag var riktigt påfrestande så gick allt underbart bra när vi var ute och lekte!
Semlan är helt fascinerad av snö och bara måste smaka (äta) den. Idag var det också första gången Nena gick ute! Hon brukar annars sitta i gungan, vagnen eller sanden, men idag tog hon sina första steg i de stora vinterskorna, som hon för övrigt inte lyckats gå med inne ens. Ingen vagn hade vi med oss, utan bara pulkorna, jättekul!

Trots

2012-02-14 - 22:42:23


Idag var en riktig trots dag. Semlan skulle absolut göra tvärt emot mig hela dagen! Det började redan på morgonen när jag kom in i hennes rum och möts av; pappa sa jag! Följt av att hon vägrade äta frukost och skulle bara göra en massa saker innan, komiskt nog ville hon dessutom läsa jag ska bara boken... Sedan ville jag gå ut och åka pulka, det skulle ju i alla fall bli roligt! Men vägen dit var lång, det tog oss kanske en timme att klä på oss, för hur kul det än var att gå ut, så verkade det bara lite viktigare att inte göra som mamma ville. Väl ute gick allt jättebra! Det var jag tacksam för.
När vi sedan kom hem så fortsatte trotset och göra tvärt emot allt, vägrade äta mat, åt sin systers istället, vägrade byta kläder och det ena efter det andra...
Man måste verkligen ha otroligt mycket tålamod!



Vackra tallrikar

2012-02-13 - 22:20:28 Tips


Här är hela den nya tallriks kollektionen jag hittade på IKEA idag. Riktigt svårt att välja vilken kombination jag skulle välja, men valde tillslut att kombinera med GODTA assiet och skål och och SKOJA glas.

Galen i rosa!

2012-02-13 - 21:58:43 Mitt hem


När man öppnar mitt köksskåp är det nu rosa. Jag har inte målat om, jag har handlat! Vi var på IKEA idag och jag hade planerat att köpa några skålar. När vi kom dit fanns det nya tallrikar som jag inte sett förut och min hjärna fick flipp. ROSA! Det slutade med att jag köpte nya tallrikar, assietter, skålar och glas! Jag är nu överlycklig och går in i köket lite då och då, öppnar skåpet, suckar lite och ler nöjt. Jag som INTE ville ha fler saker, fast dessa var ju speciella... I flera år har jag letat efter de perfekta tallrikarna och har ibland hittat några jag tyckt varit fina, men nu vill jag påstå att inget kan jämföras med hur nöjd och glad jag är över dessa. Lyckad shoppingtur kallar jag det!

Lugn dag

2012-02-12 - 23:23:47


Idag har varit en lugn dag hemma. Har inte orkat göra så mycket utan ville mest ta det lugnt, och städa så klart... För ett tag sedan så gick en låda i vår byrå sönder, vilket resulterade i att två lådor var helt kaos med saker huller om buller, dem blev städade idag och det känns såå skönt!
Imorgon ska vi vara lite mer aktiva, åka ut och hitta på något, vad det blir får vi se, men det lutar åt IKEA =)

Hur mycket är din tid värd?

2012-02-11 - 21:33:30


Hittade dessa klockor... Min första tanke var; vart är världen på väg? Detta måste vara ett skämt... eller?

 

Audemars Piguet
Royal Oak Grande Complication
Pris: 6.464.375 :-
Audemars Piguet Royal Oak Complication Complicated Silver Dial W

Doft av kaffe

2012-02-11 - 07:29:46


Det är något speciellt med doften av kaffe, jag kan inte slita mig, som ett beroende, har jag luktat en gång så bara måste jag stå kvar och lukta en stund till. Doften är helt otrolig, men jag tycker inte att den stämmer överrens med smaken, för jag klarar inte alls av att dricka kaffe. Min man däremot älskar kaffe!
Fick chans att leka lite med kameran på dagen för en gångs skull och tog lite kaffe bilder, dessa blev mina favoriter.

Vitchoklad och jordgubbs muffins

2012-02-10 - 21:47:31 Ätbart - kakor och sött


Idag har vi bakat!
Men det var nära att alla jordgubbar och chokladen blev uppätna ;)  Det var jättekul och båda barnen var med och hjälpte till! Det blev jättegott! Hittade detta underbara recept på denna fina blogg.

Recept

80 g smör
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 toppad tsk bakpulver
1 toppad msk hackad hasselnöt
4 jordgubbar
25 g vitchoklad

Sätt ungen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna.. Hacka chokladen och skiva jordgubbarna och lägg de i formarna. Vispa socker och ägg i 5 min. Tillsätt sedan de andra ingredienserna och rör om. Häll i formarna och in i ungen i 10-15 min.

Sugen på nåt gott

2012-02-10 - 07:39:07 Ätbart - frukost


Jag och Nena är vakna, men Semlan sover fortfarande. Jag funderar lite på vad vi ska äta till frukost och kommer inte på något speciellt vi har hemma som jag känner för... Klickade runt lite på weheartit och hittade falafel! Åh vad sugen jag blir, saknar riktigt att kunna äta det när som helst! Tror jag får ställa mig och göra egna. Dock inte just nu, det orkar jag inte. =)
2397248970_4a8dc8f4ae_z_large

Klänning feber!

2012-02-09 - 12:38:11 Barn - saker


Semlan och jag älskar klänningar, så när en H&M katalog kom hem häromdagen så shoppade vi loss! Dessa söta kommer snart hem till oss =)


Mörkt bröd och sol

2012-02-09 - 10:35:06 Ätbart - frukost


Idag har det varit en riktigt solig och härlig morgon! Igår hämtade min man hem mörkt bröd och jag kände mig riktigt peppad att äta det! För de som känner mig, så låter nog detta väldigt konstig, för jag har svårt att äta mörkt bröd, även om jag vet att det är bra, så gillar jag det inte riktigt och äter i stort sett alltid ljust bröd. Men idag tog jag steget, det blev en avokado smörgås med tomat och lite salt. Gott!

