Overkligt

2012-07-24 - 19:10:53


Det är så många som har det svårt, mycket svårare än vad vi kan föreställa oss. Det finns de som ständigt lever i skräck och inte vet när det är deras tur. Det kan vara om en minut, en dag, en månad eller så klarar de sig. De finns de som lever under omständigheter, som trots att vi gör vårt bästa att förstå, aldrig riktigt kan greppa om vi inte har upplevt det. Jag hittar inget bättre ord att bekriva det än overkligt. Det är så det känns. Det som en gång var grönt och man hörde barns livliga skratt och lek är nu något helt annat. Skratten har tystat och istället hörs gråt.
 
Vi får inte glömma de, så ägna de en tanke.. och kanske mer.
 

För att nå dit man vill

2012-07-20 - 20:51:00


Det finns ett ordspråk som säger:
 
Den som har höga mål
är uppe om nätterna
 
 
bild lånad härifrån

Med fokus på annat

2012-07-19 - 21:30:20


Ikväll har varit underbar! Jag har träffat några vänner som det var riktigt länge sedan jag såg och känner verkligen att jag har dragit nytta utav deras sällskap och vackra påminnelser. En perfekt början på den här månaden. I ungefär en månad framöver så kommer jag nämligen inte vara jätteaktiv med bloggen utan ska lägga fokus på andra saker. Jag ska försöka lägga ner tid på det som verkligen är viktigt i livet och även förbättra mig själv och göra saker som stärker mig. Det är viktigt att man inte slösar bort sitt liv utan tar till vara på sin tid, den är begränsad. Påminna sig själv och andra att göra gott, skänka till de som behöver, känna tacksamhet för det man har och söka kunskap som gör att man blir en bättre person.
 

Den går att stänga!

2012-07-18 - 19:18:46


Jag har legat lite efter med tvätten, men idag kunde jag äntligen stänga tvättkorgen! Allt får precis, precis plats, men jag jobbar mig neråt!
 

Kan!

2012-07-18 - 19:14:17


Det är nu Nenas nya favorit ord som används flitig. Till frukost tog hon själv smörkniven och skulle bre sin smörgås, "kan" säger hon och brer på en stor klump smör. Sedan har vi pysslat lite med klistermärken, "kan" säger hon igen och ser så stolt ut samtidigt som hon tar loss klistermärkena helt själv. Min stora lilla flicka! <3
 

My little cupcake

2012-07-18 - 09:54:05 Barn - saker


My darling little cupcake.
Detta är min dotters nya t-shirt, som hon fått ärva av en vän. Jag är helt kär i den!
 
 

Sparkcykel

2012-07-17 - 09:56:01 Barn - roligt


Barnen på gården svischar snabbt förbi på sina sparkcyklar och mina barn tittar på med stora ögon och suger in allt de roliga. När Semlan lärde sig sparkcykla så köpte vi en till henne på en gång och hon har haft så roligt med den! Svärmor däremot tyckte att vi var orättvisa som inte köpte en åt Nena också, varpå vi försvarade oss med att "hon är ju så liten och kan inte sånt än". Trodde vi ja...
 

Ute med vännen

2012-07-15 - 22:35:00


I eftermiddags var jag och barnen ute både min och deras bästa vän, ingen mindre än Plumeria och hennes dotter (lilla sonen var såklart också där, men sov mest i den supersnygga vagnen). Det blåste galet mycket men vi hade riktigt roligt ändå! Barnen sprang runt och underhöll sig själva för det mesta, medan jag och Plumeria fick chans att både prata och ta fram våra kameror. Vi försöker att ta till vara på tiden och träffas så mycket som möjligt nu.
 
 
 

Rabattkod från Rosaprickar.se

2012-07-15 - 12:32:34 Tävlingar & rabatter


Förutom alla fina smycken som jag fått, så har Rosaprickar även något till mina underbara läsare! Ni får 20% rabatt på er beställning till och med den 30/8-12, allt ni behöver göra är att skriva KIWIBERRIES i kodfältet under beställningen innan ni betalar i kassan. 
 
