Marabou jordgubb

2012-05-31 - 07:22:13 Ätbart - smått och gott


Det har bloggats en hel del om den nya Marabou chokladen med jordgubb i, så jag var bara tvungen att smaka, trots att jag inte hade så stora förväntningar. Jag gillar nämligen inte de flesta saker med jordgubbssmak, med vissa undantag. Jordgubbar bara som de är, eller med något tillbehör är jag helt galen i och egentligen är ju kombinationen choklad och jorgubbar något jag uppskattar mycket. Den här upplevelsen blev väli alla fall ungefär som jag tänkt mig, chokladen smakade helt ok, men vissa tuggor jag tog så smakade inte riktigt som jag ville. Jag åt upp den, men kommer troligen inte att köpa den igen.
Har ni smakat, vad tyckte ni?


Ute hela dagen

2012-05-30 - 18:14:43


Idag har jag också känt mig rysligt effektiv trots att vi knappt varit hemma. Började dagen med avocado frukost och sedan damsög jag hela lägenheten. När jag var färdig gick vi ut och stannade ute ett bra tag, kom sedan in för att laga mat och äta och så ut igen! Härligt väder! Trodde att det skulle regna idag men solen har hållt i sig även om det inte har varit lika varmt som tidigare.


Humöret på topp

2012-05-29 - 23:18:41


Humöret har gått upp och jag har städat som en galning här hemma! Det ser så rent ut och känns så underbart! Nu har energin kommit tillbaka och det har utnyttjats! Hoppas på att imon blir riktigt bra med!


Ballerinaskor

2012-05-29 - 16:49:00 Mode, skönhet & hälsa


Jag verkligen älskar ballerina skor och det är de ända jag använder förutom på vintern. Jag gillar speciellt de som känns som att man går nästan barfota på marken. Dessa är mitt senaste par. Jag tycker om att de ska vara diskreta men gärna med något söt detalj.


Efter regn kommer sol

2012-05-29 - 14:36:05


De senaste dagarna har varit lite jobbiga för mig och har inte mått super, men idag känns det som att det håller på att vända och gå mot det bättre. Med andra ord så känns det som att humöret varit regn och tråkigt men nu kikar solstrålarna fram! Det riktigt vädret är tyvärr tvärt om. Solen har värmt länge nu, men idag har molnen kommit och vi väntar på att regnet snart trillar ner


Bygga med tågbanan

2012-05-27 - 20:48:53


Idag var jag hos mina föräldrar, min syster var där också som annars bor på annan ort på grund av studier. Även min mormor och morfar kom och det var roligt att träffas allihop. Min pappa brukar laga mat och idag blev det kött och kyckling och potatits, sötpotatis och lök i ugnen. Riktigt gott! Min syster och mamma bakade en hallon och maräng paj som vi åt varm tillsammans med vaniljglass. Jag hade kunnat äta upp hela själv!
I och med flytten så har mamma hittat en massa gamla leksaker som jag och min syster hade när vi var små, bland annat en ganska stor tågbana som vi lekte med idag. Med vi s menar jag att jag och min syster lekte och byggde flera gånger medan mina små lekte med annat eller hade kul att förstöra det vi byggt, haha! Det var riktigt kul och kändes roligt att leka igen!



Vi var också ute och lekte två gånger under tiden vi var där. Först så gick barnen ut själva tillsammans med deras morfar och hade riktigt roligt! Gungade, lekte i sanden och åkte rutschkana. Senare så gick jag, min syster och min mormor och morfar ut med barnen till en annan lekplats en liten bit bort. Det är så roligt att se på när de leker och vad de hittar på. Rutschkanan där var lite längre än vad vi har här utanför oss, alltså är trappan längre. När Nena skulle gå upp där kände jag att jag borde ha extra koll, även om hon inte ramlat i trappor förut. När hon precis gått av det sista trappsteget och jag kände att det var skönt att hon äntligen kommit upp och att allt gått bra, ramlar hon! Bara faller rakt bakåt och skulle slagit i huvudet först, men jag nästan kastade mig fram på trappan och lyckades fånga henne så att hon ramlade i min famn och inte slog sig alls. Det var riktigt läskigt, men så skönt att jag tog henne!