Försöker hinna med...

2012-02-08 - 19:13:02 Mina pyssel & projekt


Barnen sover. Jag har en del att göra, diska och tvätta, fixa köket och så måste jag äta något, är jättehungrig! Sedan hoppas jag att hinna med min hobby, scrapbooking. Det är inte alltid, eller ens ofta, jag hinner hålla på med det, men det håller mig motiverad och det känns bra att ha en hobby. Fler bilder på vad jag scrappar om kommer vid ett annat tillfälle!


Vill ha värme

2012-02-08 - 16:02:45


Idag hade vi riktigt roligt! Tog en promenad och gick till öppna förskolan. Det är så härligt att vara ute och självklart älskar ju barnen det. Nena är nu den som tjatar mest om att gå ut, hon hämtar sin overall och går till mig och vill ha hjälp att ta på den. Vi ska ut nu mamma. Jag älskar att vara ute men jag hatar kyla... Jag vill att det alltid ska vara varmt så vi kan vara ute hela dagarna! Har nu riktig sommarlängtan igen!

Köttfärssås

2012-02-08 - 14:44:58 Ätbart - mat


När jag lagar köttfärssås så äter barnen mängder! Jag gillar egentligen inte köttfärs så mycket men köttfärssås gillar även jag. Jag brukar ofta variera och tar det som jag har hemma. Ingredienser jag brukar växla mellan är gullök, grön paprika, krossade tomater, passerade tomater, timjan, oregano. Något som jag alltid har i är vitlök och ingefära.

Recept

500 g köttfärs
500 g passerade tomater
1 msk tomatpuré
1-3 vitlöksklyftor
½ grön paprika
färsk ingefära
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong
oregano
salt
peppar

Stek köttfärs och vitlök och salta och peppra. Lägg i tomatpuré, och paprika bitarna och sedan passerade tomater. Riv ner ingefära efter smak och häll på oregano och lägg i buljongtärningen. Servera med valfri pasta. Själv föredrar jag spaghetti men hade bara makaroner hemma =)


Smyckeskrin

2012-02-07 - 23:15:10 Mitt hem


En utav mina favorit detaljer i vardagsrummet är det här smyckeskrinet. Så fort jag såg det var jag bara tvungen att ha det! Det är något med designen som jag verkligen älskar, den passar mig liksom. Dessutom passar den stilen i vardagsrummet perfekt!

Sneak peek... PompdeLux

2012-02-07 - 08:16:13 Barn - saker


Längtar tills webshopen öppnar! men funderar på om jag klarar av att vänta så länge... Kanske hör av mig till någon säljare. Älskar deras stil på kläder! Ser verkligen fram emot deras vår / sommar kollektion! PompdeLux here I come!

Kladdiga små barn

2012-02-06 - 22:57:35


Min mamma påstår att hon aldrig sett kladdigare barn än mina när dem äter. Hur är det möjligt undrar jag, hon arbetar dessutom på förskola, småbarnsavdelningen. Men visst blir dem rejält kladdiga. Innan Semlan och Nena var över året så såg det ut som att dem bokstavligt kastat all sin mat i golvet och dessutom simmat runt i den. Inte så roligt för mig som fick torka, började avsky ris vid det tillfället, men sånt går över och man kan ju inte sitta och torka av dem varje sekund, både dem och jag hade blivit galna.
Är mina barn unika kladdisar, eller är dem ganska normala?

 


Biblioteket

2012-02-06 - 22:26:57


Idag var vi till biblioteket. Barnen hade jätteroligt men härjade nog runt lite för mycket. Nena blev besatt av att äta böcker! Fick slita ifrån henne en efter en, varpå hon hela tiden travade iväg för att smaka på nästa. Semlan blev lite tagen av orden "vi ska låna böcker" och hämtade massor, som hon la på ett bord hon hade fixat till med stolar och allt. Tillsist valde hon en bok att läsa! Och det var självklart en som vi redan har hemma. Det fanns även en stor gammaldags och jättetung gunghäst som lutade konstigt och knappt gick att gunga på, den blev så klart en favorit! Nena gick fram till den, klappade bestämt på den medan hon tittade på oss och sa "titta". Det blev hennes favorit. Tillslut lånade vi en massa böcker och begav oss hemåt. Vi får se när vi åker tillbaka nästa gång =)

 


Min svärmor

2012-02-06 - 10:33:59


Min svärmor är en av de mest underbara personer jag känner. Jag tycker det är så ofta man hör människor klaga över sina svärmödrar, men jag har inte ett ont ord att säga om henne, snarare tvärt om. Hon är otroligt generös, snäll, prat glad och respekterar andra. Det ända jag kan komma på som jag inte är riktigt nöjd med, är att hon bor så långt bort! Saknar 

En tur till leksaksaffären

2012-02-05 - 22:41:15 Barn - roligt


Min man tycker om att ta med Semlan till leksaksaffären. Vi behövde köpa vattenfärger, så jag tänkte att det kan ju vara roligt, dem kan gå runt där och köpa något, något vi behöver. Dem kom hem, jätteglada och visst hade dem köpt vattenfärger.... och en springcykel!
Semlan var som på moln hela eftermiddagen och varje gång hon skulle gå någon stans så var hon tvungen att cykla dit. Hon var överlycklig! Nu vet man vad hon kommer göra hela våren och sommaren =)

Om mig

2012-02-05 - 21:29:00 Om mig


Det här är bloggen om mig, mitt liv och saker jag tycker om.
Jag är 25 år och bor tillsammans med min man och två underbar barn, "Semlan" 3 år och "Nena" 1½ år. Jag är hemmafru och mina dagar spenderar jag tillsammans med barnen, samt lagar mat, bakar, städar och allt det där man brukar göra hemma. Förutom det försöker jag hålla min hobby vid liv, scrapbooking och nu även att fotografera och blogga.
 