Håll dessutom ögonen öppna för i nästa vecka kommer det en till rabattkod från ett annat företag (inte smycken).
 
 
bild lånad från Rosaprickar.se

Sista smyckena från goodiebagen

2012-07-15 - 11:19:49 Mode, skönhet & hälsa


Här kommer de sista smyckena jag fick i min goodiebag från Rosaprickar.se. En ring och ett halsband. Ett stort stort tack till Rosaprickar! Jag fick sammanlagt sex stycken smycken till ett värde av 300 kr, här och här kan ni se vad jag fick mer.
 
 
 
 

Mitt kök

2012-07-15 - 10:24:46 Mitt hem


När vi flyttade in i vår lägenhet hade vi total renoverat den, vi bytte allt utom golvet och badrummet, eftersom de redan var ganska fräscha. Det var verkligen en upplevelse att själv få välja precis hur vårt kök skulle se ut. Planlösningen gjorde ju att det inte fanns så många sätt som vi kunde ordna köket på, men jag är ändå riktigt nöjd och trivs så bra i mitt kök. Köket är helt från IKEA förutom naturstenen som vi har på väggen och de små söta lamporna. Naturstenen ger det där lilla extra till köket som gör att känns lyxigt tycker jag. Jag gillar även att det är så öppet och det är inte trångt att röra sig, därmot hade jag velat ha mer bänkyta, det är nämligen inte alltid så rent och tomt som på bilderna haha!
 
 
 

Badat lite

2012-07-13 - 11:22:08


Idag åker vi hem. Barnen har i alla fall kunnat bada i plaskpoolen en dag och det får vi nog nöja oss med för den här gången. Vi har ju varit ute mycket ändå trots att det inte har varit varmt nog att bada.
 

Jordgubbe och glass

2012-07-12 - 12:53:19 Mode, skönhet & hälsa


En jordgubbe och en glass, inte den ätbara sorten, utan smycken. Här är två sockersöta halsband som fanns med i den goodiebag jag fick utav Rosaprickar.se. Jag blev verkligen överlycklig, glassen är dessutom en som jag har haft koll på ett bra tag, så när den var med i paketet blev det ett extra hopp av glädje! Här kan ni se vad jag fick mer.
 
 
 
 

Blåbär i trädgården

2012-07-12 - 12:22:12


Vi har blåbär i trädgården. Förra året kunde vi göra smulpaj med de och plockade flera gånger och bara åt som de var. I år har de inte hunnit mogna ritkigt än, de är fortfarande lite sura, men vi väntar tålmodigt.
 

Klassisk musli

2012-07-12 - 08:28:00 Ätbart - frukost


Jag är en sådan person som inte riktigt har vant mig vid alla nya müsli sorter som finns nu. För mig är det här en klassisk müsli, cornflakes, havregryn och russin. Jag äter den med yoghurt till och så blev det glas med tropisk juice.
 
Har ni någon favorit müsli?
 

Sockerbomb

2012-07-11 - 21:02:41 Ätbart - smått och gott


Just nu sitter vi och slappar lite och äter på något gott. Jag har alltid velat servera i glas och nu blev det rätt tillfälle med denna sockerbomb inplanerad. Den innehåller jordgubbar, grädde, mini maränger och våffelstrutar. Den var så där på gränsen till för söt men på något sätt fungerade det ändå tillsammans, avslutade dessutom sedan med lite glass till och det gjorde det hela till en perfekt kombination.
 
 

Gå i gräset

2012-07-11 - 20:48:47


Det har varit några lugna dagar och vi har varit ute i trädgården mycket. Vädret har växlat en hel del och har varit allt från ganska kallt och regnigt till varmt och soligt. Sköldpaddan, som bor hos min mamma, älskar att vara ute i gräset när det är varmt och promenerar glatt runt medan barnen tittar på med nyfikna ögon och då och då går de fram och klappar försiktigt.
 

