Vit chokladkaka

2012-04-06 - 21:43:21 Ätbart - kakor och sött


Idag bakade vi vit chokladkaka. Den var god men jag föredrar nog andra chokladkakor. Något för den som gillar vit choklad och kesella! Det här var min första riktiga kaka utan ägg, men man blev väldigt mätt och jag kunde inte ta mer än en bit. Receptet kommer ifrån boken Kladdkakor av Maria Öhrn.

Recept

100 g vit choklad
100 g smält smör
2 dl socker
150 g kesella lätt
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker (jag tog drygt ½ tsk äkta vaniljpulver)
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smält chokladen i vattenbad. Rör socker och kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet, pressa ur saften och rör ner det i smeten. Blanda i mjöl, bakpulver, vaniljpulver, salt och rör om. Häll smeten i en springform eller pajform, in i ugnen ca 25 min, 200 grader.



Kommentarer

Sv: ja men gör de:)



Åååå vilket härligt recept.. blir nog att pröva detta:P



Glad påsk<3

2012-04-06 22:42:50

Det såg iaf väldigt gott ut! :D Men jag kan sätta mig in i tanken att andra chokladkakor är godare, eftersom mörk choklad har en mer fyllig smak på något sätt.

2012-04-06 23:08:53

Ohh så gottit =D, ja det är tur sådana ggr att man inte sminkar sig, samt så skönt det måste vara att inte göra det också =D

2012-04-06 23:50:28
IDA

Åh tack så mycket, det värmer!

2012-04-07 08:02:52

Åh vad gott!! :D vill prova!

2012-04-07 08:04:05

så mumisgt, inte ofta man äter vit choklad men det är väldigt gott :)



Glad påsk!

2012-04-07 12:11:31

Så gott, måste testa med vit choklad någon gång :)

2012-04-07 13:07:27

vad gott!

2012-04-07 15:32:34

yum vad gott!

2012-04-07 20:35:27

jahaaa det är ljuschoklad, dete drf den inte ser mörk ut. XD hahhaha när jag läste chokladkaka kollade jag på bilder flera gånger och undrade vart den var, sedan fattade jag attd et är den ljusa kakan som är själva chokladkakan, haha. x)



dete "november" så att du vet, bytt blogg ... igen. XD

2012-04-08 23:24:28










Kom ihåg mig.



Trackback