Jag vill att min blogg ska vara något som jag själv skulle vilja läsa. Här skriver jag om min vardag, om barnen och allt kul som händer, vad vi hittar på i köket, mina intressen, t.ex. inredning, och självklart en hel del tips och inspiration! Dessutom fungerar bloggen som ett slags arkiv för mig där jag kan sortera livet och allt jag vill komma ihåg i kategorier för att enkelt kunna hitta det.
Jag försöker att alltid se det positiva i tillvaron och lyfta fram det, om man bara tänker på det positiva i livet så blir det ju just det, ett positivt liv.
 
Välkommen till mitt liv och min blogg, hoppas ni ska trivas!
 

Sås till barn

2012-02-05 - 15:42:16 Ätbart - mat


En liten sak jag upptäckt som underlättat för mig och förhoppningsvis någon mer… Nena älskar såsig mat, men sås håller ju inte alltid ihop maten, så för henne som fortfarande finputsar sin teknik med skeden, kan det vara jobbigt att maten ramlar av väldigt lätt. Min lösning på problemet blev yoghurt. Den gör det såsigt och håller ihop maten bättre än vanlig sås, dessutom gör den att varm mat blir sval snabbt så att hon kan äta på en gång. Värt att testa!


Chokladbollar

2012-02-05 - 15:41:24 Ätbart - kakor och sött


Semlan älskar att baka! Den här veckan blev det chokladbollar som hon har pratat om i flera dagar.

Recept

3 dl havregryn
1 dl socker
1/4 vaniljpulver
3 msk kakao
2 msk kaffe / mjölk
100 g rumsvarmt smör
Pärlsocker / strössel /cocos

Blanda alla torra ingredienser och kaffe / mjölk, blanda sedan ner smöret. Det är lättast att arbeta ihop med händerna tycker jag. Rulla till små bollar och rulla de sedan i pärlsocker, valfritt strössel eller cocos.


Tvättmaskinen

2012-02-05 - 15:40:08


Jag har känt mig lite bättre idag och ikväll var jag tvungen att tvätta. Jag och Nena hade jätteroligt tillsammans medan jag gjorde mitt bästa för att försöka tvätta barnkläderna. Det var inte det lättaste för Nena hade nämligen bestämt sig för att busa riktigt mycket! Hon plockade ur varje gång jag la in något. Hon tog ett klädesplagg och gick en bit bort, höll det högt upp och viftade tills hon var säker på att jag såg henne. Och där stod hon, min lilla sötnos, med världens största smile, nästan kramade klädesplagget och hennes ögon riktigt lyste utav bus! Sedan kutar hon iväg fort som bara den när jag närmar mig medan hon skrattar för fullt och ramlar en massa gånger på vägen för att hon är så ivrig. Det är sånt som gör tvätta kul!

Inspiration till hemmet

2012-02-05 - 15:39:23 Inredning & detaljer


Det är alltid roligt att hitta inspiration till sitt eget hem genom att titta på andras. En sak jag gillar att göra är att gå in på Hemnet för där finns det garanterat alltid något man inspireras utav. Det finns så många vackra hem!

20120202-203845.jpg

123456


Bloglovin’

2012-02-05 - 15:38:55


Jag var ganska kritisk till bloglovin’ i början. Jag förstod inte varför man skulle lägga till så många bloggar och man kan väl omöjligt följa så många… Men nu har jag insett att även för mig, som inte aktivt läser många bloggar men gillar att klicka mig runt och inspireras, kan bloglovin’ vara jättebra! Detta insåg jag när jag letade efter en blogg som jag gillade designen och bilderna på, men bara inte kunde komma ihåg vad den hette. Jag letade som en galning och försökte minnas hur jag kom dit från första början. Jag lyckades faktiskt hitta den och skyndade då att lägga till den på bloglovin’ för att inte behöva göra om det där. Sedan insåg jag även varför kategorierna kan vara så bra att ha, jag kan sortera de som jag verkligen läser varje inlägg på, de som har inspirerande design eller bilder och de som har god mat till exempel. Tack bloglovin’, nu vet jag varför jag ska använda er!

20120202-102716.jpg


Sylt

2012-02-05 - 15:38:15 Ätbart - frukost


Min man har hämtat en underbart god sylt, första gången vi smakar den. Hallon och granatäpple från St. Dalfour. Lite syrlig och inte alls lika söt som vanlig sylt men det kan man ju tänka sig eftersom granatäpple är lite surt. Inga konstigheter i, inte ens tillsatt socker, vilket låter väldigt lockande! Passar perfekt på smörgås, men är inte att rekommendera till pannkakor.


Annorlunda nyfödd present

2012-02-05 - 15:37:31 Barn - saker


Det här är en annorlunda och jättesöt present man kan ge bort till en nyfödd! Tipset hittade jag på den här bloggen. Jag försöker alltid hitta den där speciella presenten när någon har fått barn, men det är inte alltid lätt, det här var ett fint och roligt förslag tycker jag!

BabyBlooms bukett innehåller både silkesblommor och babykläder.
Babykläderna har handrullats så att de ser ut som rosor.

Buketterna finns i olika färger och kan köpas på Darlingexpress.se.


Färg

2012-02-05 - 15:36:53 Inspiration


Jag älskar färg och tycker att det ger underbar inspiration och även motivation, vilket jag behöver nu. Så här kommer en massa färg bilder som gör mig glad!