Rosor och en fjäder

2012-07-10 - 16:01:23 Mode, skönhet & hälsa


Jag ett stort fan utav Rosaprickar.se så ni kan tänka er hur glad jag blev när jag fick hem en goodiebag från de med hela sex stycken smycken! Alla är otroligt vackra men gav mig lite olika känslor. Här är två utav smyckena, ett par örhängen formade som stora röda rosor och en silverfärgad fjäder som kan fungera som både armband eller fotlänk. Här kan ni se vad jag fick mer.
 
 
 
 

Vackert väder

2012-07-09 - 09:29:08


Idag verkar vädret än så länge underbart, trots att det finns några moln på himlen. Hoppas det håller i sig och att vädret är lika fint vid mina föräldrars sommarstuga. Vi ska dit idag och hoppas på att barnen kan få bada i plaskpoolen!
 

Focaccia

2012-07-09 - 07:00:00 Ätbart - frukost


Helt underbart att kunna njuta av sånt här gott bröd till frukost. Min man brukar hämta bröd och till frukost så lägger jag bara in det i ugnen en stund för att bli varmt och som nybakat. Den här gången hade han hämtat detta underbara ekologiska focaccia bröd som smakade helt otroligt gott! Blir riktigt sugen på att baka eget nu!
 

Goodiebag från Rosaprickar.se

2012-07-08 - 20:00:00


Jag har fått en goodiebag från Rosaprickar.se. Hela sex stycken små rosa påsar med smycken fanns i paketet. Det kallar jag goodiebag! Och allt till ett värde av 300 kr, man får alltså verkligen valuta för pengarna. Rekommenderar verkligen att ni kikar in där, det finns så mycket fina saker och till jättebra priser! Stort tack till underbara Rosaprickar!
 
Mer om vad som fanns i min goodiebag får ni se imorgon.
 

Bara vi tjejer <3

2012-07-08 - 09:55:01 Special moments


Här är resultatet av igår. Det var otroligt lyckat och alla kände att det här behövdes och vi var verkligen värda en dag där vi bara kunde prata och ta det lugnt när vi träffades, utan en massa stress av att ha de stora barnen med. Självklart älskar vi våra små så otroligt mycket, men en paus kan man behöva någon gång, och de hade ju också roligt med papporna på leklandet.
 
Jag tycker att hela dagen gick jättebra, men det skönaste var verkligen efter att vi hade ätit och fikat och allt stod kvar på bordet, tallrikar, papper, skräp, drickor och glas, och vi mammor... bara satt lugnt och stilla. Det var verkligen en underbar dag! Tack till alla underbara tjejer som kom! Och tack till alla pappor som tog hand om de stora barnen, utan de hade det inte varit möjligt.
 
Först åt vi kycklingsallad med yoghurtsås och nygräddade mini baguetter. Sedan var det dags för fikat, som hade stått och läskat oss en bra stund. Det var cupcakes, drömmar, cake pops, karameller, jordgubbar doppade i mörk choklad, bullar, sockerdricka och jordgubbssaft.
 
Allt var planerat in i minsta detalj, från färgkombintationer till randiga papperssugrör och hjärtformade isbitar. Jag ville verkligen att det skulle bli något alldeles extra och att det skulle vara riktigt minnesvärt eftersom detta var första gången vi alla samlades en massa spring runt omkring. Att bara kunna ta det lugnt, vara avslappnade, sitta ner, sitta stilla, prata och lära känna varandra bättre.
 