Chokladmuffins med vaniljkräm

2012-05-27 - 10:45:02 Ätbart - kakor och sött


Dessa muffins bakade jag i fredags när vi skulle bort. En utav mina absoluta favoriter men har faktiskt bara bakat de en gång förut. Lite extra pilligt än att bara slänga ihop vanliga men det är det verkligen värt och jag kommer nog baka dessa oftare i framtiden! Vaniljkrämen bryter av så fint och ger dessa muffins det där lilla extra, de blir liksom mer saftiga och inte lika torra som de annars skulle ha varit. Receptet kommer från boken Kladdkakor av Maria Öhrn. Det blir ca 15 stycken.

Recept

Vaniljkräm

1 äggula
2 msk socker
1½ msk mjöl
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Vispa äggulan och sockret så vitt och pösigt som möjligt. Blanda mjöl och mjölk och rör ner det i smeten. Låt det koka upp och koka på svag värme tills det blir tjockt. Kyl kastrullen på en gång i kallt vatten under omrörning. Blanda i vaniljsockret.

Muffins

125 g smör
75 g mörk blockchoklad
2 ägg
1½ dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Låt smöret smälta på spisen och lägg sedan i blockchokladen och låt smälta tillsammans med smöret. Vipsa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten. Blanda sedan i mjöl och bakpulver i smeten. Klicka ut i muffinsformar och lägg sedan en klick vaniljkräm i mitten av varje muffins. In i mitten av ugnen, 200 grader, 10-15 minuter.


Inspirerande pysselhörna

2012-05-27 - 05:18:19 Inspiration


Jag blev sjukt inspirerad utav denna vackra och praktiska pysselhörna! Just nu har jag ju min underbara och efterlängtade sekretär, men en sån här plats skulle jag gärna ha i framtiden! Älskar hur man kan stänga dörrarna! Dessutom mycket vacker med hyllorna i olika höjder och dekorativa praktiska saker. Tänk va roligt det skulle vara att pyssla och fixa sina saker där, en riktigt må bra känsla med alla vackra detaljer!

Jag hittade till bilden via den här bloggen och själva bilden kommer ifrån Country Living.


Shoppat på H&M

2012-05-26 - 19:41:35 Mode, skönhet & hälsa


Idag var vi till stan en snabbis på förmiddagen. Semlan tyckte inte om det och hon sa senare att hon inte ville åka dit igen, vaniligtvis brukar vi nämligen åka och handla på andra ställen, men just idag var vi tvugna att åka in till det rörigaste centrum. Jag tyckte ändå att det gick bra med shoppingen och jag hittade nästan allt jag ville ha och lite till! Äntligen fann jag en rosa badkappa till Semlan på underbara H&M, har letat i flera månader efter en och nu äntligen fanns det precis en sån hon ville ha! Hittade dessutom den sötaste byxdressen till Nena. Den är supertunn och luftig och har t-shirt ärmar, alltså behöver hon inget under, perfekt för de varmaste dagarna! Köpte även lite fler saker till barnen och så något till mig! För en gångs skull. Jag hittade en maxiklänning som jag bara inte kunde lägga ner. Var egentligen ute efter den svarta, men letar så sällan kläder till mig själv att jag missat denna och nu är den helt slut. Men jag är nöjd med den rosa! Blir i alla fall en liten färgklick i garderoben.


Blå himmel med små fina moln

2012-05-26 - 15:13:59


Nu är min syster här! Hon och barnen busar för fullt i sovrummet med bollar, men nu ska vi gå ut och leka av oss ännu mer och sen in och äta lite frukt! Mums =)


Rutschkana

2012-05-26 - 09:58:38 Barn - roligt


Ruschtkanan har åkt fram och den har verkligen varit favoriten här nu ett tag. Hade önskat att vi haft ett större barnrum, inglasad balkong eller trädgård att ha denna i! Det är lite trångt nu men snart ska en del möbler bort och då blir det bättre hoppas jag.
Snart ska vi iväg till affären och sedan kommer min syster hit! Alltså en massa bus med moster!