20120131-123226.jpg

Bildkälla

<3

2012-02-05 - 15:35:34


Det har varit några tuffa dagar. Jag har varit sjuk, så pass att jag inte kunnat göra någonting nästan. Men då har min kära man hjälpt mig så otroligt mycket, med precis allt här hemma, det uppskattas! ♥Tack♥
Förhoppningsvis blir jag bättre snart, tills dess försöker jag att vila mycket och ta det lugnt. Hoppas ni som läser mår bättre än vad jag gör!


Nena pekar

2012-02-05 - 15:34:45


Min lilla Nena pekar väldigt roligt. Just nu pekar hon på allt, saker hon vill ha, saker hon frågar om, i böcker. Ända sedan hon började peka så har hon gjort det helt naturligt med långfingret! Det ser så roligt ut! Vet ni fler som gör som Nena? =)


Sommar längtan

2012-02-05 - 15:25:39


Nu är det min tur att längta till sommaren. Det var så isande kallt idag och när vi skulle gå hem från bilen så blåste det mycket och man riktigt kände hur kylan gick ut i varje kroppsdel. Då var det riktigt skönt att komma in sen!


Kladdkaka och lek!

2012-02-05 - 15:24:53 Ätbart - kakor och sött


Idag har varit en perfekt start på att vara frisk. Vi började dagen med att ta det lite lugnt och baka kladdkaka och sedan åkte vi iväg till ett lekland med några vänner och stannade i flera timmar och barnen kunde verkligen leka av sig! Bilder på det kommer lite senare =)

Recept

2 ägg
2½ dl socker
1 dl mjöl
½tsk vaniljpulver
½-1 tsk bakpulver
3-4 msk kakao
100 g smält smör

Vispa ägg och socker. Rör ner de torra ingredienserna och blanda väl, rör sedan ner det smälta smöret. Häll i en springform (hade bara pajform hemma idag) och in i ugnen i ca 25 min, 175 grader. Slicka ur skålen ;)


Taco paj

2012-02-05 - 15:23:44 Ätbart - mat


Idag gjorde jag en jättegod Taco paj, en av våra favoriter här hemma.

Recept

500 g köttfärs
1 påse taco kryddor
1 dl grädde
1 burk taco sås
1 paket körsbärstomater
Parmesan ost

Stek köttfärs och häll på kryddorna när den fått färg, häll sedan på taco såsen och ca 1 dl grädde, koka en stund så att det blir lagom konsistens för paj.

Paj skal

4 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
1 dl vatten
½ dl yoghurt
2 tsk bakpulver
½ tsk salt

Blanda alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut den i en pajform, häll sedan på fyllningen. Dela körsbärstomaterna på mitten och placera ut dem på fyllningen, riv sedan parmesan ost över och in i ugnen ca 25 min, 200 grader. Servera med sallad. Jag använde tomat, avokado och majs, oliv olja, citron och salt.


Omorganiserat lite

2012-02-05 - 15:19:20


Kom igång med att fixa hemma och ändrade om lite i barnens garderob. Flyttade ner lådorna och upp med lakanen och täcke. Känner mig riktigt nöjd även om det inte var några enorma förändringar, de kan i alla fall inte nå lakanen som förut var en rolig leksak!
Bara resten av huset kvar!


Min vagn

2012-02-05 - 15:09:45 Barn - saker


Jag är en person som gillar att prata om min vagn. Helt enkelt för jag tycker den är så bra! När  jag köpte den utgick jag mest ifrån modellen eftersom jag ville ha någon klassik och inte gillade små svänghjul som ville gå sin egen väg. Att den var bland de bästa på marknaden hade också stor påverkan.

När jag hittade den till specialerbjudande slog jag till, det var helt enkelt vagnen för mig, Kronan Duovagn. Jag valde färgen röd, tyckte den såg så glad och uppfriskande ut, dessutom inte en så vanlig färg.

Så varför gillar jag min vagn så mycket förutom modell och färg? Jo, det var faktiskt när jag väl började använda den som jag insåg hur bra den var! Jag som alltid har en massa saker med mig uppskattar den gigantiska varukorgen som rymmer det mesta. Jag åker sällan kollektivtrafik men för dem som gör det så en detalj nog mycket bra att ha, två handtag som underlättar i och ur lyften ur buss. Reglerbart handtag som man lätt anpassar till hur lång man är och vad som känns bekvämt att köra med. I liggdelen så finns en lite sak att lyfta upp så att barnet kan sitta och sittdelen kan man fälla ner helt så att den blir rak i liggläge. Den har ett inbyggt solskydd som bara är att fälla ner. Och det som jag nästan gillar mest är hjulen! Utan större ansträngning kör man igenom både sand och snö! Det har alltid underlättat för mig som gärna tar med mig vagnen in på lekplatsen och dessutom brukar ha otroligt mycket snö på vägen till parkeringen.

Många köper syskonvagn när de får barn tätt, jag köpte en ståbräda, trots att min äldsta dotter bara var 1½ år när lillasyster kom. Det fungerade bra för oss. Hon var inte så van att sitta i vagn när vi var ute, gick vi till stan så åkte vi alltid hela familjen och min man passade henne. På korta gångavstånd som till bilen, lekplatsen eller närliggande affär så fungerade det utmärkt med ståbräda. Ända nackdelen har väl varit när de båda två somnat i bilen, men jag har faktiskt lyckats lägga dem tillsammans i vagnen ;)


Åka pulka!

2012-02-05 - 15:05:30


Idag var vi ute och åkte pulka! Det var jätteroligt och kändes så kul att få vara med om det. Det är första gången jag är med när Semlan åker, förra året var min man mest ute med henne eftersom jag var höggravid och inte orkade mycket.
Det blev visst inte så mycket bloggande idag, råkade somna när jag skulle lägga Nena på kvällen och tror jag sov i över 2 timmar! Måste varit lika trött som barnen idag.
Här är en bild på lite kvälls snacks, jag älskar sandwich!