Här kommer alla bilder! Enjoy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inför imorgon

2012-07-06 - 22:58:05 Special moments


Idag har jag haft fullt upp, städat som en galning, bakat m.m. Imorgon får jag gäster! Några utav mina närmaste vänner kommer och det bästa utav allt är att vi kommer vara näst intill barnfria! Alla stora barn är nämligen med sina pappor på ett lekland medan vi mammor får ta lite paus och faktiskt få möjlighet att föra en konversation utan att skrika "sluta!" mitt i varannan mening. Därför vill jag även att det ska vara lite extra speciellt och vi kommer äta mycket godsaker. Det ska bli så underbart och jag ser verkligen fram emot det!  <3
 
 

Svala kläder i värmen

2012-07-05 - 23:43:51


Vi var ute mitt på dagen i den stekande solen. Något som kan vara svårt är att välja kläder som passar när det är riktigt varmt. Idag hade Semlan på sig sina stora pösiga och supertunna kläder från Pompdelux. Deras kläder är otroligt svala och även stora och luftiga istället för tajta och åtsittande, annars blir det bara mer svettigt. Jag har hellre på barnen tunna långärmade kläder, för att skydda ifrån solen, än att ha på de så lite som möjligt, idag blev det dock t-shirt ärmar på förmiddagen och långärmat på eftermiddagen.
 
 

Sol!

2012-07-05 - 10:15:31


Ja! Äntligen, sol, sol, sol! Nu ska vi passa på att vara ute riktigt mycket!
 

Lekhus

2012-07-05 - 10:13:44 Barn - roligt


Barnen njuter av det nya lekhuset och rutschkanan som finns i mina föräldrars sommarstuga!
 

Fördelen med altan

2012-07-03 - 10:43:48


Idag ska vi vara ute nästan hela dagen. Fördelen med altan precis utanför dörren! Japp, vi är tillbaka i stugan igen, supermysigt! Senare ska vi göra cake pops, det är ju alltid lite speciellt när man är borta. Både min syster och min mamma är här, min man är dock på jobbet idag, men vi får försöka roa oss ändå.
 

Kvällssol

2012-07-02 - 19:47:07


Underbara sol och sommar, det har vi inte sett så mycket utav, men den här eftermiddagen har varit underbar och nu är det sån där härlig kvällssol.
 

Mitt vardagsrum

2012-07-02 - 11:14:02 Mitt hem


Här är några bilder från mitt vardagsrum, det är här vi spenderar den största delen utav dagen förutom köket. Jag gillar mörka möbler men då får det gärna vara mycket ljus i rummet för att kompensera och det har vi i vårt vardagsrum. Solen är på den här sidan av huset nästan hela dagen och det är även där bakom soffan som vår balkong ligger. Jag har varit väldigt nöjd med vardagsrummet men vi har haft lite för mycket saker tidigare, som nu börjar försvinna. Vanligtvis gillar jag även att ha en del dekorationer och det har jag haft... tills barnen gjorde sönder de. Nu har jag gett upp lite på sånt och ska jag ha något så får det stå väldigt högt upp.
 
Vardagsrummet håller också på att genomgå lite förändringar och det blir mer och mer vitt. Det har inte synts på bilderna hittils men när jag är färdig så kommer jag lägga upp nya bilder! Bland annat så ska soffbordet målas om.
 
 
 

Bytt ut kaffet

2012-07-02 - 08:41:18


Nu har vi ingen kaffebryggare längre, den har vi gett bort till några som behöver den mer, mina föräldrar! Även om min man älskar kaffe så gör han det nästan aldrig hemma och för mig spelar det ingen roll eftersom jag inte alls gillar kaffe. Så nu när bryggkaffet har flyttat ut så har snabbkaffet flyttat in. Det är tydligen fortfarande 100% rent kaffe så det känns ju bra, men när jag luktade på det så var lukten helt annorlunda mot det vanliga kaffet, så jag hoppas för de som kommer på besök att det smakar gott!
 

En blomma

2012-07-01 - 22:00:27


En blomma har flyttat in hos oss! Den är såå välkommen och jag fullkomligt älskar den! Den ger liv till hemmet. Tack <3