Speciella presenter

2012-05-25 - 20:37:01 Barn - saker


Jag hittade dessa underbara små presenter till nyfödda. Vill man inte ge det vanliga utan en gåva som kommer bli ihågkommen och är lite utöver det vanliga så rekommenderar jag verkligen dessa produkter från Babybloom. Dessa vackra blommor och cupcakes är i själva verket kläder, strumpor och haklappar! Jag själv köpte dessa söta cupcakes i mitten till höger och de blev mycket uppskattade! Det finns flera olika att välja mellan och även priskillnaderna skiljer mycket. Det största utbudet jag hittade var hos Jollyroom och det är även därifrån jag lånat bilderna.


Stor och liten

2012-05-25 - 14:02:00 Barn - roligt


Visst älskar barn att vara precis som vuxna och ha likadana saker. En sak som vi brukar gör när vi ska äta är att ta fram den lilla kannan så Semlan får hälla själv. Hon brukar bli såå glad att hon vill hälla upp till oss allihop! Dessa kannor är från Tupperware och har ett lock som går att stänga helt tätt. Perfekt om man ska ha en liten picknick eller så.


Muffins, present och bebis!

2012-05-25 - 08:55:00


Barnen har fått sitt söta som de brukar på fredag morgon, efter frukost såklart. Nu ska här bakas, men vi ska inte äta de hemma, utan de ska packas ner och tillsammans en ett litet paket följa med för att hälsa på en 2 veckor gammal bebis! Lite bebis mys idag med andra ord! Det blir första gången jag träffar den lille och jag läängtar!


Lax

2012-05-24 - 21:02:00 Ätbart - mat


Jag älskar lax och som tur är så gör mina barn det också! Så vi försöker att äta det ofta, det är ju både gott och nyttigt. Här är något enkelt men mycket gott.

Recept

lax
persilja
vitlök
citronskal
salt
peppar

Låt laxbitarna tina och lägg de sedan i en ugnssäker form. Riv vitlök och gnugga in laxen med. Riv sedan citronskal över, häll på persilja (jag hade bara torkad hemma, men fryst eller färsk går bra), salta, peppra och in i ugnen ca 20 min, 200-225 grader. Enjoy!


Jordgubbar och glass på balkongen

2012-05-24 - 17:47:01


På sommaren känns allt lite annorlunda och man kanske inte håller lika strikt på alla regler, i alla fall inte jag... Vara vaken lite längre ibland och så blir det lite mer sött än vanligt. Idag efter att vi vart ute länge så kom vi hem och tog det lugnt på balkongen och svalkade oss med jordgubbar och gammaldags vaniljglass! Perfekt kombination om ni frågar mig, smakerna framhävs på bästa sätt!




Klistermärken

2012-05-24 - 11:20:01 Barn - pyssel


En stor hit här hemma, och troligen för alla barn, är klistermärken. Det finns ju så många olika former och figurer och Semlan verkligen älskar att hålla på och pyssla med sånt!


Balsamspray

2012-05-24 - 08:55:54 Tips


Vad gör man med hår som är näst intill ohanterbart? Semlans underbara lockar är riktigt svåra att borta ut! Min lösning blev, efter ett tips ifrån bästa vännen, en balsamspray! Jag blandar lite balsam med mycket vatten, skakar om flaskan ordenkligt så alla klumpar försvinner. Det, en hårbortste, en tålmodig mamma och en mycket distraherad liten flicka blir en lyckad hårborstning!


Underbara jordgubbar

2012-05-23 - 19:24:33 Ätbart - smått och gott


Underbara sommardag! Ca 30 grader varmt och skinande sol! Kan det bli bättre? Jo, med jordgubbar såklart! Det har vi ätit massvis utav idag!