Zaatar

2012-02-05 - 15:04:47 Ätbart - frukost


Det här något så gott som jag har ätit ända sedan jag var liten, det kallas zaatar. En blandning av timjan och kryddor. Man tar bröd och doppar först i olja och sedan i zaatar, underbart! Jag tycker det passar bäst att dricka te till. Finns att köpa att i en del orientbutiker, men jag hämtar alltid mitt utomlands, det är godast tycker jag.


Baby box

2012-02-05 - 15:03:51 Mina pyssel & projekt


Jag har en låda var till mina flickor där jag sparar vissa utvalda saker från deras barndom som de sedan ska få när de själva ska få barn. Jag fick denna idé när jag var gravid med Semlan och började prata med min mamma om hur hennes graviditet var och tittade på gamla papper från förlossningen och BVC, fick även inspiration ifrån min mormor som hade sparat en massa kläder från när min mamma var liten. Jag är inte en sån som gillar att spara saker egentligen men jag gillade idén. Så det här är min variant.
Lådorna har jag köpt från Papeterie. I dem har jag lagt papper från min förlossning, födelsepapperet som man fick med barnets kön, vikt, längd etc, papperet från Skatteverket när namnet registrerats, deras första kläder de hade på sig, första högtidskläderna och lite små speciella saker som till exempel det lilla armbandet som Plumeria gjort till Semlan. För att barnen själva ska kunna titta igenom utan att behöva mig som förklarar vad allt är, så ska jag skriva små söta lappar om vad allt är och fästa på de olika sakerna.
Jag kommer även spara många fler saker, som några första skolböcker, kanske favorit sak/leksak och en speciell baby bok jag gjort till dem (kommer lägga upp det på bloggen snart).
Jag gillar verkligen lådorna och det bästa är ju att man själv bestämmer, man kan ju lägga ner precis vad man vill!


Citronte

2012-02-05 - 14:59:08 Ätbart - drycker


Te med citron är något jag kan dricka när som helst och speciellt nu när det är min tur att vara sjuk. Jag brukar använda Lipton yellow lable, det vanliga teet, och så gillar jag när det är mycket citron så jag brukar ta en halv pressad citron per kopp eller en hel i en liten kanna, ibland mer.


Chai latte

2012-02-05 - 14:58:00 Ätbart - drycker


Finns det något godare? Chai latte är en av mina absoluta favoriter!
Första gången jag skulle smaka på det så sa hon som bjöd att alla tycker om det. Jag undrade så klart om det stämde och fick svaret så snart jag tog min första klunk. Ljuvligt! Vet inte en enda som smakat Chai latte och inte tyckt om det.
Chai latte pulver att använda hemma finns bland annat att köpa på Espresso House.

Washi tape

2012-02-05 - 14:57:15 Inspiration


Min senaste kärlek är japansk washi tape! Helt galet hur mycket man kan göra med den. Den kan ge det där lilla extra till, ja, vad som helst. Underbar att dekorera med och det finns massor utav inspiration! Jag har själv inte börjat än eftersom jag nyss upptäckt washi tape och jag hoppas dessutom på en flytt så det mesta får nog vänta tills dess. Men jag har stora dekorationsplaner för barnrummet, inspirationen kom ifrån det underbara trädet i kollaget här nedan.
Mina egna washi tape projekt får ni se så fort dem blir färdiga!

20120123-193738.jpg
Bilderna hittade jag här.


Deja vu

2012-02-05 - 14:56:38


Nena var vaken igen i natt ett bra tag och jag undrade varför… Sedan fick jag lite deja vu känsla och mindes när Semlan var liten. Hon gjorde precis samma sak en period och kunde vara vaken 1-3 timmar nästan varje natt. Jag ber att det inte ska bli samma sak nu!


Rensa ut

2012-02-05 - 14:55:28 Mina pyssel & projekt


Mitt senaste projekt här hemma är att rensa ut, sortera och omorganisera. Har alldeles för mycket saker och inte den bästa ordningen eftersom någonstans på vägen har saker hamnat på fel ställe. Tyvärr känns det som att detta kommer att ta lång tid och jag behöver verkligen någon som peppar mig! Barnen tar ju mycket tid och det är svårt att få saker gjort ibland, även tröttheten känns som ett hinder på vägen, men jag är fast besluten att lyckas! Jag vill få ordning!
Det första jag börjat med är att försöka bli av med hel del saker genom att sälja dem, och vissa går även direkt till soporna. Vill så gärna bli färdig!


Oj da…!

2012-02-05 - 14:54:32


En otroligt vacker morgon! Solen lyser och det finns lite snö ute, allt ser så rent ut. Men jag är ändå trött… Somnade kl 3 i natt, och nej, det var inte av fri vilja. Nena vaknade nämligen precis när jag skulle lägga mig och vägrade somna igen förrän kl 3! Natten satte sina spår, för på morgon skulle jag steka halloumi och satte på fel platta. Resultatet blev en halv smält skål, den har nu ingen botten och ser lagom kul ut… Anyway… Nu ska jag försöka få något gjort. =)


Sova

2012-02-05 - 14:52:22 Mitt hem


Äntligen dags att sova för min del, det har varit en lång dag och vila behövs!
Det här sovrummet är mitt gamla, från när jag bodde hos mina föräldrar. Jag är riktigt svag för det lite mörkare med orientaliska detaljer. Vita sovrum tycker jag också är otroligt vackra men det har inte riktigt känts som att det passar mig.




Drömsaker

2012-02-05 - 14:50:38 Barn - saker


Jag älskar att köpa saker till mina barn, vem gör inte det? Och att inreda och planera barnrummet! Jag älskar speciella saker och vackra detaljer, det är det som gör rummet. Här är några saker jag drömmer om just nu… Från Bestkids.se

20120121-223434.jpg


Fingerfärg

2012-02-05 - 14:49:55 Barn - roligt


Lilla Nena är fortfarande sjuk med feber, men nu har Semlan fått feber igen! Men hon har i alla fall målat med fingerfärg idag! Det roliga är att även om hela hennes händer blir kladdiga så insisterar hon på att måla med en pensel. Min lilla sötnos.
Måste komma iväg och köpa vattenfärger!


Semlor

2012-02-05 - 14:44:07


Min första bild med systemkameran. Jag blev nöjd. =) Semlorna fixade min man och dem var jättegoda!


Glass i stora lass

2012-02-05 - 14:42:47


Jag skrev tidigare ett inlägg om vilka smycken jag tyckte om från Rosaprickar.se, bland annat ett glass halsband, men var lite orolig att Semlan skulle äta upp den… Och mycket riktigt, hon såg bilden idag och sa direkt ”Jag vill äta denna.” jag svarade med att det är ett halsband. Hon tittade på mig och på glassen, ”Jag vill äta denna.” sa hon igen och såg så glad ut!
Can you blame her… ;) den ser riktigt smaskig ut!

20120120-183704.jpg


Glitter!

2012-02-05 - 14:37:00 Barn - pyssel


 Semlans senaste pyssel, glitter! Vi har köpt glitterlim som hon pluttar ut på ett papper och sedan smetar omkring med händerna och klistrar ett och annat rivet papper på. Jättekul!
 


Världens snabbaste mat

2012-02-05 - 14:35:54 Ätbart - mat


Den här maten vill jag kalla världens snabbaste. Den är perfekt när man är stressad, har mycket att göra eller bara inte orkar med och vill laga något enkelt och super snabbt. Mina barn helt enkelt älskar den här maten!

Recept

1 burk tonfisk (jag brukar räkna med en burk per person)
Creme fresh
Curry
Salt
Peppar
Snabb makaroner
Frysta ärtor

Koka upp vatten med salt i, lägg sedan i makaronerna. Stek tonfisken och krydda och lägg på creme fresh så att det blir lagom såsigt. Tonfisken behöver inte stekas länge utan blandningen ska bara bli varm. Häll av vattnet från makaronerna på ärtorna genom en sil, häll sedan av vattnet från ärtorna med samma sil. Servera.

Snabbt, lätt och gott.


…och diska

2012-02-05 - 14:16:23


Idag har varit väldigt krävande och jag är nu helt slut… Orkar knappt nåt och vill bara sova, men har en massa att fixa ikväll, måste bara sitta ner en stund innan jag börjar. Tvätt finns det massor av, Nena har inte somnat än, städa alla leksaker, fixa saker som säljas och sist ett berg av disk. Låter kanske inte så farligt, men då har ni inte sett hur det ser ut här… ;)

Lalaloopsy!

2012-02-05 - 14:15:30 Barn - saker


Vilket underbart namn, Lalaloopsy! Känns dessutom som en motsats till Bratz, som jag aldrig ens skulle tänka tanken att köpa. Så när jag fick se dessa blev jag så glad!
Blev rekommenderad denna av min bästa vän och nu är jag fast, vill ha! Jag tror absolut att Semlan skulle älska dessa. Det finns så mycket kul och fint för barn nu… Hur ska man välja? Man kan ju inte köpa allt… Även om man ibland vill.

20120119-111843.jpg


Feber

2012-02-05 - 14:14:59


Den här veckan har barnen avlöst varandra med feber.. Först var det Nena, men det misstänkte vi var på grund av vaccinationen, och det gick över snabbt. Direkt efter fick Semlan feber och hosta och lagom till att hennes feber försvunnit så fick Nena feber igen och dessutom samma hemska hosta som Semlan har… Nena har varit ganska trött och sovit mer än vanligt, men när Semlan blir sjuk så märks det knappt, förutom att hon är varm. Hoppas mina älsklingar inte ska vara sjuka mer!


Smörja

2012-02-05 - 14:11:08 Mode, skönhet & hälsa


Fick en present när Nena föddes som tyvärr blev lite bortglömd, men nu är den hittad och jag har börjat använda den… Underbar! Perfekt till riktigt torra hudpartier och väldigt dryg, man behöver inte ta mycket. Kan även användas till babyvård. Från CreArome.



Canon EOS 1100D

2012-02-05 - 14:10:14 Foto / Kamera


Idag när min man kom hem hade han med sig en liten överraskning... en systemkamera! Canon EOS 1100D, även känd som Rebel T3. Gissa om jag är överlycklig! Nu gäller det bara att lära sig den. ♥

Image

Här kan ni hitta lite info om kameran.

I <3 Rosaprickar

2012-02-05 - 14:09:35 Mode, skönhet & hälsa


Lite då och då kikar jag in på Rosaprickar. Jag älskar deras smycken, för att inte tala om priset! Snyggt och billigt, kan det bli bättre?

Här några av deras smycken som jag tycker om. Glassen har jag funderat på till Semlan, men är lite rädd att hon ska äta upp den haha!

20120118-103511.jpg


Hummus

2012-02-05 - 14:08:55 Ätbart - frukost


Har länge velat gör egen hummus men har varit lite lat, men så idag blev det av! Jättegott blev det och jag åt hur mycket som helst.

Recept

En burk kikärtor
1-2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
3 msk olivolja
2 msk tahini, sesam pasta
Kummin
Salt
Lite vatten

Mixa allt till en ganska len röra och lägg upp.
Ringla över olivolja och jag har även paprikapulver.


Blyg…

2012-02-05 - 14:06:29


Läste en artikel som jag tyckte var otroligt intressant och ville dela med mig utav.