Till havet

2012-05-22 - 20:36:03


Igår åkte vi till havet. Betydligt varmare än när vi testade det i vintras. Eftersom det var lite spontant så var vi inte jätteförberedda och gör vi om det kommer vi nog ha lite bättre koll! Annars var det superkul men väldigt jobbigt. Lång väg dit, vi var trötta, det var varmt och barnen åt inte mycket, sand överallt och min man tappade bort sina glasögon (!).

Vi började vår lilla utflykt med nya skor och en tur på färjan.



När vi kom fram promenerade vi en bit och hittade ett underbart ställe att sitta på vid stranden. Praktiskt taget folktomt och det var supermysigt! Men tyvärr var det väldigt öppet och knappt någon skugga. Visst var det skönt att sitta i värmen men ibland blev solen lite för stark. Då var det skönt att kunna svalka sig i vattnet. Årets första bad för barnen! Personligen tyckte jag att det räckte bra att bara doppa fötterna och man kände sig genast avsvalkad.




Vi hade med oss lite att äta, men det gick ju så där... Semlan ville knappt äta något, förstår till viss del, det var ju väldigt varmt, men hungrig bör man väl bli ändå! Nena ville gärna smaka en massa och pillade på all mat, men hon gick ju runt och kunde bara inte vara stilla, vilket resulterade i att hennes händer konstant var fulla med sand och då även hennes mat... Och precis som det ska vara på en picknick så fanns det fullt utav myror!




Vi hann även ta några bilder, jag och min man med var sin kamera ;)



Sedan var det dags att åka hem. Vi var riktigt trötta allihop efter den långa dagen och den stekande solen. Räddningen kom när vi väntade på färjan på vägen hem och vi kände några efterlängtade vindar! Nästa gång blir det mer frukt, bättre tidsplanering och mycket, mycket vatten!


Red berries

2012-05-20 - 13:14:34 Ätbart - smått och gott


Barnen har åkt iväg med sin pappa och hans kompis och son för att leka i en stor park! Själv har jag tagit det lite lugnt en stund, har tyvärr sovit riktigt dåligt i natt, men nu känner jag att jag måste fixa lite här hemma. En tallrik med Kellog's red berries och så sätter jag igång. Det är verkligen den godaste Kellog's jag vet! Perfekt med kall mjölk till.


Kycklinggryta

2012-05-20 - 12:10:00 Ätbart - mat


Här är en gryta som egentligen kan ätas som den är, men jag föredrar att servera med ris till. Enkel, god och inte så många ingredienser.

Recept

kycklingfilé
potatis
morötter
passerade tomater
grillkrydda
salt
peppar
ekologisk kycklingbuljong

Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med grillkrydda, salt och peppar tills den fått färg. Dela potatis och morötter i bitar och lägg i tillsammans med passerade tomater. Lägg i buljongen och krydda eventuellt lite mer. Låt koka tills potatisen och morötterna är mjuka. Det kan behövas lite vatten i ifall den blir för tjock. Njut!


När det är sol går man ut

2012-05-20 - 09:45:47


Igår åkte vi hem från stugan. Vi hade riktigt roligt och barnen lekte mycket med varandra och med mormor och morfar! Nästa gång är vi nog där lite längre men det är också skönt att vara hemma.

Idag är det underbart väder med sol och en del värme! Vi ska ut! Har inte bestämt än vad vi ska hitta på men något kul blir det!
Vad ska ni andra hitta på idag?


Sockerkaka / Tigerkaka

2012-05-18 - 22:28:58 Ätbart - kakor och sött


Idag bakade vi sockerkaka och tigerkaka och bestämde oss för att äta den ute på terrassen, vi gjorde det som en liten picknick och hade lagt ut en filt och dukat allt så fint. Det var mysigt, älskar picknick! Här kommer receptet som min mamma brukar använda!

Recept

2 ägg
2 dl socker
2, 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk vanlijpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1 dl mjölk

Vispa ägg och socker poröst. Rör sedan ner vetemjöl, vaniljpulver och bakpulver. Tillsätt sedan smör och mjölk. Häll smeten i en form som är smord och bröad form. Ska ni göra tigerkaka tar ni bort en del utav smeten och tillsätta ca 1 msk kakao. Häll först i en del utav den vita smeten och sedan den med kakao, avsluta med vit smet igen och stick den lite med en gaffel för att blanda lite. In i ugnen i 30-35 min, 175-200 grader.


I stugan

2012-05-18 - 22:03:39


Idag har varit underbar! Trots att Semlan var vaken tre timmar i natt och vi sov ganska (riktigt) dåligt.
Dagen började med en mysig frukost där barnen knappt ville sitta vid bordet tills vi sa att de skulle få godis om de åt upp, då gick det fort! Under dagen gick vi runt huset och tittade på naturen och allt i trädgården, barnen lekte och Nena ramlade varje meter hon gick när hon var på gräsmattan. Ibland är det svårt att tro att hon började gå innan hon var 11 månader för hon är riktigt vinglig vid vissa tillfällen.
Sedan grillade vi för första gången i år och det var såå gott! Vi avslutade med att baka både sockerkaka och tigerkaka, mums!


Sekretären

2012-05-18 - 12:00:00 Mina pyssel & projekt


Nu är äntligen sekretären färdig! Det känns så skönt att kunna lägga in alla saker och förhoppningsvis få sitta och pyssla med något snart.
Här kommer före och efter bilder. Vad tycks?



Äta och åka

2012-05-17 - 10:04:41


Nu har vi precis ätit frukost och ska packa färdigt, sen åker vi! Stugan ligger i skogen med underbar natur och en stoor terrass och gräsmatta. På sommaren kan vi hitta blåbär där och det är riktigt lugnt och skönt.

Före och efter bilder på sekretären kommer upp imorgon kl 12!


Kohl

2012-05-16 - 20:03:36 Mode, skönhet & hälsa


Har fått en liten present, nämligen kohl. Det sägs vara bra för ögonen, men används även som smink liknande kajal. En liten, men uppskattad gåva.


Effektiv dag och lugn kväll

2012-05-16 - 19:49:33


Idag har jag känt mig riktigt effektiv och fixat en massa saker! Härlig känsla när man sen på kvällen.. inte alls har något speciellt att göra. Sitter just nu och bara tar det lugnt, det kan behövas ibland. Äter lite chips tillsammans med mina nya favorit dipp, hemmagjord. Äntligen har jag tagit mig i kragen och testat mig på att krydda min egna dipp och jag ångrar bara att jag inte gjort det tidigare. Nu har jag den smaken jag alltid letat efter som dessutom inte innehåller en massa konstigheter.

Imorgon ska vi åka tillsammans med mina föräldrar till deras sommarstuga. Hoppas att det går bättre än förra gången då Semlan bara ville åka hem.


Färgen är slut

2012-05-16 - 09:06:28 Mina pyssel & projekt


Nu är jag äntligen helt färdig och färgen är helt slut. Den räckte precis till sekretären och ett annat litet projekt. Nu kommer snart de färdiga bilderna upp! Bara knopparna som ska i nu, men det får min man hjälpa mig med för jag testade med en som bara blev lös...


Min favorit möbel

2012-05-15 - 10:33:00 Mitt hem


Den här speciella puffen har hängt med länge nu och det beror på att det är min absoluta favorit möbel! Den har alltid varit det som inredningen liksom kretsat omkring, min färgklick i hemmet. Jag älskar den först och främst för att den passar så bra med min inredning, orientaliskt, men även för att den är så speciell, har faktiskt aldrig sett något liknande.

Har ni någon favorit möbel?


11 frågor

2012-05-14 - 12:58:42 Om mig


Jag har blivit utmanad utav fina Marie!
Utmaningen går ut på att svara på 11 frågor och sedan skriva 11 nya frågor som ska skickas vidare.