Har blyghet blivit något negativt?

För mig innebär blyghet något positivt och en fin egenskap. Personligen har jag alltid varit blyg, ibland mer, ibland mindre. Jag kan tycka att det har känts jobbigt i perioder, men även nu när jag kommit över en del så räknar jag mig fortfarande som en blyg person, det är den jag är och jag vill inte ändra på det. Jag tycker inte att personlighet är något fel, något som bör ändras. Jag tycker att det är bra att alla är olika.

Min äldsta dotter har fått många kommentarer om att hon är blyg, även min lilla är blyg i början men värmer upp lite snabbare. Det skulle vara oerhört tråkigt om någon skulle påpeka hur man måste vara mer social, öppen och framåt eller få höra att man måste vara mer blyg, försiktig och tillbakadragen. Jag tycker att alla egenskaper kan vara bra på sitt sätt, sedan kan man arbeta med sig själv om det är något som man själv vill.

Utdrag ur artikeln:

”Jag tror att det är väldigt naturligt för barn att vara lite blyga. Det är bra vara lite avvaktande mot dem man inte känner. När man sedan har bekantat sig med en ny människa så släpper blygheten. Det känns bra för de flesta, vi gillar ju egentligen inte att främmande människor kommer för nära inpå. Framfusighet får oss att rygga tillbaka och det känns obekvämt.

Vad är det som gäller idag? Anses blygheten fortfarande vara en prydnad? Idag har ord som ”blyghet” och ”väluppfostrad” nästan en negativ klang. Nästan som om det betydde ”kuvad” och ”hämmad”!

[...]

Så även om ett barn skulle vara lite blyg för människor som de inte känner så betyder det inte alls att de inte är sociala och kan vistas i grupp. Blygheten är faktiskt ett sundhetstecken.”

Läs hela artikeln här.


Galltvål

2012-02-05 - 13:56:15 Tips


Det känns som att jag tvättar konstant, och det gör jag ju nästan, ca en tvätt varje dag blir det om inte tvättkorgen ska bli överfull. Barn kläder är det som jag tvättar mest eftersom det kladdas en hel del. Men kladd gör inget tycker jag och byter glatt, jag har ju galltvål! Helt underbar, vet inte vad jag skulle göra utan den. Innan jag blev tipsad om den så fanns det en massa fläckar som aldrig gick bort och kläder som blev förstörda, men nu håller dem sig både fina och fläckfria!


Nya tallrikar

2012-02-05 - 13:47:40 Tips


Äntligen! Jag har längtat och letat och har nu äntligen hittat nya tallrikar! Mina nya älsklingar kommer från Ellos, tro det eller ej, det var i alla fall inte där jag förväntade mig att hitta dem, men jag är så nöjd, även om det bara är första dagen de används.
Jag har nu lärt mig att man inte ska begränsa sig alltför mycket, för man vet aldrig vart man kan hitta det man letar efter.

Cupcakes

2012-02-05 - 13:46:27 Ätbart - kakor och sött


Fredagar är vår godis dag och den här fredagen bakade vi cupcakes! Det var första gången för mig, men det kommer bli många fler gånger så gott som det var! Jag har dragit mig lite för att testa för att det verkade lite komplicerat, men en lyckad första gång och mjukstart fick jag tack vare Kungsörnens cupcake mix. Men nästa gång blir det nog att göra från scratch.
Ångrar bara att jag inte gjort detta tidigare! Så gott!

Apelsinkyckling med chili

2012-02-05 - 13:17:56 Ätbart - mat


Ville testa något nytt idag och detta recept såg riktigt läskande ut, och resultatet blev riktigt riktigt gott! Receptet kommer ifrån Arla Köket, har en otroligt bra App från dem!


Naturligt för huden

2012-02-05 - 13:16:18 Mode, skönhet & hälsa


Har hittat ansiktsolja och handolja från Levandehud. Helt naturliga ingredienser som tar hand om din hud! Längtar efter att kunna beställa fler produkter ifrån dem!




Barnrum

2012-02-05 - 13:10:34 Mitt hem


Här är min älskings rum, än så länge är det bara Semlans men det är tänkt att Nena ska flytta in när hon sover lite bättre om nätterna. Det går precis precis in en spjälsäng till. Fondväggen såg jag på en bild på internet och var bara tvungen att ha den! Cupcakes tavlorna hittade jag på Gekås, Ullared. Sängen, byrån, lampan och mattan kommer från IKEA.



Play Doh

2012-02-05 - 13:03:00 Barn - roligt


Idag har jag känt mig super effektiv, har städat en massa och blev riktigt nöjd. Dessutom har jag äntligen gjort play-doh lera till Semlan som hade jätteroligt! Gav en liten bit till Nena också men hon åt bara upp den…

Play-doh recept

2 dl vetemjöl
1 dl salt
1 msk citronsyra
gurkmeja
2 dl kokande vatten

Blanda de torra ingredienserna, gurkmejan tog jag inget mått på utan hällde bara i tills jag var nöjd. Häll sedan på det kokande vattnet och blanda. 


Godmorgon

2012-02-05 - 13:01:36


En intressant start på dagen fick jag idag, Nena som snart är ett år spyr inte längre… Trodde jag. I morse vaknade hon, var glad, klättrade runt mig i sängen och så kom det, hon spydde rätt i mitt hår! Perfekt! Jag är dessutom ingen vidare morgon person, utan föredrar att sova lite längre, så saken kändes inte bättre för att klockan var före sju.
Jag gick direkt och tvättade håret. Har hört och läst en del, så nu undviker jag schampo med silikon i och använder Barnängens shampo som jag läst skulle vara bra och Loreal Elvital Volume Collagen balsam, står till och med No Silicon på flaskan. Jag tycker det här är mycket intressant och försöker läsa mer och köpa så naturliga saker som möjligt.
När jag kom ut ur duschen hade förresten Nena gjort en massa trevligt i sin blöja som inte luktade det minsta gott, haha, men när hon var bytt på så var hon så nöjd och traskade raka vägen ner i handdukslådan där hon lekte en stund. Barn är så härliga!