Mina svar

1: Vilken tycker du är den godaste maträtten ni brukar laga?
Jag älskar att äta kyckling, gärna stekt, men min favorit rätt heter maqloobeh och är består av kyckling, ris, blomkål och bör
ätas med yoghurt.

2: Vad använder ni för foundation om ni gör det?
Jag använder ingen eftersom jag inte använder smink.

3: Om sanningen sårar mera, skulle ni kunna ljuga då i en konflikt?
Jag skulle kunna säga endast en del utav sanningen för att undvika att såra och skapa problem mellan människor.

4: Vad är det vackraste ordet du vet?
Tawheed.

5: Vilken karaktär i Solsidan anser du dig vara?
Känner inte till vad solsidan är för något =)

6: Tycker du om att vara själv i långa stunder, eller är du beroende av folk omkring dig?
Jag uppskattar att vara själv, men har gärna någon att prata med så jag föredrar nog att vara med människor och inte själv allt för länge.

7: Vilken av Astrid Lindgrens verk anser du är den bästa?
Pippi Långstrump utan tvekan!

8: Skulle 1 miljon på ditt konto göra dig lyckligare?
Lyckligare vet jag inte direkt, det är ju inte själva pengarna som gör mig lycklig, däremot skulle det underlätta många saker.

9: Vilken dialekt är finast anser du?
Jag är inte mycket för dialekter alls faktiskt så det skulle vara väldigt svårt att välja...

10: Vilken favoritsport har du?
Jag är ingen sportperson men skulle det vara något skulle jag kanske välja ridning, annars gillar jag rockring, men det kanske räknas som en sport =)

11: Vilken skulle du helst inte kunna vara utan, datorn eller teve?
Datorn! Jag gör allt med min dator, dessutom har jag ingen tv, så den vet jag att jag klarar mig bra utan!





Mina frågor

1: Vad gör du helst en vacker dag, går till stranden eller till parken?

2: Vilken färg har du på inredningen i ditt hem?

3: Om du skulle flytta utomlands, vilket land skulle du välja?

4: Vilken är din favorit sötsak?

5: Föredrar du att ringa eller skicka sms?

6: Vilken är din favorit affär?

7: Hur många språk kan du och vilka?

8: Vart drömmer du om att resa?

9: Håller du på med någon sport, eller har du hållt på med någon sport tidigare?

10: Vad gillar du mest, kött, kyckling eller fisk?

11: Har du någon fobi, i så fall vad?



Jag utmanar: Snowwhite, Elincsliv, Spanienfrugan,
Jenniesays, PlumeriasKortisen och alla andra som tycker sånt här är kul!

Söta resväskor

2012-05-14 - 11:38:54 Barn - saker


Att resa med barn måste vara något speciellt, inte minst för barnen! Något som mina barn älskar är att packa väskan innan man ska bort och det måste ge en alldeles speciell känska ifall barnent kunde ha sin egen väska att packa. Dessutom är ju resväskor för barn så otroligt söta och de har alltid det där lilla extra.




1,2,3,4,5,6

Sova på rosor

2012-05-14 - 08:44:34


Jag verkligen älskar känslan utav rena lakan i sängen. Det luktar gott och det känns så där extra fluffigt när man kryper ner. Nästan så att man vill ligga där hela dagen och bara mysa.


Renoverat och klart

2012-05-14 - 08:24:40 Inredning & detaljer


Igår var vi hem till mina föräldrars nya lägenhet. Den är renoverad och klar och de har nyligen flyttat in. Riktigt, riktigt vackert blev det! Här är en bild på tapeten och kristallkronan i vardagsrummet, de passade verkligen ihop färgmässigt och blänkte och skimmrade så otroligt fint! Tyvärr hade vi bara mobiler med oss, jag ska se om vi kan ta en bild med riktiga kameran nästa gång!




Hallonbakelser

2012-05-12 - 19:42:25 Ätbart - kakor och sött


Hittade dessa underbara hallonbakelser hos Mary. Det är hallongrädde i formar utav vit choklad och de är ljuvliga! Receptet hittar ni här. Även om mina inte blev riktigt lika fina som originalen så var de riktigt goda! Perfekta när man får gäster och speciellt om man är många. Lite pilligt var det och kanske inte det bästa att göra när man har två små, men Semlan kunde till och med hjälpa till att ta ut chokladen ur knäckformarna! Det tar ju ett litet tag att göra dessa men det är ju så få ingredienser, grädde, hallon, florsocker och vit choklad, att det ändå känns otroligt lätt!





Kyckling med oliver i tomatsås

2012-05-11 - 19:17:30 Ätbart - mat


Idag visste jag inte inte alls vad jag skulle laga för mat och klockan gick fort på förmiddagen. Jag velade fram och tillbaka ett tag men kom sedan på något nytt som jag inte testat förut. Enkelt, snabbt och få ingredienser! Det var riktigt gott och en hit hos barnen som är galna i kyckling, tomatsås och oliver!

Recept

kycklingfilé
passerade tomater
tomatpuré
2 gula lökar
svarta oliver
salt
peppar
grillkrydda
oregano

Skär löken i ganska stora bitar och skär sedan kycklingen. Stek kyckling bitarna tills de fått lite färg och lägg sedan i löken och stek lite till, på med salt och grillkrydda. Häll i passerade tomater och lite tomatpuré samt peppar och oregano, eventuellt mer grillkrydda. Låt stå på spisen en stund och koka och när det är nästan färdigt blanda i oliverna. Servera gärna med ris.


Under skötbordet

2012-05-11 - 11:38:22 Mitt hem


Jag försöker att alltid ha lite fina detaljer och speciellt under ett skötbord så kan det bli lite tråkigt med blöjpaket och andra nödvändigheter. Jag köpte praktiska och billiga små lådor på IKEA som jag tyckte passade bra i rummet och de har fungerat som förvaring för både blöjor, tvättlappar och övriga småsaker.


Van Slooten godis

2012-05-11 - 09:01:41 Ätbart - smått och gott


Vi har smakat godis från Van Slooten, den sort som har flytande fyllning. De har endast naturliga smaker och naturliga färgämnen. Jag var riktigt glad när jag såg dessa, men tyvärr var de ingen hit för dottern och föll inte mig i smaken direkt heller. Någon annan som testat dessa?
Vi är fortfarande på jakt efter det perfekta godiset som dottern ska bli nöjd med. Några tips?




Fruktig frukost

2012-05-10 - 11:14:28 Ätbart - frukost


Idag blev det frukt till frukost. Jag som ofta tycker att jag äter så tråkig frukost har kommit in i en rolig frukost period där jag har känt mig väldigt kreativ! Jag hoppas att det håller i sig! Idag blev det frukt vi fick mumsa på. Min man hade köpt jordgubbar som jag glömde äta igår, så för att de inte skulle bli dåliga villle jag passa på!



Stövlarna på!

2012-05-09 - 10:58:00


Idag öser det ner! Jag hade egentligen ingen större lust att gå ut i detta väder, man blir ju så fruktansvärt blöt! Men det blir att ta på barnen regnkläder och stövlar för vi ska till öppna förskolan! Det blir vår andra gång, tro det eller ej, men den här gången testar vi en annan än första gången, jag var inte helt nöjd med den tyvärr. Vi hoppas på att den här är bättre och att barnen får superkul! Vi ska dessutom dit med en av mina vänner och hennes lilla son, mysigt!


Studera?

2012-05-08 - 22:26:18 Om mig


En idé har kommit och hälsat på i mitt huvud... Ska jag studera igen?
Jag har aldrig varit en person som gillat att studera och har tyvärr endast avslutat en kurs på universitet och den studerade jag medan Semlan var mellan 1 och 1½ år och jag var gravid med Nena. Det var inte det lättaste och jag kände att jag inte riktigt kunde lägga så mycket engergi och tid på studierna som jag velat, ämnet var ju då faktiskt något som jag gillade! Så att studera igen ger blandade känslor... Ämnet är något som jag är intressad utav och jag skulle gärna vilja studera det, men samtidigt är mitt självförtroende angående studier inte på topp. Kommer jag klara det?



bild lånad härifrån

Fint och blåsigt

2012-05-08 - 17:07:13


Var nyss ute med barnen och det började med fint väder och sol men det blev mer och mer blåsigt ju längre vi var ute och tillslut kändes det verkligen som att vi skulle blåsa bort! Vädret är verkligen lurigt och man vet nästan aldrig hur det kommer kännas när man väl är ute. Hoppas ni andra hittat på nåt kul idag!