Lek och jordgubbar

2012-02-05 - 12:59:14


Både igår och idag har vi haft mycket att göra. Idag var vi borta hela dagen och barnen har fått leka riktigt mycket och jag fick också komma ut lite och träffa vänner.
Igår var min syster här och besökte oss. Barnen har så roligt att leka med henne! Dessutom hade min man varit så gullig och köpt jordgubbar som vi hade till fika. Jag som var så sugen på jordgubbar men inte riktigt ville be om det och så köpte han det ändå, det gjorde både mig och Semlan otroligt glada!

Har dessutom äntligen fixat till designen på min header med stor hjälp av min man, eftersom jag och datorer tyvärr inte alltid kan samarbeta så bra. Hoppas ni gillar den, det gör jag. ♥


Lite glass

2012-02-05 - 12:58:02


Idag blev inte som jag tänkt mig och något jag sett fram emot blev tyvärr inställt. Det var tråkigt, men det får bli en annan gång. Jag är en person som hatar när planer ändras, jag vill gärna vara lite förberedd på vad som ska göras om det är möjligt. Hursomhelst så gör nog lite glass att saken känns bättre!

Snabbt och enkelt

2012-02-05 - 12:34:05 Ätbart - mat


Idag var det så fint väder ute att man bara var tvungen att gå ut. Vi var ute lite längre än vad jag räknat med för Semlan hade en massa saker att göra på lekplatsen, så när det var dags att gå in var vi jättehungriga och jag hade ingen mat förberedd! Jag kikade runt på vad vi hade hemma och det fick bli snabb och enkel mat.

Lax i tomatsås med oliver

Tina upp lax (görs snabbast genom att lägga hel förpackningen i ganska varmt vatten), koka samtidigt upp vatten och salta. Skär laxen i bitar och stek i oliv olja, krydda med salt, peppar och jag använde även grillkrydda med citrus smak. Lägg valfri pasta i vattnet. När laxen fått färg så häll på en burk krossade tomater med oliver, låt koka i några få minuter. Klart!


Min enda blomma

2012-02-05 - 12:31:44


Jag älskar alla sorters växter och blommor. Men tyvärr så är jag väldigt dålig på att ta hand om dem. Jag brukar ofta glömma av dem och vattnar endast när jag kommer ihåg, vilket har resulterat i att två kaktusar jag haft har dött. Ja, TVÅ KAKTUSAR! Den ena för att jag vattnande för lite och den andra för att jag vattnade för mycket.
Så det här är den enda blomman som överlevt hos mig, plast.


Lax med pesto och potatisgratäng

2012-02-05 - 12:26:18 Ätbart - mat


Den här maträtten är något som min äldsta dotter Semlan älskar, hon kan äta en hel lax bit trots att hon bara är 2 ½ år. Dessutom blev gurksalladen jag gjorde till en riktig hit för mina små.

Recept:

Tina upp lax och lägg i en ungsform och bre på basilika pesto. In i ungen ca 200-250 grader i ca 15 min.

Skala så många potatisar som du tror passar beroende på hur hur många ni är. Skär i skivor och hacka en gullök och lägg det i en gryta och pressa ner 1-2 vitlöks klyftor. Häll i grädde och lite mjölk, det ska nästan täcka potatisen, salta och peppra efter smak. Koka i ca 5 min och häll sedan över i en ungsform och lägg på riven parmesan ost. In i ungen ca 200-250 grader i ca 15 min.

Skär gurka och hacka lite rödlök, blanda i en skål med citronsaft, oliv olja och salt.


Avocado frukost

2012-02-05 - 12:23:45 Ätbart - frukost


Avocado är något bland det godaste jag vet och en favorit till frukost.

Jag delar avocadon och tar bort kärna och skal och mosar den med en gaffel på ett bröd, en halva per bröd brukar vara tillräckligt. Sedan saltar jag lite och lägger på tomat skivor och saltar även dem lite. Hur gott som helst!


Tiden går så fort

2012-02-05 - 11:55:52


Det känns inte som länge sen jag hade en nyfödd i mina armar, och nu är lilla Nena snart ett år. Hon ser så liten ut, men gör redan liknande saker som sin syster, går runt med dockvagn, bläddrar i böcker, lägger klossar i en skål och rör runt med sin sked. Hur gick allt så fort? Min lilla bebis börjar bli så stor. Men det är så härligt att se barn växa upp!


Banan låda

2012-02-05 - 11:46:00 Barn - roligt


Tänk vad kul man kan ha med en vanlig banan låda!

Igår hämtade min man hem en stor banan låda full med mat, inga vanliga kassar här inte. Det blev barnens favorit leksak idag och de har lekt allt möjligt med den. Klättrat i och ur, radat upp leksaker, lekt badkar…


Pumpa pyssel

2012-02-05 - 11:42:00 Barn - pyssel


 Min äldsta dotter har den här hösten börjat pyssla. Hon älskar det! En annan sak hon älskar är pumpor, kanske för att det var ett av de första orden hon lärde sig… Det blev i alla fall en underbar kombination!
 


Citronkyckling med oliver

2012-02-05 - 11:30:39 Ätbart - mat


Idag var en stressig och seg dag, men jag blev så glad över denna lyckade maträtt som faktiskt gjorde den här dagen lite speciell. Det var första gången jag testade detta recept som jag hittade på Arla Köket och det blev riktigt bra! Serverade tillsammans med tagliatelle con spinaci.