Citron

2012-05-08 - 11:53:00 Ätbart - smått och gott


Jag älskar citron, det är galet gott verkligen! Det passar i de flesta maträtter, sallader, perfekt i te och gott att äta bara som den är! Mums!


Kakfat

2012-05-07 - 12:37:57 Barn - saker


Jag älskar kakor och barnen likaså. Nu när vi bakar regelbundet så leker de de nu ofta att de bakar och förövrigt så har matlekar alltid varit roliga. Jag planerar att köpa ett kakfat som de kan bjuda sina vänner och dockor på. Det finns många som lockar och gör att det nästan vattnas i munnen! Kunde de inte sälja sånt här för vuxna, fast med riktiga bakverk?


1,2,3,4,5,6

Grönt

2012-05-07 - 09:13:45 Mina pyssel & projekt


Vårt lilla projekt går sakta framåt, i en utav krukorna i alla fall. Hoppas att den andra också ska ta sig. Det är så vackert med grönt och förhoppningsvis får vi blommor på balkongen snart!



Tidiga mornar och långa dagar

2012-05-07 - 08:45:20 Ätbart - frukost


De senaste dagarna har vi knappt haft en lugn stund, vi har vaknat tidigt flera dagar och med
vi menar jag barnen och att vi sedan inte kunnat somna om. Vi har besökt många vänner och även varit ute och lekt mycket så vi har knappt vilat, huset har sett katastrofalt ut i helgen men fick i ordning lite i köket igår och resten får jag ta itu med idag. Upptäckte dessutom att vi knappt hade någon frukost så efter lite rotande i frysen blev det croissanter och bärjuice, gott!


Med moster

2012-05-03 - 22:56:04


Idag hade vi roligt tillsammans med min syster! Barnen älskar att busa med moster och hon är betydligt roligare än mamma, hon kommer ju faktiskt in i det lilla lilla huset på lekplatsen! Min syster var riktigt aktiv med barnen idag trots att hon var supertrött efter sin resa, hon kom direkt från flygplatsen hem till oss! När min mamma sedan kom så satte vi oss och myste lite i solen på balkongen. Härliga dagar när man inte behöver göra så mycket för att ändå ha det roligt!


Gifflar choco

2012-05-02 - 16:09:00 Ätbart - smått och gott


Vi har fått chansen att prova nya gifflar choco från Pågen. Jag är en persom som älskar original mest, men dessa var faktiskt riktigt goda! Barnen slukade också sina väldigt snabbt så det måste vara ett bra betyg. De smakade choklad men det var inte för stark smak utan mildare, så det passade väldigt bra med gifflarna.


Ute på balkongen

2012-05-02 - 13:03:00


Vädret har varit underbart de senaste dagarna och det har sträckt sig ända upp till 20 grader med mycket sol och lite vind! Jag har inte varit så aktiv på bloggen de senaste dagarna och det beror helt enkelt på att jag inte varit vid datorn alls! Det fina vädret har gjort att vi spenderat nästan hela tiden utomhus och det har verkligen känts som sommar! Nu får vi dessutom äntligen använda balkongen lite mer! Superhärligt!



En bra start på dagen!

2012-05-02 - 07:48:40 Ätbart - frukost


Frukost är ju det viktigaste målet på dagen och för mig är det en självklarhet och jag tycker om att äta en riktigt bra frukost. Just nu känner jag mig extra sugen på allt grönt och så här såg min frukost ut. Riktigt god blev den!